cum inscriem copilul la gradinita
Dragele mele,
Alex are 3 ani si 3 luni si as vrea la toamna sa-l dau la gradinita. In Militari, langa blocul nostru sunt 2 gradinite si, deoarece am inteles ca trebuie sa te interesezi din timp pentru a nu avea probleme, am trimis-o deja in recunoastere pe soacra mea. Raspuns dezamagitor: ambele directoare au spus ca asteapta de la inspectorat numarul de locuri si ca inscrierile se vor face prin aprilie si sa venim atunci. Indiferenta respectivelor era de altfel la cota maxima: vorbeau cu soacra mea si in acelai timp uneia cica ii era rau iar alta era cu capul in calculator. Dar am mai auzit povesti ca inscrierile s-au facut fix intr-o zi si daca mai voiai ceva dupa aia trebuia sa cotizezi substantial.
Voi cum ati procedat? Ce se poate face? Vreau musai una din cele 2 gradi pentru ca sunt foarte aproape de casa si mi-ar fi usor sa-l duc pe Alex dimineata fara sa-l scol mai devreme decat e cazul.
Livia
Raspunsuri
petruta spune:
Partial directoarele au dreptate. Acum este perioada cind se fac , sa zicem, inventarul posturilor din invatamant, numarul copiilor ce pot fi inscris pe grupe de virsta , cit subventioneaza primariile etc. Gradinitele de stat sunt finantate de la bugetele locale iar personalul didactic de invatamant. Asa ca, de asta asteapta si ele aprobarile, dar nu ca nu ar stii cam cite grupe vor fi anul viitor.
Cam prin luna aprilie incep reinscrierile ( pentru cei care sunt deja la gradi), apoi inscrierile pentru grupele nou infiintate sau completarea celorlalte.
Anul trecut, si eu am tot cercetat gradinitele din jurul meu, am ales una dupa mai multe discutii cu parintii copiilor care mergeau deja la aceasta gradinita . Am trimis-o pe mama mea sa afle care este perioada de inscriere. A discutat chiar cu directoarea care a fost foarte draguta si i-a raspuns tuturor intrebarilor. In prima zi de inscriere m-am prezentat, cu adeverinte, copie dupa certificat, dosar etc si am completat cererea de inscriere. Atunci directoarea mi-a spus ca intentioneaza sa faca si o grupa mica, dar prioritate vor avea cei mai mari la inscriere, si implicit, in formarea grupelor.
Am asteptat cu inima strinsa pina au fost afisate grupele nou infiintate, din care doar una era pentru cei mici.
In principiu depinde mult si de conducerea fiecarei gradinite.
Poate reusesti sa vorbesti chiar tu cu directoarea sau chiar cu o educatoare de la o grupa mica. De ex., la Mihai a fost adus un baietel de numai 2,5 ani acum doua saptamini, care s-a integrat foarte bine.
Bafta !
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
annablue spune:
dragele mele mamici, am si eu aceeasi problema, TREBUIE sa-l dau pe cel mic (3 ani si 3 luni) la gradinita. Si pentru asta ar trebui sa gasesc o metoda de "imbunare" a unei directoare unde as vrea sa-l dau. Deja a fost maica-mea si i s-a raspuns sec ca se asteapta grupele, e evident ca asteapta ceva, dar nu stiu ce ar putea-o multumi... Ca se vede de la o posta ca e cu pretentii, anul trecut ne-am trezit tarziu si ne-am dus sa intrebam in prima zi de gradi si nu va spun ce era la ea in birou de flori si cadouri...
Plus ca ne-a intrebat (ca sa ne puna pe lista de asteptare, cica!...) unde lucram... ?!?!?!?
Deci, cine are experienta in "prestat" sa-mi zica si mie ce as putea duce ca sa "multumeasca" o astfel de tipa pretentioasa ?
Ca as vrea sa rezolv de pe acum situatia, eventual cat de curand posibil...
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
violeta72 spune:
Buna dimineata. Ma bag si eu in vorba, nu ca as fi mare cunoscatoare, dar am fetita la o gradinita din toamna (la grupa mare)si deja dna. directoare ne-a cerut sa depunem actele si cererea de reinscriere pentru anul urmator, ca cica oricum e "destul de tarziu". Asa ca eu cred ca situatia difera de la o gradinita la alta. Eu am inscris-o abia in august, dar am avut noroc ca mai erau 2 locuri. Cel mai bine ar fi sa presati treburile acum in primavara ca dupa aia o sa zica ca nu mai au locuri. Depinde si de grupa la care ii inscrieti. La grupa mica sigur au locuri de pe acum. Cat despre "spagi" e greu de spus... difera de la caz la caz. Deci, succes.
carolinah spune:
Uite de aia vreau eu sa imi dau copilul la gradinita particulara (exclud de aici Scoala Americana, Mark Twain, Till Eulenspiegel etc). E drept ca e mai scumpa, dar si spagile costa bani si macar nu esti stresat ca ti-l primeste, nu ti-l primeste, are grija de x mai bine ca maica-sa a "impins" mai mult etc.
lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)
Kehleyr spune:
Eu am fost la doua gradinite de stat in prospectare. La ambele am vorbit cu directoarea.
Prima dintre ele mi-a spus ca are liste de preinscriere din noiembrie si deja are mai multe persoane interesate decat numarul disponibil de locuri. Nu e legal cu listele astea de preinscriere, dar ea a zis ca anul trecut i-au stat de la 3 noaptea la coada parintii si nu mai vrea. Cu toate acestea mi-a aratat gradinita. Presupun ca daca ma duceam cu un pachet substantial (adica parfum, whisky) aveam sanse mai mari, dar sincer nu imi vine sa fac asa ceva, si de fapt nu sunt suta la suta convinsa ca merge.
A doua gradinita - directoarea foarte amabila, dar mi-a spus clar ca ea nu face liste si tabele cu preinscrieri si ca sa venim in ziua afisata cu actele si stam la coada cu toata lumea. Inscrierile erau deja afisate pentru 2-13 mai. M-am dus cu un buchet de flori si o cutie de bomboane. Florile le-a primit, pachetul nu l-a vrut sub nici o forma (si nu se vedea ce e in punga, putea la fel de bine sa fie sticla de whisky).
La ambele gradinite stiau deja cate locuri vor fi in grupa mica. La orice gradinita au prioritate copiii cu frati mai mari deja inscrisi sau copiii care stau in zona.
Eu una ma duc la aceasta a doua gradinita in ziua inscrierii si daca prind locuri bine, daca nu, particulara ma paste.
Maria31 spune:
La gradinita unde este fata mea (209), inscrierile se fac in mai. Dar pentru siguranta voastra am sa fiu cat mai prompta cu un anunt clar al zilei exacte in care se vor face aceste inscrieri.
Directoarea este destul de draguta asa ca nu trebuie sa va duceti cu ceva. Oricum nu v-ar tine minte pana in septembrie cand incepe anul scolar. Dar nu strica un buchet cu flori, sau o mica atentie, dar nu ceva ostentativ ca stiu ca nu ar primi.
aramona spune:
Ma primiti in club?
MAysa nu va avea trei ani in toamna, putin sub, insa deja am vorbit la Gradinita 87 in Dr. Taberei...nu pot zice ca m-au expediat rapid...doar ca mi-au spsu ca incepand cu luna martie, sa sun sa vad cand sunt inscrierile. Si eu am fost avertizata ca doar o zi se face inscrierea, directoarea mi-a infirmat acest lucru, mi-a spus ca dureaza cel putin o saptamana...Cert este ca trebuie sa fiu pe faza!
Unde este 209? N-ar strica sa incerc si acolo...Eu stau langa Billa din Dr. Taberei.
Multumesc mult pentru raspuns!
Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!
Maria31 spune:
Gradinnita nr. 209 este langa Policlinica Cetatea Histria, pe str. Pascani nr.15bis, langa scoala nr. 155. Este vopsita in albastru.
mama_lui_alin spune:
Buna!Ma intereseaza foarte mult acest subiect deoarece am un baietel care va face in toamna 3 ani si 2 luni si vreau sa-l inscriu la gradinita 205 ( zona Sebastian). Daca stie cineva cand se fac inscrierile (data exacta)as vrea sa aflu si eu, nu cumva sa ajung prea tarziu.De asemenea daca mai stiti alte gradinite bune in zona as fi incantata sa le vizitez.
laurado spune:
Daca cautati o gradinita buna in Militari, va recomand cu caldura Gradinita 90 (pe str. Costin Nenitescu, daca nu ma insel). Eu am predat candva engleza acolo si pot sa va spun cu mana pe inima ca toate doamnele sunt exceptionale. Au doar 4 grupe, insa si program scurt. Dar daca vreti o gradi cu adevarat speciala, mergeti aici!