In Italia (8)
Raspunsuri - Pagina 14
iriale spune:
Dana, asa cum bine zicea Crini, acasa se vorbeste numai in italiana, asa ca Ale asta a auzit asta a invatat. Sa ma ierte natiunea romana, dar mie asa mi-a venit sa ii vorbesc si asa i-am vorbit. E adevarat, ma mai aude pe romaneste cand sunt cu vreo prietena romanca, dar atat. O fi bine, o fi rau, habar nu am. Stiu insa ca daca ar fi trait inca parintii mei, l-as fi invatat si romana spre a putea sa se inteleaga cu ei, dar asa...
Cum te mai simti?
Nico si Enn, ati cumparat revista? In mod sigur exista si in Germania.
In loc sa stau cumintica in banca mea, m-am apucat de intrebari mai "psiholoage" pe "Intr-unul sau in doi...mergem mai departe" (nu bag mana in foc pt titlul exact al capitolului ), poate imi raspundeti si voi... cand aveti timp.
Iri, mami de Ale
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
iriale spune:
Si... HIP HIP URAAAA pt maine dimineata cand vine Cri Cri cu barfe de la coada de la Consulat!
Iri, mami de Ale
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
danangie spune:
Da IRI ai dreptate....uitasem ca sotul tau e italian. Asa am o prietena poloneza si fata ei de 11 ani stie 2, 3 cuvinte in ploloneza.
ENN multumesc de urari.
Problema e ca acum mi-am pierdut vocea. Sunt la munca. Nu stiu cum voi face dimineata sa dau consegna............ca nu pot vorbi..M-a chemat un pacient saracul avea niste picioare umflate si nu reuseam sa-i fac intrebarile......a trebuit sa chem o colega sa ma ajute.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
'neata fetelor vorbarete ... vad ca nu ati stat degeaba zilele astea.
Enn de data asta am stat la coada cu romani asa ca nu am putut sa trag cu urechea decit la niste rromi si sa incerc sa inteleg ceva din ce vorbeau in limba lor ( insa fara nici o sansa ... ).
Eu m-am intors, sa zicem victorioasa, de la consulat, adica am lasat actele ca sa imi faca pasaport nou si ma mai intorc in iulie sa il ridic. Am ajuns acolo pe la 7:30-8 ( cam tirziu dupa gustul meu dar al meu barbat in loc sa puna ceasul sa sune la 3 l-a pus la 4 si deci am plecat pe la 4:30 sau 5 de acasa.. Eram 145 ca numar si deci mi-am inchipuit ca mai devreme de 11-12 nu am sanse sa intru. Si am inceput aventura milaneza. Mai intii am baut o cafeluta si am mincat o brioche la Macdonald... era singurul care ne-a iesit in cale si eu aveam o urgenta nevoie la baie ... deci tb sa ma bag in 1 bar cu wc . In mac-ul de la statia de metro Lotto se vorbea romaneste , era plin de romani zgribuliti care se incalzeau acolo. Apoi am coborit la metroul care a intirziat vreo 15 min a era ceva pe linie ... era un deja vue ( aici cred ca tb sa pun un accent dar cum franceza mea se opreste la numaratul pina la 10 nu stiu pe ce literea sa-l pun ). La Roma am patit la fel si dupa 30 min de asteptare, timp in care soseau numai metrouri pline si acolo ( la Roma ) mai era si o gasca de tigani ( ghici din ce natie ?!?!) care se inghesuiau cica ! ca sa urce dar nu urcau niciodata ... deci doar taiau genti ( iar ochiul meu e vigilent)... am iesit afara si am luat autobuzul... Dar sa ne intoarcem la Milano, aici nu era chiar asa insa noi am reusit sa luam abia al 3 lea metrou ( nici nu avea rost sa ne inghesuim .. lumea mergea la servici la ora aia ). Am coborit la Duomo. Am luat-o pe stradute caci noi cautam Libreria del Mare ca sa ne cumparam pt vacanta o harta nautica a Corsicii. Cum se deschidea la 10 a tb sa facem ture prin centru. Asa ca am profitat sa mai vedem una alta. Am fost sa vad Scala, caci in 2003 avea fatada acoperita si nu l-am vazut. Acum l-am vazut, l-am atins , am trecut pe sub coloane , poate ca sunt prea "neam de traista " dar mie nu mi-a spus nimic.. Deci sa ma scuze lumea mai culta ( in ale arhitecturii ... dar n-am simtit nici macar o stringere de inima cit de mica ). Apoi prin galerie ne-am indreptat spre Duomo care era tot acoperit ca si acum 2 ani, deci nu puteam sa imi fac poza, chiar daca acum era liber prin piata .. nici porumbei nu erau prea multi spre fericirea mea care am fobie de pasari care " ma napadesc" .. imi plac numai vazute de la distanta . Am intrat inauntru, am facut un tur si apoi am is hai sa urcam pe acoperis ( ca nu am mai fost .. din pacate acum 2 ani nu stiam ca se poate urca .. ). Costa 6 euro cu liftul si 4 pe scari .. cred ca tb sa fii sarit bine sa dai bani ca sa faci toate scarile alea . Poate n-am inteles eu bine si iti dadeau ei 4 euroi ca sa o iei pe scari . Cert e ca eu am vrut cu liftul ... era normal ...asa sunt eu mai lenesa si mai . Am ajuns sus ... e SUPERB ... dragele mele care nu ati apucat inca sa va catarati ... merita ... am facut si poze .... le pun in album sa vedeti si voi .... Nu se vedea mare lucru din oras ca era cerul acoperit statea sa ploua, sa ninga .. nu prea se stia ce vrea sa vina.. dar era frig si umed. Dupa ce m-am catarat cit de sus se putea ... am coborit ca nu mai aveam ce face... Deja piata incepea sa se aglomereze .. inafara japonezilor ( harnici) care erau acolo de la 9 acum erau si alte grupuri de turisti... Am cumparat harta si ne-am intors la coada. La ora 11 se ajunsese la nr 110 .. asa ca am ramas intepenita in fata portii asteptind sa ma aud strigata. Am intrat pe la 13 si la 14 eram afara, iar la 16.30 in fata casei. Mai Angi ma gindeam pe drum cum ai facut tu naveta de la Modena la Milano ... cu drumul asta lung, utostrada plina de camioane ... naspa... Nico poate ne vedem la vara (prin iulie) cind vin sa ridic pasaportul daca nu o sa fii in concediu, o sa iti dau mobilul meu si o sa il cer si pe al tau asta in cazul ca nu vei fii in vacanta... Oricum nu iti poti face mari planuri aici, la Roma e mult mai bine organizat. Dimineata cind te treci pe lista stii exact la ce ora vei intra . Fiecare lista are cred ca 30 pozitii si e facuta pt o anumita ora . Asa ca poti bintui linistit stii ca te intorci la 11 sau 12 si at intri . Iese nenea consulul ( sau secretar ce o fii ) si striga lista la ora exacta. Daca nu ai fost acolo ( eu am patit-o ca am intirziat si a strigat lista fara mine .. intri ori cu lista urmatoare, ori cind mai deschide poarta sa mai iasa careva ). Aici insa mai mare nebunia.. Nu se stia cind striga lista, ind o striga .. mai mult de 10-15 persoane nu chema . Inauntru erau 2 ghisee ( din care unul inchis cind am intrat eu , insa l-au deschis mai tirziu ) si mergea incet ... La Roma e numai 1 ghiseu, se face coada inauntru, ordonata nu ca aici unde toti nesimtitii se bagau in fata ( eu am facut ordine in sat .. ca m-am dat la niste baieti .. pai se poate .. daca afara s-a intrat in ordine .. si aici tb sa o respecti )si merge mult mai repede, cred ca e doamna aceea mai eficienta , aici era un barbat si sa ne scuze barbatii dar stim cu toti ca ei sunt mai lenti. Oricum, am scapat si asta e important. Aici la Milano te mai si ameninta ca nu e obligatoriu sa "lucreze" toata lista ... deci mai stai si cu morcovul in f*** daca esti mai aproape de coada . In plus aici la ora 9 lista "se ridica" si nu mai poti sa te inscrii. La Roma ( pt care am numai cuvinte de lauda) lista sta afara pina pe la 12 cred. E foarte misto .. tu vii de exemplu la 9 sau 9 si ceva si gasesti deja loc pt lista de la 12 ...Te inscrii , la 9 cind au deschis usa se string listele deja completate si ramin afara cele libere ... lumea vine cind poate( ca sunt amariti care vin din Sicilia .. Sardegna... din sudul Pugliei ... adica de departe frate... si nu au cu ce ajunge ca sunt legati de tragetto unii din ei.. )si se trece pe lista goala , cum se mai umple o lista o mai baga si pe aia in ambasada.. iar la sfirsit in general cu ultima lista intra toata lumea care e afara chiar daca e sau nu pe lista . Nu stai cu frica ... acolo toti "sunt rezolvati" eu am iesit si pe la 16 din ambasada . Insa ar fii tb s plecam de la 3 si jumatate de acasa ... asa ca era prea obositor ... si am ales varianta Milano. Pe vremuri insa nu puteai sa o alegi pt ca pierdeai 2 zile ( una ca sa te inscrii pe lista ... stind agatat de gard si incercind sa pui mina pe domnul portar ca sa te treaca pe lista si una cind erai programat - adica dupa 2 luni- cam asa stateau treburile in 2003-2004 ) .
Hai ca v-am plictisit destul. Dar aventura continua ... ca mai tb sa si ridic pasaportul , noroc ca va fii vara si frumos afara ... Deci va scriu aici asa cum se scria pe tabla in ultima zi de scoala .. NE VEDEM IN... iulie( in cazul meu )
Asaaaa sa trecem la lucruri mai vesele . M-ati omorit cu revista asta, Iri ai ceva procente din vinzare ??? ca o sa o cumpar si eu. Eu imi cumpar rar reviste, in general cind plec pe undeva ca sa am ce citi.. si am delectam cu Cosmo .. dar cred ca nu mai fac parte dintre fetele Cosmo ca parca nu mai ma atrage . Pe vremurile tineretii cind eram si eu mai la moda o cumparam mereu si nu numai in Ro ci si de pe unde colindam ( adica unde intelegeam limba evident ).
Nico tortul cu trufe e la retetele Nataliei, la bucatarie , in primul mesaj pe care ea il pune la fiecare capitol a scris toate retetele ... deci te duci in jos pe pagina si il gasesti cu toate explicatile si cu poze .. arata superb.
Petro, puiule mic pe unde umbli ?? de azi ar tb sa ne rupem "gurile" ( a se citi degetele ... ) pe messenger. Eu dau o fuga mai incolo pina in sat si cind ma intorc poate facem 2 vorbulite ...Daca nu .. poate de miine incolo...
Vio tu tot pe la bucatarie esti ? Ai primit mesajul meu ala cu dulciurile ???
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Cri, nici un procent... (din pacate, as fi bogata acum!). Si mie imi placea Cosmopolitan, tot asa cand eram mai tinerica, dar in fond e slabuta, mai mult reclame etc. Si de aceea am detronat-o.
Ma duc sa iau micul dejun... (mai corect cappuccino, dar nici cu cafeaua nu ma supar)
Iri, mami de Ale
crista-s spune:
Da mai Iri .. asa e .. slabuta Cosmo ...
Pofta buna !! La cappucino ... hahahh
Eu ma voi apuca azi sau mine ( cred ca miine ca azi mai am ceva treaba .. am ramas in urma cu gatitul, spalatul si calcatul) sa fac lista cu zilele de nastere . m-am gindit sa scriu tot acolo pe 1 pagina insa mai colorat , sa vad ce porcarie voi face. Dace iese prea kitch-oasa sa ma trageti de mineca ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
enn spune:
Cristina, bine ai revenit! Dupa aventura de ieri, ar trebui sa-ti pui un spumant parfumat īntr-o cada cu apa calda si sa stai mult si bine īn baie delectīndu-te c-o revista de moda/decoratiuni/arta culinara. Una mai ieftina si mai subtire, sa nu-ti para rau dac-o scapi in apa
Iri, chiar daca nu l-ai īnvatat pe Ale de mic romāneste, asta nu īnseamna ca nu va putea sau dori sa īnvete mai īncolo. Nu o va face cu aceeasi usurinta ca la vīrsta asta, dar cu un pic de vointa si motivatie se poate. Unul dintre verii francezi ai sotului si-a īnvatat limba materna ca student, facīnd cursuri si participīnd la programe europene de schimburi īntre universitati.
Crini, noi mergem īn concediu la Perpignan, īn casa de vacanta a varului sus-mentionat. Dar de-abia la sfīrsitul lui martie....
Danangie, ce-ai facut, laringita? Ai grija, bea ceai si nu te forta sa vorbesti. Noi te auzim si asa
O zi īnsorita va doresc!
Enn
pet.cost2005 spune:
Cri, bine ai revenit!
De maine stam la taclale ca astazi sunt putin ocupata si inca mai am abonamentul vechi, deci cu orar. Te astept!
Si, bineinteles, si pe celelalte fet, care vrea si are placere !
'Neata, iri!
Va pup, ciaooooooo !!!!!!!!!!
Petro
crini spune:
Cri, nici eu n-am fost impresionata cand am vazut Scala, cred ca in general reactia e de dezamagire, exteriorul nu e la inaltimea faimei. Dar daca ai ocazia sa intri sa o vizitezi e altceva.
Iri, dupa parerea mea ar fi bine sa-i introduci si romana, nu se stie cand ii foloseste. Eventual ii cumperi casete si dvduri in romana (noi am luat cele 2 Veronica, Aleodor imparat, ...) sau poti incerca muzica, la asta copiii sunt sensibili si invata repede si cuvintele.
Dau fuga si la 'In unul sau in doi...' sa vad ce ne intrebi acolo.
Enn, noi am vrea sa mergem la sfarsitul lui aprilie in Franta, s-o ducem pe Theodora la Disney si sa vedem ceva castele. Ne gandeam sa mergem cu masina. Aveti ceva sugestii pentru locuri de vazut?
Danangie, culmea! Nici eu nu mai am voce de 2 zile. Nu sunt racita, n-am nimic, doar mi-am pierdut vocea. Si habar n-am daca pot lua ceva.
crista-s spune:
Fetele ramase fara voce ... MIERE .. cit mai multa. Si binenteles lapte cald in care pui 1 lingurita de miere si un galbenus crud ( sa nu aud ca va e frica de aviaria ... cu toate controalele pe care le fac astia ... ).
Cristina
Noi doi... si nu numai