Corasla
CORÁSLĂ = Laptele mamiferelor în primele zile după fătare, având o compoziție deosebită de cea a laptelui obișnuit
Am primit de la tara 2 litri de corasla de vaca. Stie cineva cum se prepara?
kiss 
"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius
Raspunsuri
an-k spune:
Eu stiam ca-i zice colastra si ca nu se papa decat de puiul respectivului animal, dar... poate aflu ceva nou![]()
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
kisstherain999 spune:
An-k eu am luat explicatia din DEX pt ca am banuit ca nu toata lumea stie despre ce e vorba. 
Am mai mancat corasla dar nu stiu cum se prepara. Arata ca un amestec de lapte si branza si e dulce.
Please help me.
kiss 
"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius
Balbina spune:
Kiss, tin minte din copilaria mea un fel de budinca ce se facea din corasla, se adaugau oua si zahar la laptele asta (nu ma intreba de proportii, ca n-am idee), eventual vanilie, era o nebunie, mie imi placea tare mult. Budinca asa si se numea, corasla. Marele regret era ca mincam destul de rar aceasta bunatate, ca deh, nu fata vaca chiar asa de des.![]()
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!![]()
alayna spune:
Si eu mancam corasla la bunica la tara cand eram mica .Imi aduc aminte perfect.Stiu ca punea zahar si era dulce
.
Nici nu am pe cine sa intreb.
Daca am sa gasesc vreo reteta pe net,revin
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
numeioana spune:
Soacra mea face asa ceva. Pune intr-adevar oua, pune si tu 3-4...si zahar vanilat...plus zahar (in functie de cat de dulce vrei sa fie...). Toate astea se fierb pana se obtine o branzica cu zeama...Pofta buna!
Mie imi place....abia astept sa fete vaca de la tara![]()
Ioana
Balbina spune:
Am uitat sa mentionez mai sus, corasla pe care mincam in copilarie era facuta la cuptor, in tavi de piine. Era ca o omleta groasa, dulce si buuuuuna
.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!![]()
kisstherain999 spune:
Multumesc mult fetelor. 
Am facut cam asa: am pus corasla la fiert (am diluat-o cu putina apa pt ca mi s-a parut prea groasa), iar cand s-a branzit am pus stafide, zahar si esente.
A iesit delicioasa.
Daca aveti ocazia nu ezitati sa mancati corasla.
kiss