Caramele

Caramele | Autor: maimutzica

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac caramele si nu stiu cum... As dori si eu o reteta incercata de voi.

Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tache spune:

Buna!
nici eu nu stiu ..mmmmm dar tare mult as vrea sa stiu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/caramele/index.html" target="_blank">caramele

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

Multumim laureta! Am salvat reteta, insa am o nelamurire...Cum este laptele evaporat?

Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Cred ca e lapte condesat ca acela care se pune la cafea dar sunt cutii de 200gr(parca) si e consistent ca mierea.Sper sa nu fi gresit

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

laureta Sper sa gasesc usor lapte si glucoza lichida...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Ce mult imi plac si mie caramelele.Eu am incercat acum cativa ani in urma sa fac ,nu mi-a iesit.Reteta era cu caimac.
Dar am cautat si eu pe net si am gasit o reteta,se pare ca e mai usoara decat cea postata aici.Daca iti iese,o pun si eu la bataie

Caramele de cafea

500 g zahar
1/2 pahar esenta de cafea
1 lingura miere
1 pahar frisca sau smantana
unt proaspat (cat o nuca)
vanilie

Se freaca intr-o cratita zaharul cu cafeaua pana se topeste zaharul. Se adauga frisca (smantana).
Se pune sa fiarba la foc potrivit, amestecand mereu pana se ingroasa. La urma se adauga o bucatica de unt proaspat, cat o nuca. Dupa ce s-a racit compozitia se taie mici patratele cu un cutit.

Bafta!Nu mi se pare asa greu...

Sursa>http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/464-caramele_de_cafea/

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput

alayna, multumesc! Voi incerca ambele retete...sper sa-mi iasa.
O reteta incercata de voi nu are nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Mie nu mi s-au intarit niciodata. Drept, nu am folosit exact retele de mai sus, dar am incercat destule ....

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Mie nu mi s-au intarit niciodata. Drept, nu am folosit exact retele de mai sus, dar am incercat destule ....

Liliana, si care-i problema, foloseste reteta pe post de sos de caramel, e delicios la inghetate, budinci si alte bunatati.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput