Dieta Dr.Hay?!
M am uitat pe aici,am dat si cautare ,dar nu gasesc dieta asta,poate i zice altfel?eu am o carte in germana despre dieta asta(trennkost)si n ai voie sa amesteci de ex.carne cu paste fainoase sau cartofi si alte minuni de astea.sotul meu a tinut dieta si da rezultate,eu incerc s o tin de cateva zile ,dar as avea nevoie de mai multe retete.
multumiri anticipate
www.camping-kasern-salzburg.com
Raspunsuri
Larra spune:
N-am auzit de ea , insa aceleasi combinatii sunt interzise si la Montignac, sunt o multime de fete care au slabit cu Montignac.
carolada spune:
mersi larra de raspuns .am dat cautare si am gasit detalii,cica si lady di ar fi folosit o.o sa ma uit si la montignac,dar asta imi place la hay ca n am nica de pierdut dac o tin,plus ca sotu meu a slabit de la ea si putem s o tinem amandoi.ma gandeam ca mai sunt amatori pe aici,daca e cineva interesat pot sa dau detalii si retete.
seara buna
georgiana.david spune:
Carolada daca ai detalii despre aceasta dieta, te rog trimite-mi si mie informatii. Iti trimit adresa de e-mail pe pm. Multumesc
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
corina costea spune:
Saluti,
Carolada daca vrei poti sa ne dai detalii despre aceasta reteta in direct. Ca poate este interesanta si isi va gasii adepti ,dar macar sa stim cu ce se mananca aceasta dieta.
Asteptam vesti de la tine.![]()
![]()
CORINA
carolada spune:
mersi fetelor de raspunsuri,m as bucura sa am cu cine tine aceasta dieta.mie nu mi se pare frustanta in sensul ca nu interzice unele alimente,deci daca cineva e pofticios(ca mine
)are voie sa guste si din alimentele de evitat.
deci regula de aur :nu se mananca la aceeasi masa proteine si carbohidrati impreuna ,pot fi combinate numai cu neutrele.
Proteine sunt considerate:
carnuri de orice fel(carnea de porc preferabil de evitat)prajite
peste(neafumat) si fructe de mare,crabi etc. de orice fel
produsele de soia
oua
lapte(indiferent grasimi)
branzeturile de pana la 50 % grasime in masa uscata(de ex.emmentaler,parmezan,gouda etc.)
rosii gatite(chiar si de la cutie,conserva)
bauturi:ceai de fructe,vin sec alb si rosu ca si vinul spumos
fructe de padure(in afara de afine)
citricele
fructele exotice
Alimente neutre
toate grasimile
produsele din lapte acru:iaurt,sana,kefir smantana acra etc.
frisca ,smantana dulce
branzeturile cu peste 60% grasimi:camembert
branzeturile albe de oaie si capra,mozzarella ,branza proaspata granulata
peste marinat sau afumat
legume,ciuperci,verdeturi
nuci,alune si fructe de acelasi gen(in afara de arahide),cocos,susan
afine
galbenus ou,masline,drojdie
ceai de plante
gelatina
Carbohidrati
toate cerealele,granele
produsele din faina integrala
legume si fructe:cartofi,banane,
indulcitori ca mierea,sirop artar,
praf de budinca,praf de copt
berea
Alimente de evitat:
faina alba si produsele din faina alba
zahar si produse din zahar,marmelade
conserve si produse gata preparate(industrial)
arahide
otet
ceai negru,cafea,cacao si spirtoasele cu tarie mare
O sa mai imbunatatesc lista de alimente pe parcurs.
carolada spune:
o sa va scriu mai tarziu,acu is la curatat zapada de pe acoperis.moama,nu mi am imaginat niciodata ce munca titanica,dupa juma de ora is terminata
,conditie fizica zero ![]()
carolada spune:
valeu,ma dor toate celea de la "sport",imaginati va sa dai jos de pe acoperis un strat de zapada de 80 cm,ha ,ha e mai tare ca orice sport,dupa cca 1 ora ma taraiam ca o rama spre casa,plina de zapada peste tot,desfacuta la geaca si cizme,manusi fleasca
,ochelarii aburiti si transpirata,nici de fumat n am avut chef
In alta ordine de idei,am scris aici ce mananc eu sa va faceti o idee:
Exemple meniu
Ieri 12.02.06
Dimineata o cana apa calda cu zeama de la ½ lamaie;pe parcursul zilei intre mese mai beau cate o cana,doua de apa;nu e bine sa se bea apa in timpul sau imediat dupa masa,mai bine inainte
Mic dejun :Terci de fulgi de ovaz(mie mi place) :
50 g fulgi de ovaz
2 linguri smantana (frisca)
2 lingurite miere albine
putina scortisoara
In 250 ml apa se pun cele 2 linguri smantana (frisca),se adauga fulgii de ovaz si se fierb ,amestecand din cand in cand.Se indulceste cu miere si se pudreaza cu scortisoara.
Cafea indulcita cu miere si spuma lapte (pt.ultima oara am baut cafea cu lapte,am renuntat la lapte pt.ca e in antiteza cu mierea)
Gustare 1:am sarit peste
Pranz :Pizza vegetariana+salata neutra
Ingrediente pt.6 portii
Aluat:1 cub drojdie (cubul meu are 42 g)
400 g faina de grau integrala
1 lingurita sare de mare
1 lingura ulei masline
unt pt.uns tava
Garnitura:3 ardei rosii grasi sau kapia
200 g ciuperci
1 ceapa
1 lingura ulei masline
2 lingurite oregano
100 g masline fara samburi
200 g branza grasa(peste 60 % grasime)sau mozzarella
maghiran
Drojdia se dizolva in 250 ml apa calduta ,apoi se adauga ½ din cantitatea de faina(200 g).Iese un aluat moale ,care se adopera si se lasa la crescut 20-25 minute.Se adauga apoi restul de faina,sarea si uleiul .Coca rezultata se pune uniform intr o tava unsa in prealabil cu unt si se inteapa cu o furculita (ca sa nu formeze basici la copt).Se adopera si se lasa la crescut alte 20 de minute.Se da drumul la cuptor 200 grade .
Intre timp se taie ardeii,ciupercile,ceapa in cubulete sau cum vreti,apoi se inabusa scurt in ulei si se adauga oregano.Se distribuie legumele si maslinele pe aluat si se presara maghiranul(daca n aveti nu conteaza).Se coace la foc mediu vreo 25 minute(la mine a durat mai mult pt.ca n am termometru la cuptor),cel mai bine se verifica cu un bat de chibrit.
Gustare 2:1 mar
Cina :pizza de mai sus cu salata neutra
Azi 13.02.06
Dimineata pe stomacul gol se bea o cana de apa(eu beau apa calda cu sucul de la o juma de lamaie ,cica iarna e bine sa bei apa calda si lamaia are vit.C)
Mic dejun: o felie groscioara de paine integrala cu branza proaspata granulata;cafea cu miere si oleaca de frisca(care e neutra)
Mic dejun 1: un mango
Pranz: file de peste prajit in ulei de masline cu ciuperci cu sos
Reteta
Ingrediente:
pt.sos:1 legatura ceapa verde(n am avut,asa c am pus ceapa normala)
400 g ciuperci
1 lingura (de ciorba)unt
1 lingura(ciorba)suc de lamaie
250 ml apa in care se adauga putin maggie (delikat)
putin praf de sofran(eu am pus curry)
50 g smantana
pt.peste :400 g peste somon de mare sau calcan (ma gandesc ca poate fi inlocuit cu oricare alt peste,eu am folosit calcan congelat)
1 lingurita sare de mare
2 linguri(ciorba)ulei de fl.soarelui presat la rece(eu folosesc in general la peste si fructe de mare ulei de masline)
felii de lamaie pt.ornat (eu le am uitat)
Preparare :se spala ,se curata si se taie ceapa mic ;ciupercile se curata,spala si se taie in feliute.Se pune untul la topit intr o tigaie (oala)si se inabusa in el ceapa si ciupercile.Se adauga zeama de lamaie si apa cu delikat.Se adauga sofranul(curry)si smantana .Pestele se spala,usuca intr un servet si sareaza putin(la mine,fiind pestele congelat,l am trantit direct in tigaie,fara aceste operatiiJ).Deci se pune uleiul in tigaie si nu se incinge prea tare ,se pune pestele si la foc mediu se aureste pe ambele parti(la intoarcerea pe partea ailalta a pestelui,eu am pus un catel de usturoi zdrobit si praf de chilli iute).Se serveste cu salata neutra (in cazul meu:salata verde,ardei gras,morcov ras,castraveti)
Gustare 2 :o banana
Cina :inca nu m am hotarat