fose septice

nu stiu daca e bine subiectul plasat aici.
am si eu o intrebare: fetelor care aveti case ,sau prieteni care au casa: folositi fosele septice? ce pb aveti cu ele?sau sunt relativ ok?
Raspunsuri

Alcristina spune:
Parintii mei au fosa septica. Nu sunt probleme, doar ca trebuie folosita apa cu economie, altfel se umple foarte foarte repede si trebuie chemata vidanja, pentru golire. Din cate stiu, pentru o familie de 4 persoane, trebuie chemata vidanja o data la 6 luni. Dar acum depinde si de capacitatea fosei. Ar mai fi o problema, cu materialul din care e fabricata, izolatia... fibra de sticla e cea mai buna.
cam atat. Sper sa primesti mai multe informatii.
Te pup, Cristina.

Ana_Alx spune:
fannna2003,ma refer la chestia aia(sub pamant) care se face langa casa ,daca zona in care e casa nu are retea de canalizare.
Alcristina,mercic de raspus.

NicoletaB spune:
a mea avea o capacitate de 27 m cubi si era toata cimentata , fiind construita langa poarta pt a fi mai usor de scos si trebuia scoasa lunar
a mea nu avea scurgere in pamant pt ca era aproape de putul cu apa potabila si nu puteam s-0 las sa se infiltreze
cine are supravfata mare de curte poate s-o faca la 2-300 m distanta de put, dar cu fundul acoperit cu pietre ai apa sa se duca in pamant
pe langa faptul ca mi-a inghitity o groaza de bani 25 milioane, n-am folosit-o decat 1 an ca au venit cu canalizarea pe strada, astfel am ramas cu fosa si cu hidroforul si cu BUZa umflata pt banii dati, dar deh cine stia la momentul respectiv?

Ana_Alx spune:
NicoletaB,macar sa vina cu canalizare si la noi si sa regret eu banii...stiu ca acum e f scump ,si crede-ma ca nu ma dau banii afara din casa absolut de loc,insa chestia cu fosa septica sper la noi sa nu fie pe toata viata...adica sper sa vina in 2 ani si canalizarea ,ca cei de la primarie asa zic.insa pana atunci nu ai ce sa faci,decat sa speli la canal si sa ai wc in spatele curtii

mihaela amalia spune:
Si eu am fosa septica, si deja o "folosim" de un an si jumatate si nu a trebuit sa o golim sau sa avem alte probleme.E cimentata si pereti si deasupa sunt niste placi facute din ciment (care se pot muta) si pe deasupra am pus pamant(si creste si iarba) parca nici nu am avea-o...

NicoletaB spune:
din moment ce nu a-ti golit-o inseamna ca fundul nu e cimentat, apa are scurgere in pamant

mihaela amalia spune:
quote:
Originally posted by NicoletaB
din moment ce nu a-ti golit-o inseamna ca fundul nu e cimentat, apa are scurgere in pamant
Asta nu mai stiu

mihaela amalia spune:
quote:
Originally posted by NicoletaB
Asta nu mai stiu ( nu zic ca nu ar fi asa)