fose septice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

din cate stiu io o fosa septica trebuie sa fie bine izolata sa nu se infiltreze nimic in pamant.
iar distanta de la instalatia sanitara pana la ea trebuie sa fie minim 30m sa nu ajunga mirosul in baie. io tocmai aceasta problema o am la baia de la parter, si pt ca distanta pana la fosa e de doar 20 de mentri, si pt ca am facut o gafa, mi-am luat un wc foarte modern, din ala care nu tine apa in spate, ci dedesubt (nu ma refer la apa din rezervor, ci la aia care sta mereu in vas sa opreasca mirosurile). acum nu stiu la ce solutie sa apelez sa corectez acest neajuns, alt vas nu pot cumpara ca sistemul de prindere e cu totul altul, in fine, poate reusesc sa pun un filtru suplimentar.

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

la mine fosa este in dreptul portilor de garaj, iar baia e la distanta de vreo 100 m

am avut de sapat la santul pt tevi de ne-au sarit ochii, dar deh, vrei confort, platesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Si eu am fosa, si o data pe saptamana punem in ea un praf( de la firma care ne-a instalat-o) ca sa activeze bacteriile care degradeaza.Teoretic nu avem voie sa folosim detergenti puternici(clor, acizi) etc ca sa nu omoram alea, dar eu nu ma pot abtine si spal totul temeinic cu Domestos.
Acum mi-am comandat de la Amway detergenti biodegradabii, ca ma tot bombane barbatu-meu ca ii omor bacteriile din fosa

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

nu stiam ca exista asa ceva
nu scapi de ele cand golesti fosa?

Mergi la inceput

prafuri
bacterii asa periculoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

hai sa va spun cum am procedat noi am sapat o groapa 3x3x3 si cand sa cimentam peretii au venit inundatiile...drept urmare s-au surpat malurile si s-a marit groapa...si infundat, drept urmare pune si sapa in continuare...acum are cred vreo 5x5x3.
AM CIMENTAT PERETII, si am cimentat si fundul gropii dar numai 3/4 din el,iar unde nu am cimentat am ridicat un zid de vreo 2 metri astfel incat apa cand se aduna in partea cu fundul cimentat sa treaca pe deasupra zidului iar in partea cimentata sa ramana numai...stiti voi...
In partea necimentata se vor pune pietre de rau ptr.Spun ca se vor pune deoarece nu am terminat-o inca, mai trebuie turnata placa de deasupra cu gura de aerisire si uns de vizitare...ma gandesc ca poate daca se aduna mai multa apa sa pot baga o pompa si sa scot apa.
Dar ce ma ingrijoreaza pe mine e faptul ca spuneti ca exista pericolul de a mirosii in baie...la mine sun numai vreo 10-15 m distanta.
Deocamdata nu am dat in fosa decat apa de la masina de spalat...sa vina primavara si continuam lucrarile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by NicoletaB

nu stiam ca exista asa ceva
nu scapi de ele cand golesti fosa?

Pai punem o data pe saptamana un pliculet in toaleta.

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

intr-adevar fanna asa se fac fosele, numai ca la mine tot fundul era cimentat ca sa nu se infiltreze in apa potabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

ok...dar acum stau si ma gandesc...nu o fi prea aproape...ca mor daca miroase

Mergi la inceput

n-ar trebui pt ca apa din vasul de toaleta tine mirosurile la distanta

Mergi la inceput