szeged - 3
Raspunsuri - Pagina 9

isabellas spune:
Mi-Ka,
sunt extrem de bucuroasa pt. tine! Dumnezeu e mare si ne ajuta si pe noi, vezi? Sa ai o sarcina usoara si doresc to ce este mai bine pe lumea asta.Saptamina viitoare e ziua ta? La multi ani!
Si ziua mea e pe 28 Febr.
Am fost la Szeged ieri, am gasit clinica destul de usor (cu ajutorul hartii postate de Rh care ne-a fost de mare ajutor).
Asistentele au facut copii dupa toate analizele care am adus si apoi am intrat la dr Zadori. Acest medic din strart iti inspira incredere.M-a consultat sa vada cum e uterul (eu avind acea operatie de fibrom de 10cm vroia sa se asigure ca totul e OK). Uterul este bun, ovarele sunt permeabile asa ca m-am mai linistit un pic (stiti ca erma stresata cu ciclul meu neregulat din ultima vreme.) Mi-a prescris anticonceptionale care voi lua din a 2-a zi a CM , urmind ca in ziua 14 sa ma duc la control la el.
Mi-a m-ai zis sa facem examen genetic (din singe) .Am inteles ca se face la toti barbatii care au spermograma sub 5mil.
Cum se cere acest examen la laborator? Voi ati facut asa ceva?
O sa mai repet prolactina , ca aveam un pic marita (40 fata de 30 normal).

Miramar spune:
Mi-ka, vai ce ma bucur. Am tipat de bucurie cand am citit - cred ca au zis colegii ca sunt nebuna (sunt la birou). Sunt extrem de fericita pentru tine - imi vine sa sar intr-un picior. Te pup. Sa ai grija de tine si de bebe. Sa aduci pe lume un ingeras sanatos si frumos. Sa ai o sarcina cat mai usoara.
PS: ce cadou frumos ti-ai facut impreuna cu sotul tau de ziua ta! Poate da Domnul si am si eu parte de unul la fel la vara cand implinesc si eu 30 de ani

ingeras26a spune:
Mi-ka! ce ma bucur!!! felcitari pt reusita si pt ziua ta! Ai vazut ca Doamne-Doamne te iubeste?
Sarcina usoara si bb sanatos, ca frumos iese oricum:)
Eu m-am hotarat sa nu imi fac inca laparo, ci sa fac ISA luna asta (vineri sau sambata) pe ciclu nestimulat, luna viit plec in concediu, iar daca ne plecam / intoarcem 3-4, fac direct FIV. Ce sens are laparo, daca oricum facem fiv, daca nu ramanem pana atunci? m-as taia de pomana. Sau poate fac laparo in apr, nu siu, om vedea.
Un dr mi-a spus ca trompele "par" infundate (desi la HSG se vizualizeaza ambele), iar Moisa mi-a spus ca sunt ok amandoua...si ca poate raman luna asta :) ce frumos ar fi!
Pupicei pt fete scumpe,
Ingeras

andicu spune:
Hello,hello!
Sunt din ce in ce mai atrasa de acest subiect, si dupa ce-am citit parerile felor legate de dr Protopopescu de la Medsana, mai ca-mi vine sa-mi iau jucariile si sa merg si eu la Szeged>!
MI-KA, FELICITARI! imi pare tare bine ca ti-am tinut si eu pumnii cu succes! Sarcina usoara si multa sanatate!!
Am si eu o intrebare la voi: de la telefonul sau mailul pe care l-ati dat la Szeged, la cat timp v-au programat? as vrea sa stiu cat dureaza pana te programeaza si pe urma cand intri in tratament daca totul e ok la analize? ca tare-as face o intoarcere de 180 gr spre Szeged!
Andreea.Pozele mele

PiaIonut spune:
quote:
Originally posted by ingeras26a
Mi-ka! ce ma bucur!!! felcitari pt reusita si pt ziua ta! Ai vazut ca Doamne-Doamne te iubeste?
Sarcina usoara si bb sanatos, ca frumos iese oricum:)
Eu m-am hotarat sa nu imi fac inca laparo, ci sa fac ISA luna asta (vineri sau sambata) pe ciclu nestimulat, luna viit plec in concediu, iar daca ne plecam / intoarcem 3-4, fac direct FIV. Ce sens are laparo, daca oricum facem fiv, daca nu ramanem pana atunci? m-as taia de pomana. Sau poate fac laparo in apr, nu siu, om vedea.
Un dr mi-a spus ca trompele "par" infundate (desi la HSG se vizualizeaza ambele), iar Moisa mi-a spus ca sunt ok amandoua...si ca poate raman luna asta :) ce frumos ar fi!
Pupicei pt fete scumpe,
Ingeras
spune-mi te rog ce este szeged, o clinica? Dar laparo, ISA? Poate ti se pare ciudat ca te intreb, dar de curand am intrat in aceasta "lupta" de a avea un bb, si am tot citit din mesajele voastre. Mi se pare extraordinar ca poti comunica cu persoane care au acelasi scop, care iti pot impartasi din experienta lor... Eu am 34 ani si de cateva luni am constatat ca nu putem avea un bb. El are oligospermie severa (4 mil./ml si o infectie - leucocite peste limita).
Nici nu stiu daca avem vreo sansa sa avem bb!

ingeras26a spune:
PiaIonut, bine ai venit si sa fugi repede la !
Laparo inseamna laparoscopie, operatie prin care se pot rezolva diverse afectiuni, iar ISA (sau IUI, sau IA) inseamna inseminare artificiala.
Eu zic ca la spermograma vostra se poate face tratament, situatia nu este tragica (sunt fete care au ramas cu nr mult mai mic...depinde de noroc). Tu ai analize, trompe ok? El trebuie sa-si rezolve mai intai infectia (mergeti la un androlog), concomitent sa faca tratament pt oligospermie, iar dupa ce rezolva cu infectia incercati ISA, ca natutal este mai greu (teoretic) cu oligospermie.
Bafta multa!
Andicu , lasa ca o sa fii si tu
acus'.
Pupicei, Ingeras

leliutza spune:
felicitariiiiiiiiiii Mi-Ka !!!!!!
astept sa dai o dar fara alcool.....
te pup si tare ma bucur pentru tine, ai vazut cum te ajuta Dumnezeu, ai fost cuminte si ai reusit.bravo iubita!
Andicu - eu zic sa incerci mai bine la Szeged (nu am nimic de cistigat din asta, dar faptul ca eu, Mi-Ka si inca o prietena din Resita am reusit aproape in acelasi timp, nu stiu ... ma face sa am incredere in profesionalismul lor ). daca poti lipsi de la lucru poti sa stai la Timi in chirie, sau in ce oras aproape de granita vrei si ... de la Timi faci 1 ora pina la Szeged, eu am fost de 7 ori acolo si ultima data am stat acolo de miercuri pina duminica, am facut punctia si embriotransferul si am mai ramas o zi dupa, dar Mi-Ka a plecat acasa.
Programarea depinde de cit de aglomerati sunt, pe mine m-au chemat si la 7 jumate dimineata chiar daca ei incepeau de la 8, dar doctorita a venit si m-a consultat. oricum, te sfatuiesc sa ii scrii un mail doctorului Zadori si sa ii explici situatia ta cu mia de km si eu cred ca va fi ok.
hotarirea iti apartine, dar daca nu ai incredere in cei de la Bucuresti eu zic sa te mai gindesti, iti tin pumnii, oricare ar fi alegerea ta. oricum tie iti plac calatoriile nu? am citit la alt topic ca mergi in germania, sper ca nu fac vreo gafa?!
Pia Ionut - la Szeged clinica Kaali e privata si face numai FIV-uri din cite stiu. dar in oras sunt f multe spitale si clinici pentru toate specializarile. daca stii maghiara poti merge si la alte clinici, sau poti intreba la Kaali unde te indruma, eu am salpinx si doctorita mi-a spus ca poate tre sa faca laparo si m-a intrebat unde vreau la szeged sau in romanaia, asa ca eu cred ca daca mergi la ei te trimit ei la doctori priceputi.
Isabel - iti tin pumnii, noua nu ne-au cerut examen genetic, sotul meu a avut 4 mil de spermatozoizi, dar ne-a facut cu ICSI. si eu am avut prolactina mare, nu la asta e analiza mai ciudata de facut, tre sa mergi sa iti ia singe fara sa te speli, cu o bluza mai larga, etc. cred ca da... oricum iti tin pumnii.
Pusi - e ok cu engleza, o sa va descurcati f bine, doctorul e f amabil si iti vorbeste clar, iar toate tratamentele ti le scrie pe foaie asa ca nu e nici cea mai mica problema. e mai bine ca sunteti la doctor, noi am platit la traducatoare peste 200 E in timpul tratamentului. dar ii multumesc lui Dumnezeu ca rezultatul e ok.
Rh - cum te mai simti? te mai incape salopeta cea noua ? sper ca esti bine si tu si bebe. cum ti-au zis ca tre sa nasti, natural sau prin cezariana? pusi
va pupacesc fetelor si va tin pumnii tuturor.
leliutza

pussi spune:
Mi-ka, ne-ai umplut sufletele de fericire si de speranta
Leliuta, nu vreau sa ne parasesti, inteleg ca ai trecut la gravidute, dar mai treci si pe la noi pentru sfaturi si incurajari
Isabella, vreau mai multe amanunte, exact cum afost de cand ai intrat pe usa pana ai ajuns in Ro . In ca perioada aCM trebuie sa ma programez, si cu cat timp inaite? - explica-mi si mie
Eu azi la 8 sunt programata la dr. sa-mi iau analizele, oricum am listat ce mi-a trimis Mi-ka, si sa-l intreb cand mi le face pe cele ce nu le am, ultimele sunt din sept, mai trebuie facute din nou????????? cat de proaspete trebuie sa fie?
Va pop pe toate
PUSSI

medamaya1 spune:
Fetelor, spuneti-mi va rog si mie cit costa trat. la Szeget si la cit timp se face ET. dupa punctie. Multumesc MEDA

Tabitha spune:
Mi-ka si Leliutza: felicitari! Ma bucur enorm pentru voi. Sa va dea Domnul sarcini usoare, fara probleme si bebei sanatosi.
crinuta, liana: multumesc ca nu m-ati uitat. Eu am fost in spital, nu am stat chiar dupa perdea si vin cu o veste buna: am avut parte de prima IA din viata mea iar pe 13 martie fac test, daca nu-mi vin uratii pana atunci.
Fetelor care va pregatiti de FIV la Szeged, multa bafta si sa le calcam pe urme celor care au reusit.