Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 23
emaaimee spune:
Draga Andra,
stoarce un pic puroiul din rana, da-te cu rivanol, lasa sa se usuce f bine,apoi pune un strop(fff putin) de Bepanthen,lasa sa intre in piele,stai cu sanul respectiv cat poti de mult la aer.fa asta des pana iti trece.bep si rivanolul sunt ok pt bb,nu ii fac rau,poate sa suga si imediat dupa ce te-ai "tratat"![]()
daca poti alapta cu protectiile de silocon,fa-o.daca bb poate sa suga bine cu ele, nu ai de ce sa i pb cu lactatia.
eu nu am putut alapta cu ele,am suportat un pic durerea,insa mi-a trecut repede, in 2-3 zile deja era mai bine.
eu am observat ca Garmastanul e prea gras si nu intra in piele chiar daca masezi bine si dai putinel,plus ca intretine un mediu umed si de aia nu mi se inchidea rana si am renuntat la el.
io zic ca pe Vladut il mananca gingiile/exerseaza cu dintii si tine cam strans=>frecarea pe care o simti( nu e nimic incomod cand suge bb corect crede-ma chiar daca are 18 din 20 cum avea dra mea, nu s-au frecat niciodata de san).concentreaza-te pe ce simti,nu trebuie sa ii simti dintisorii.daca ii simti,iti scoti sanul din gura lui:arcuiesti degetul mic ca pe un carlig si il bagi in coltul gurii bb pt ca numai asa iti protejezi sanul si ti-l scoti din gura nevatamat. spune-i sa suga fara sa stranga din dinti/muste, ei sunt mici dar inteleg f bine.Oani a mea ma musca si radea,tot asa mica i-au iesit dintisorii.i-am zis sa nu mai muste si s-a potolit.si am avut rana+puroi ca si tine.
daca mai ai intrebari,shoot.
o sa iti treaca,vei vedea.sa ne tineti la curent.
va pup
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Gabi_K spune:
In loc de creme poti incerca 1-2 pic. de lapte proaspat muls lasat sa se usuce pe san. Dupa supt sa nu-ti speli sanul, lasa-l gol putin. Aerul impreuna cu lapticul tau sisaliva bb-ului fac minuni. Cand te speli, sa nu folosesti sapun, dusgel la nivelul sanilor, doar apa.
Incet se va obisnui si copilul cu dintii in gura si nu va mai musca. Ai grija sa nu apuce doar mamelonul cand suge, ci cat mai mult din zona mai maronie a sanului.
Oricum e ceva trecator, dupa ce se obisnuieste si el. Tu nu ai nimic de facut, doar sa-l ajuti eventual sa apuce corect sanul.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by marene
ce pot sa fac daca mameloanele mele sunt f.f. mici ??? Sunt ca niste boabe de piper si nici nu sunt foarte bine evidentiate ??? Cu primul bbu am avut probleme din cauza asta. Se plictisea fiindca ii era foame si nu avea din ce sa traga.
si eu am mameloanele f mici,dar bb a stiut cum sa traga.ele se lungesc cand suge bb oricum nu iti face griji..cred ca ati avut pb pt ca nu era pozitionat bine la san.
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
daryana,
nursing strike apare din varii motive:bb bolnav,schimbare de mediu sau pus si simplu schimbare in viata bb(mama merge la munca,mutat,schimbat mama cu doica,f multa lume in vizita,folosirea prod cosmetice prea parfumate de catre mama,etc).bb reactioneaza asa pur si simplu pt cae debusolat,vrea rutina de dinainte,o vrea pe mami a lui numai pt el.
cum sa il ajuti?
lots of skin to skin contact:alapteaza-l in bustul gol.sau pur si simplu stai si te joaca cu el la bustul gol.iubeste-l mai des si imbie-l des cu sanul cald.stoarce cateva picaturi de laptic cat sa curga din san sa ii faci pofta, sa ii miroasa. si insista.
la unii bb merge sa le dai sa suga cand sunt semiadormiti.cel putin a mea o perioada buna numai asa a vrut sa suga.
in rest am facut ce ti-am zis si a durat vreo 6 sapt.
e f frustrant pt mama si simti ca iti vine sa renunti.imi venea sa mor ca fata mea nu vroia sa suga treaza deloc, imi faceam fel de fel de ganduri.dar a trecut.
succes.
un weekend placut tuturor
POVESTEA MINUNII
eloise spune:
Emaaimee & Gabi K va multumesc pentru raspunsurile voastre prompte!
Nu cred ca apuca mamelonul gresit... Cum spuneam n-am avut niciodata ragade pana acum, la inceput am avut mare grija ca priza sa fie corecta (cat mai mult din areola in guritza lui bb). Totusi ciudat e ca a ranit doar un mamelon, celalalt e ok... deocamdata. Cand suge intr-adevar simt dintisorul. Poate ca, asa cum ziceti voi, strange mai tare pentru ca-l dor gingiile. 1 dinte a crescut destul de maricel, al 2-lea de-abia a perforat gingia. Am incercat si diferite pozitii de alaptat. Nu-mi reuseste sa alaptez culcata, deci pe asta nu am testat-o.
Sper sa treaca rana asta cu bine pentru ca alaptatul era momentul nostru si numai al nostru... acum sunt crispata si imi inabus gemetele de durere. Copilul simte si se uita la mine nedumerit...Dar trebuie sa fie bine pt ca mai am cale lunga inainte pana il intarc.
Andra si
Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
emaaimee spune:
Andra,
cu placere.
deci te strange un pic bb.spune-i ce ti-am scris si mai sus.si scoate-i sanul cum simti dintisorul. va invata sa suga fara dinti.nu mai te chinui,trebuie sa il inveti sa suga corect pt ca altfel nu iti va trece rana.si ca sa nu fie nedumerit spune-i ca-l iubesti,dar trebuie sa suga frumos fara sa stranga.invata el chiar daca e mic.alapteza in pozitia/pozitiile in care va simtiti bine. nu e musai sa le schimbi.tehnica lui bb e solutia.
succes
POVESTEA MINUNII
Gabi_K spune:
quote:
Originally posted by eloise
Emaaimee & Gabi K va multumesc pentru raspunsurile voastre prompte!
Nu cred ca apuca mamelonul gresit... Cum spuneam n-am avut niciodata ragade pana acum, la inceput am avut mare grija ca priza sa fie corecta (cat mai mult din areola in guritza lui bb). Totusi ciudat e ca a ranit doar un mamelon, celalalt e ok... deocamdata. Cand suge intr-adevar simt dintisorul. Poate ca, asa cum ziceti voi, strange mai tare pentru ca-l dor gingiile. 1 dinte a crescut destul de maricel, al 2-lea de-abia a perforat gingia. Am incercat si diferite pozitii de alaptat. Nu-mi reuseste sa alaptez culcata, deci pe asta nu am testat-o.
Sper sa treaca rana asta cu bine pentru ca alaptatul era momentul nostru si numai al nostru... acum sunt crispata si imi inabus gemetele de durere. Copilul simte si se uita la mine nedumerit...Dar trebuie sa fie bine pt ca mai am cale lunga inainte pana il intarc.Andra si
Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
Sper sa fie doar o chestie temporara, va trece repede!
Gandeste-te un pic, si pentru noi e greu cand avem un dinte nou (de ex. o lucrare) dar atunci pt ei...
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
monu spune:
Daca bb mic bea laptele meu din biberon, se mai cheama alaptare?
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by monu
Daca bb mic bea laptele meu din biberon, se mai cheama alaptare?
Monu mami deAlexia Ioana
siIulia Antonia
se cheama ca te stradui,bravo
?
POVESTEA MINUNII
TOMALAVINIA spune:
Buna mamici! Multe s-au intimplat de cind nu v-am mai scris!Am facut vaccinul de 2 luni si cu aceasta ocazie am cintarit-o pe Cristina. a luat 800 gr intr-o luna, deci e bine, asa sustine si dr pediatru.Secretia de laptic creste pe zi ce trece si sunt tare multumita!
mai ales ca suge mai puternic. nu mai e ca si in prima luna cind stateam si o ora cu ea la ambii sini. Si asta datorita sfaturilor voastre!Acum realizez ca am gresit cu fata mai mare, introducindu-i laptele praf cind eu aveam lapte suficient. De vina a fost si pediatra care ma stressa cu proba suptului.Acum incerc sa nu ma stressez, sa imi spun zilnic ca am laptic suficient pentru micutza mea, sa nu o cintaresc doar o data pe luna,sa ma odihnesc de cite ori prind ocazia.....
Alta e problema acum. Pentru profilaxia rahitismului medicul mi-a indicat Calciu fiole dar nu am cum sa i le dau Cristinei. Au un gust oribil si nu bea nici ceai nici apa. Doar sin.Voi cum ati procedat?Eu iau vitamine prenatale. Oare ar trebui sa iau eu un supliment de calciu?