Caramele

Caramele | Autor: maimutzica

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac caramele si nu stiu cum... As dori si eu o reteta incercata de voi.


Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tache spune:

Buna!
nici eu nu stiu ..mmmmm dar tare mult as vrea sa stiu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/caramele/index.html" target="_blank">caramele





Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

Multumim laureta! Am salvat reteta, insa am o nelamurire...Cum este laptele evaporat?


Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Cred ca e lapte condesat ca acela care se pune la cafea dar sunt cutii de 200gr(parca) si e consistent ca mierea.Sper sa nu fi gresit




Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

laureta Sper sa gasesc usor lapte si glucoza lichida...


Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Ce mult imi plac si mie caramelele.Eu am incercat acum cativa ani in urma sa fac ,nu mi-a iesit.Reteta era cu caimac.
Dar am cautat si eu pe net si am gasit o reteta,se pare ca e mai usoara decat cea postata aici.Daca iti iese,o pun si eu la bataie

Caramele de cafea

500 g zahar
1/2 pahar esenta de cafea
1 lingura miere
1 pahar frisca sau smantana
unt proaspat (cat o nuca)
vanilie


Se freaca intr-o cratita zaharul cu cafeaua pana se topeste zaharul. Se adauga frisca (smantana).
Se pune sa fiarba la foc potrivit, amestecand mereu pana se ingroasa. La urma se adauga o bucatica de unt proaspat, cat o nuca. Dupa ce s-a racit compozitia se taie mici patratele cu un cutit.


Bafta!Nu mi se pare asa greu...



Sursa>http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/464-caramele_de_cafea/



"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

alayna, multumesc! Voi incerca ambele retete...sper sa-mi iasa.
O reteta incercata de voi nu are nimeni?


Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Mie nu mi s-au intarit niciodata. Drept, nu am folosit exact retele de mai sus, dar am incercat destule ....

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Mie nu mi s-au intarit niciodata. Drept, nu am folosit exact retele de mai sus, dar am incercat destule ....



Liliana, si care-i problema, foloseste reteta pe post de sos de caramel, e delicios la inghetate, budinci si alte bunatati.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput