Corasla
![](images/user_woman.png)
CORÁSLĂ = Laptele mamiferelor în primele zile după fătare, având o compoziție deosebită de cea a laptelui obișnuit
Am primit de la tara 2 litri de corasla de vaca. Stie cineva cum se prepara?
kiss
"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius
Raspunsuri
an-k spune:
Eu stiam ca-i zice colastra si ca nu se papa decat de puiul respectivului animal, dar... poate aflu ceva nou
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
kisstherain999 spune:
An-k eu am luat explicatia din DEX pt ca am banuit ca nu toata lumea stie despre ce e vorba.
Am mai mancat corasla dar nu stiu cum se prepara. Arata ca un amestec de lapte si branza si e dulce.
Please help me.
kiss
"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius
Balbina spune:
Kiss, tin minte din copilaria mea un fel de budinca ce se facea din corasla, se adaugau oua si zahar la laptele asta (nu ma intreba de proportii, ca n-am idee), eventual vanilie, era o nebunie, mie imi placea tare mult. Budinca asa si se numea, corasla. Marele regret era ca mincam destul de rar aceasta bunatate, ca deh, nu fata vaca chiar asa de des.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alayna/alayna.jpg)
alayna spune:
Si eu mancam corasla la bunica la tara cand eram mica .Imi aduc aminte perfect.Stiu ca punea zahar si era dulce.
Nici nu am pe cine sa intreb.
Daca am sa gasesc vreo reteta pe net,revin
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
numeioana spune:
Soacra mea face asa ceva. Pune intr-adevar oua, pune si tu 3-4...si zahar vanilat...plus zahar (in functie de cat de dulce vrei sa fie...). Toate astea se fierb pana se obtine o branzica cu zeama...Pofta buna!
Mie imi place....abia astept sa fete vaca de la tara
Ioana
Balbina spune:
Am uitat sa mentionez mai sus, corasla pe care mincam in copilarie era facuta la cuptor, in tavi de piine. Era ca o omleta groasa, dulce si buuuuuna .
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
kisstherain999 spune:
Multumesc mult fetelor.
Am facut cam asa: am pus corasla la fiert (am diluat-o cu putina apa pt ca mi s-a parut prea groasa), iar cand s-a branzit am pus stafide, zahar si esente.
A iesit delicioasa.
Daca aveti ocazia nu ezitati sa mancati corasla.
kiss