Virusul Hep B

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Kittycat - stii cumva de unde poate fi procurat acest ser si cam cat costa? In afara de acest "ser hiperimun" ce alt vaccin mai trebuie facut? Este unul pentru mama si unul pentru bb sau cum?

Behind every love is a great story

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Ser hiperimun, nu cum ai scris tu.Contine anticorpi antiIgG anti virusul hepatic B.Nu stiu de unde il poti procura ;incearca la Institutul Cantacuzino.Vaccinul, este vaccinul obisnuit antihepatita B , Engerix, care in Romania este obligatoriu si se face la orice copil.Pentru mama, nu se mai face nici un vaccin , de ce sa se mai faca cand ea este deja infectata?

Mergi la inceput

delsim - multumesc pentru sfat si corectie (mi-am insusit critica), scuze nu sunt eu in cauza ci vreau sa ajut o mamica disperata. La Cantacuzino - SIGUR nu se face, am discutat cu un bioinginer de acolo. Este destul de mult timp de cand nu se mai fac din motive de material slab calitativ care sta la baza vaccinului (placenta umana). Pentru mama am inteles ca ar fi totusi un vaccin... dar nu am reusit sa aflu ce si cum; dr la care a fost l-a control i-a spus sa intrerupa sarcina ori am citit ca are mari sanse sa duca sarcina la bun sfarsit si bb sa fie bine. Nu mai spun ca se chinuie de aproape 10 ani sa faca bb iar aceasta hepatita nenorocita a luat-o cel mai probabil din spital (sotul ei nu are).
Chiar vreu sa o ajut pe aceasta mamica!

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by delsim

Inseamna ca a facut boala si nu a stiut de ea.

Multumesc!
Si asta inseamna ca nu mai e nici un pericol si ca-i imunizata pe viata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Pericolul ramane pentru ca din pacate virusul asta ramane in celulele ficatului cam in 10-20% din cazuri si dupa niste ani, persoana in cauza poate dezvolta hepatita cronica si ciroza.Plus ca mai exista si riscul suprainfectiei cu virus delta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

quote:
Originally posted by luli
Pentru mama am inteles ca ar fi totusi un vaccin... dar nu am reusit sa aflu ce si cum; dr la care a fost l-a control i-a spus sa intrerupa sarcina ori am citit ca are mari sanse sa duca sarcina la bun sfarsit si bb sa fie bine. Nu mai spun ca se chinuie de aproape 10 ani sa faca bb iar aceasta hepatita nenorocita a luat-o cel mai probabil din spital (sotul ei nu are).
Chiar vreu sa o ajut pe aceasta mamica!

Nu stiu de unde ai inteles, dar ai inteles gresit; Delsim are dreptate, nu se face vaccin odata prezenta infectia cu virus hepatitic B, pt ca n-are nici un rost; exista o singura situatie in care totusi se face acest vaccin desi infectia e prezenta, si anume pt pacientii cu ciroza hepatica data de acest virus si care sunt transplantati hepatic, li se face dupa transplantare dar din cu totul alte motive si evident nu e cazul prietenei tale. In ceea ce priveste posibilitatea procurarii acestui ser hiperimun, o mamica spunea la "odiseea sracinii..." ca in Romania nu se comercializeaza si a trebuit sa si-l procure din Spania.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Ok, intradevar am inteles gresit, am mai tot citit despre asta, mi-ati fost si voi de mare ajutor sincer mie mi se pare o situatie fara iesire. Luni prietena mea va merge din nou la dr. si eu chiar nu pot sa o ajut...
Neputinta de a o ajuta ma doare....

Luli

Mergi la inceput