Virusul Hep B

Virusul Hep B | Autor: codruta_grg

Link direct la acest mesaj

Am pe cineva in familie purtator de virusul hepatita B. Ce probleme ar fi in intrarea in contact cu persoana respectiva a copilului meu. Stiu cum s etransmite si este vaccinata anti hepatita B.
Ma intereseaza daca sunt ceva riscuri.
Multumesc!

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu123 spune:

Din cate stiu eu hepatita B nu se ia decat prin contact sexual sau transfuzii cu sange...deci nu exista nici un risc pentru copilul tau! Poate, pentru linistea ta ar fi bine sa nu manance cu aceiasi lingura sau sa bea din acelasi pahar...
Wk placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Nu e nici un risc.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Poti sa te linistesti in aceasta privinta.....

Ce sa-ti mai spun ?
Sa-ti creasca ingerasul, sa fie sanatoasa, cuminte, si..... sa-ti pape urechile !

DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Am si eu o intrebare pentru cunoscatori: cum se poate ca la analize sa nu iasa nici un virus de hepatita B, ci doar o anticorpi, stiind ca persoana nu a fost vaccinata? Cum e posibil?

Merci!

"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Inseamna ca a facut boala si nu a stiut de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

sunt de acord cu delsim.

si nu este nici un risc atata timp cat ai ceva grija.daca apare sangerare la persoana infectata este bine sa fie stopata si rana acoperita pentru a nu intra in contact cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Multumesc pentru raspunsuri !

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Ce risc este pentru o mamica insarcinata? mai ales ce risc este pentru bb?
ce se poate face in situatia asta?

Behind every love is a great story

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Depinde.Pentru hepatita B este mai mare riscul de transmitere la copil (fata de hepatita C), mai ales in trimestrul III si in timpul nasterii.De asemenea riscul de transmitere de la mama la fat depinde si daca virusul este in faza replicativa la mama (Ag HVe +).In acest caz, riscul de transmitere este foarte crescut , cam 80-90%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

In ceea ce priveste raspunsul la ce se poate face. In primul rand, de electie este indicata nastera cezariana, pt a limita la minim riscul transmiterii verticale in timpul nasterii. Dupa nastere, in afara vaccinarii obligatorii, copiii nascuti din mame infectate cu VHB primesc ser hiperimun impotriva VHB; acesta limiteaza ff mult riscul de a se dezvolta virusul la copil. Din cate stiu eu acest ser, fiind foarte scump, trebuie procurat dinainte de parinti, nu se face gratuit in spital. De asemnea, tot pt a limita riscul transmiterii de la mama la copil, se interzice alaptatul.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput