Viata in Germania (32)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Buna, fetele !
Am rezolvat, Fabiano are Kinderausweiss (cu poza)pt. 10 ani,
va multumesc pentru ajutor.
Dana, nici mie nu a vrut sa-mi faca ginecologul analiza
toxoplasmozei inainte de sarcina (desi e o analiza platita, nu e gratis), asa ca nu-ti mai fa probleme, aici e putin mai diferit fata de cum e in Romania. Bafta iti doresc !
Mamica dulce, imi poti spune, te rog, unde se recunosc diplomele pt. NRW ? Poate ati mai discutat despre asta, insa eu am lipsit o perioada de pe forum. Multumesc anticipat.
Weekend placut !

Carmi

Foto bebe Fabiano (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

quote:
Originally posted by dana n.

Saluatre!
Am si eu cateva nelamuriri si poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat:
Am hatarat sa facem un bebelus.Am renuntat la anticonceptionale si mi-am facut programare la doctor.In urma unui simplu control mi-a spus ca totul este in regula si ca pot face copil,Mi-a facut si testul Pap(rez.peste 14 zile).Eu ma asteptam la analize mai amanuntite(toxoplasma...etc)...dar mi-a spus ca astea se fac numai in momentul in care am ramas insarcinata.
La voi cum a fost?Aici, in Germania?
Asa este sau trebuie sa schimb doctora?
La mine este putin mai complicat, nu stau foarte bine cu germana si trebuie sa-l car pe sot dupa mine.

------------------------

dana intr-adevar analizele acestea se fac dupa ce ramai insarcinata.ti le face in saptamana 6-7,numai daca doresti si te costa in jur de 90€.eu le-am facut si chiar azi am primit scrisoare cu suma pe care trebuie sa o trimit la ei in cont.nici eu nu stau foarte bine cu limba germana dar m-am dus singura,doctorul este neamt,super dragut si are rabdare cu mine si germana mea.daca mai am intrebari sau nelamuriri mai vine din cand in cand si sotul dar la primele consultaii m-am descurcat singura.daca mai ai intrebari si te pot ajuta ,o fac cu placere

8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Salut!

mey sa nu radeti de mine, dar am o curiozitate la acealea dintre voi care au soti sau prieteni/cunostinte nemti: cum mananca ei clatitele?
stiu ca pare aiurea intrebarea; dar azi am fost la o amica al carei sot e neamt (ea e ucrainianca) si imi zicea ca majoritatea nemtilor aici in nord mananca clatita cu cu zahar si scortisoara pe desupra (sau cu appfelmuss); ma rog mi-a zis asta pt ca eu am vrut nutelle/gem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

al meu sot le maninca cu dulceata romaneasca de caise, mere, piersici, adusa de la mama; e innebunit dupa clatite, ca de altfel si piticii! eu n-am auzit sincer sa se manince cu zahar si scortisoara!

quote:
Originally posted by Porumbita

Salut!

mey sa nu radeti de mine, dar am o curiozitate la acealea dintre voi care au soti sau prieteni/cunostinte nemti: cum mananca ei clatitele?
stiu ca pare aiurea intrebarea; dar azi am fost la o amica al carei sot e neamt (ea e ucrainianca) si imi zicea ca majoritatea nemtilor aici in nord mananca clatita cu cu zahar si scortisoara pe desupra (sau cu appfelmuss); ma rog mi-a zis asta pt ca eu am vrut nutelle/gem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Clatite cu zahar si scortisoara .....vinerea, la Uni, e zi de clatite....le poti manca cu scortisoara, amestecata cu zahar SI CU Apfelmuss dabei si cu compot de fructe, plus dulceata....poti sa-ti spui de toate, si combini gusturile ! Incercati!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mai, nu mai vorbiti pe aici de clatite ca deja imi lasa gura apa. Si mie imi plac cu zahar!Miam-miam! Adevarul ca merg cu orice, si cu smintina si usturoi, daca vrei .

------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dana n ,eu am cerut analiza de toxoplasmoza cind eram insarcinata,prin sapt 9.Am platit vreo 70 dm(era in 2001).La inceputul sarcinii mi-au facut toate analizele de pe a doua pagina din mutterpas,nu le mai tin minte care,tre'sa caut docomentu'.
Cu vreo doua luni sa ramin gravida am luat vitamine cu acid folic.

Porumbitza ,sotul meu e din nordul Germaniei si tocmai l-am intrebat,cica mincau clatite cu gem de afine .Eu fac rar de tot dar bine ca mi-ati amintit ca tot e mama aici,sa ne faca clatite cu brinza dulce,stafide si sahne .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Dana, eu stiu sigur ca analiza de toxoplasma mi s-a facut la ambele sarcini aici in De la primele analize de sarcina, fara sa platesc extra.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

cred ca este o greseala in formula ta .
dca spui ca x = 1+ [(3X ( Nmax - Nmin ) / ( Nmax - Nmin ) ] = 4
si ce inseamna Nmax si ce inseamna Nmin ?

lili_ka
[/quote]

bai eu am banuit ca e nota minima si maxima....ca nu scrie nica de N nimim/maxim....

o sa ma mai uit odata pe foaie ....sa si calculez si nota mea....ca mie ei mi-au scris ca 9,11 ro = 1,3 de.

cu toate ca ma intreb care nota minimca si maxima? de la materiile la care ai sustinut bacul? mi s-ar parea mai logic sa se ia de medie nu de nota.

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@ lili_ka

ai dreptate....am facut eu o greseala cand am scris (eram cu bb in grate)

scriu acum tot ce scrie pe foaie:
Merkbaltt zum rumänische notensystem:

an den rumänischen schulen erfolgt dei benotung nach einem zehnstufigen notensystem, wobei 10 dei beste (Nmax) und 5 die unterste bestehensnote(Nmin)ist. auch zwischennoten werden vergeben.
die umrechnung einer rumänische note(Nd) in das deutsche notensystem wird mit der modifizierten bayerischen formel vorgenommen:

X = 1 + [ (3 x(Nmax - Nd) / (Nmax) - N(min)

dabei ergeben sich folgenden werte:

de la :
8,34 - 8,5 (ro) = 1,9 (de)
8,51 - 8,66 = 1,9
8,67 - 8,83 = 1,7
8,84 - 9 = 1,6

9,01 - 9,16 = 1,5
9,17 - 9,33 = 1,4
9,34 - 9,5 = 1,3
9,51 - 9,66 = 1,2
9,67 -9,83 = 1,1
9,84 la 10 = 1,0
_

si lista continua pana la 5 unde nota de 5 = 4 de.

deci dupa tabel eu as avea in sistem bayern 1,5 si nu 1,3 cum mi-au spus mie la telefon cei de la "zentralstelle für ausländisches
bildungswesen ZaB) im sekretariat der Kulturminister)

si da calculat dupa formula imi da:
X = 1 + [3 x (10 -9,11) / 10-5]
X= 1 + [(3x 0,89) /5]
x = 1+ 0,53 = 1,53 => 9,11 bac ro = 1,53

deci Nd este nota romeasca la care vreti sa ii afati echivalentul in sitem de. egal ca e media de bac sau doar nota de la o singura materie

mersi lili ca mi-ai atras atentia ca gresisem formula si mai exact tot intelesul ei

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput