citomegalovirus

citomegalovirus | Autor: Blondu

Link direct la acest mesaj

Buna,

Cumnata mea a facut analiza citomegalovirusului IgM si este pozitiv, problema este ca este in saptamana 30 a sarcinii.A facut analiza la initiativa ei.Ce parere aveti?Ce se mai poate face?Ea a zis va repeta analiza in alta parte si va face si IgG.Care ar putea solutia in aceasta faza, daca se confirma IgM pozitiv?

Multumesc mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ecografiile au relevat vreo problema? Medicul ginecolog ce parere are?

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Eu stiu o gravi de 38 de s care are ambele valori pozitive. Copilul e sanatos, a facut amnicenteza si asa a aflat.
Acuma, doctorul respectiv are un site reclama
Du-te pe sectiunea de intrebari si da un search. O sa gasesti multe lucruri despre CMV si valori pozitive in sarcina. Poate ar trebui sa il si suni pe doctor, e un tip cu experienta in sarcini "cu probleme'.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine,
Magg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blondu spune:

Multumesc mult Magg, o sa-i spun cumnatei mele, cred ca o sa se mai inveseleasca.
Claudia, ecografia se pare ca este in regula, de fapt medicul ginecolog i-a recomandat la aflarea rezult analizei sa mai faca o ecografie tridimens.
Dar eu am inteles ca nu este obligatoriu ca copilul sa se nasca cu malfomatii, problemele(cu auzul/vazul) pot aparea mai tarziu.Iar acestea nu se pot prezice doar din ecograf.
Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Eu cred sincer ca ii trebe un medic, iar eu singurul pe care il stiu ca are gravidutze fericite cu CMV e cel pe care ti l-am recomandat. De ce nu-l suna? Are mobilul pe site...Si e un tip super abordabil.
Chiar azi prietena mea cea cu CMV , care asteapta sa nasca, mi-a spus ca i-a povestit doctorul ca mai are o gravidutza cu CMV. Tot fara probleme, bb e bine. Acuma, amniocenteza la 30 de saptamani eu nu as mai face ...
Am inteles oricum ca riscul este doar daca infectia e recenta, daca o ai de 1 an sau mai mult nu sunt probleme pt bb...Dar repet, ei ii trebuie o parere avizata, si , fara suparare, dar de la doctorul ei actual nu o poate obtine. Era de datoria lui macar sa ii spuna de aceasta analiza si daca nu vroia sa o faca, era alegerea ei...
Deci, parerea mea sa ceara repede o a doua opinie. Repede fiindca banuiesc ca se streseaza (probabil degeaba si e pacat, si de ea si de bb.

Am dat si eu o cautare pe net si uite ce am gasit...

However, these risks appear to be almost exclusively associated with women who previously have not been infected with CMV and who are having their first infection with the virus during pregnancy. Even in this case, two-thirds of the infants will not become infected, and only10% to 15% of the remaining third will have symptoms at the time of birth. There appears to be little risk of CMV-related complications for women who have been infected at least 6 months prior to conception. For this group, which makes up 50% to 80% of the women of child-bearing age, the rate of newborn CMV infection is 1%, and these infants appear to have no significant illness or abnormalities.
Magg 23s +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Ig M pozitiv indica o infectie acuta,iar Ig G pozitiv indica o infectie cu virusul respectiv in antecedente(adik mai demult).Intr-adevar e bine sa consulti un medic care s-a mai ocupat de asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

salutare!
imi permit sa va povestesc ce am patit eu cu cmv la prima sarcina, ca poate va vin idei si va ajuta, sa treceti mai usor peste asta.
deci, la vreo 10 sapt. imi fac la recomandarea dr. analizele ptr. cmv si normal ies +. am simtit ca se pravaleste totul peste mine (sarcina obtinuta dupa 8 ani de incercari!). am luat legatura cu un specialist de boli infectioase si mi-a spus ca in sarcina sistemul imunitar "o ia uneori razna" - asta spus asa babeste, ca ptr. mine - si ca analizele de igg si m pot fi neconcludente si mi-a recomandat o analiza speciala (PCR ptr. CMV) care indica daca ai sau nu in acel moment virusul ca atare in singe. este un soi de analiza de ADN. la vremea aceea (2003) in timisoara nu se facea, mi-am trimis o pb. de singe la paris si de acolo mi-a venit rezultatul negativ. dar asta a durat ceva saptamini in care am stat ca pe ace!
scuze ca m-am intins asa dar poate va ajuta. sfatul meu calduros: luati legatura cu un infectionist!
multa sanatate!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Ceva cu analiza luata din ADN mi s-a spus mie la Genetic Lab in Bucuresti, cred ca ei fac asa ceva.
Da-ne vesti despre cumnata ta!
Magg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

blondule... ce pot sa-ti spun este in primul rand sa-ti pastrezi calmul. si am sa-ti spun din experienta proprie si personala, ce mi-au spus medicii aici: analiza pt cmv este foarte sensibila. de obicei e foarte greu de depistat daca infectia cu cmv s-a produs in timpul sarcinii sau inainte. eu am plans saptamani intregi din cauza unor valori "dubitabile", am plans inainte de fiecare ecografie obligatorie, chiar si inainte de ultima cand am vazut ca pe trimitere scria: "infectie cu cmv?" noroc cu medicul ecografist, un om superb, care mi-a explicat ca e vorba de o hiperconstiinciozitate a medicului meu si ca in sarcina uneori sistemul imunitar o ia razna, dar ca e de datoria lor sa reia analiza cu pricina de X ori daca e cazul. insa daca e vorba intr-adevar de o infectie, la 30 de saptamani de sarcina consecintele sunt vizibile si grave.
deci nu dispera.
bafta sa aveti si un bb super sanatos:)

Mergi la inceput