Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Aici este un topic deschis pentru a ajuta mamicile care alapteaza, inclusiv in cazul problemelor legate de intarcare.
Mamicile care scriu aici cauta ajutor nu critici sau polemica pe tema alaptatului. Pentru acestea exista locuri dedicate forum.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Nu am criticat pe nimeni, tocmai incercam sa ajutam. Lulu este o mamica care are mult lapte, si-a intarcat baietelul, si incercam sa aflu motivul. Poate baietelul ar mai fi supt, dar Lulu l-a intarcat fiindca merge la lucru, sau in mediul ei e o rusine sa alapteze asa de mult, sau din alte motive, nu stiu, asta incercam sa aflu. Poate nu are curajul sa-l alapteze pur si simplu, societatea noastra din pacate nu prea tolereaza alaptatul prelungit.
Poate baietelul ei sufera si se simte respins, Lulu sufera fiindca are mult lapte, nu mi se pare corect.
Ca sa nu fac presupuneri, am intrebat-o de motive.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Am recitit mesajele si nu vad unde-s criticile...

"Poate baietelul ar mai fi supt, dar Lulu l-a intarcat fiindca merge la lucru, sau in mediul ei e o rusine sa alapteze asa de mult, sau din alte motive, nu stiu, asta incercam sa aflu. Poate nu are curajul sa-l alapteze pur si simplu, societatea noastra din pacate nu prea tolereaza alaptatul prelungit.
Poate baietelul ei sufera si se simte respins, Lulu sufera fiindca are mult lapte, nu mi se pare corect."

Daca Lulu vrea sa spuna mai multe poate primi ajutor mai usor...
Societatea in care traim e categoric impotrva alaptatului prelungit.Iata un exemplu care m-a intristat.O vecina de-a mea a plecat acasa la socri, iar soacra i-a infasat sanii strans intr-un cearceaf si a tinut-o nemancata cateva zile ca sa opreasca alptatul. Fetita are 1an si 4 luni. motivul: "Ajunge. Ce vrei sa te faci ca o vaca de grasa?"
Biata de ea a suferit cumplit cand plangea fetita...
Mi se rupe inima de mila si de furie...

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by mamacangur

Am recitit mesajele si nu vad unde-s criticile...

"Poate baietelul ar mai fi supt, dar Lulu l-a intarcat fiindca merge la lucru, sau in mediul ei e o rusine sa alapteze asa de mult, sau din alte motive, nu stiu, asta incercam sa aflu. Poate nu are curajul sa-l alapteze pur si simplu, societatea noastra din pacate nu prea tolereaza alaptatul prelungit.
Poate baietelul ei sufera si se simte respins, Lulu sufera fiindca are mult lapte, nu mi se pare corect."

Daca Lulu vrea sa spuna mai multe poate primi ajutor mai usor...
Societatea in care traim e categoric impotrva alaptatului prelungit.Iata un exemplu care m-a intristat.O vecina de-a mea a plecat acasa la socri, iar soacra i-a infasat sanii strans intr-un cearceaf si a tinut-o nemancata cateva zile ca sa opreasca alptatul. Fetita are 1an si 4 luni. motivul: "Ajunge. Ce vrei sa te faci ca o vaca de grasa?"
Biata de ea a suferit cumplit cand plangea fetita...
Mi se rupe inima de mila si de furie...

mamica fericita!

Off topic:
Mamacangur, ceea ce spui tu in acest mesaj si in acel anterior se numeste polemica pe tema alaptatului.
Personal, sunt o mare adepta si ferventa aparatoare a alaptatului si iti inteleg nemultumirile.
Tocmai pentru a ajuta mamicile sa alapteze cat mai mult si mai bine, pentru a schimba din mentalitatile invechite de la noi a fost creat acest topic.
Aici mamicile vin sa puna intrebari si sa caute ajutor. Atat. Ele stiu foarte bine avantajele alaptatului pentru ca altfel nu s-ar mai stradui sa il mentina.
Mesajele noastre nu pe ele le vizeaza ci pe cele care incearca, direct sau indirect, sa convinga lumea ca bebelusii se pot dezvolta foarte bine si fara lapte matern, ca nu trebuie sa fie invinovatite ca laptele le-a pierit subit la doua saptamani dupa nastere, ca sa numai enumar si parerile despre alaptatul prelungit.
Acele mame nu o sa vina niciodata sa ceara ajutor aici. Pentru ca nu vor de fapt sa fie ajutate.
Gabi, pe tine te apreciez si te respect in mod deosebit pentru ce ai facut si faci ca sa ajuti mamicile de pe forum sa alapteze.
Ma bucur din suflet sa vad ca suntem din ce in ce mai multe, poate, cine stie, o sa reusim intr-o zi sa aducem si organizatia "la leche league" in Romania.
Acest mesaj, la fel ca si cel dinainte, sunt opiniii personale.
Respect enorm acest subiect si mi-as dori ca nimic sa nu ii stirbeasca din utilitate.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

o.k. am inteles...
Nu-mi place sa dau sfaturi de intarcare, dar scriu cateva:
-consum redus de lichide
-comprese reci
-daca simti ca nu mai poti, mulge-te, dar foarte putin. Doar atat sa nu simti sanii plini
-sfat babesc: (nu stiu daca are ceva legatura cu realitatea): stai mult cu mainile intinse deasupra capului- ex. spala geamul, schimba perdeaua, spala candelabrul.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

luminita, poate imi poti da mai multe detalii,te rog.nu mai suge deloc,te mulgi?nici eu nu mai alaptez,gata.am cam suferit mai mult eu,o luasem treptat spre biberon.am avut o problema mai urata de sanatate si chiar a trebuit sa nu ii mai dau.in nici un caz nu trebuie sa te strangi sa nu faci noduli la sani.ideal e sa intarci treptat,de asta te intrebam cum e situatia la voi ca sa stiu ce sa iti spun.bea lichide linistita si mananca normal,nu pune comprese cu apa rece ca blochezi canalele galactofore(am patit-o si eu si alte mamici).
bate frunze de varza cu batatorul de friptura,cat sa iasa un pic zeama din ele si pune-le pe sani,am citit ca ar ajuta sa nu se mai formeze atat lapte.ai grija ca pateaza tare.
in plus parca nivelul de prolactina(responsabil cu prod de lapte) ajunge la valorile normale abia in 2 ani de la intarcare,deci nu e ceva neobisnuit sa iti mai curga putin lapte pana atunci.la fel e f normal sa ai inca o perioda buna lapte.
mult succes si tie si lui Andrei si mai veniti pe la minuni

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

ideal ar fi ca bb/copilul sa fie intarcat trepat ca sa se previna furia laptelui.
daca trebuie sa fie intarcat bb f repede,din varii motive,atunci acest lucru poate fi facut pe o perioada de 10 zile inlocuind cate o masa(san) cu formula din 2 in 2 zile.nu conteaza cu care dintre mese se incepe inlocuirea cu formula,ce am sa scriu e mai jos e pur si simplu orientativ(orele difera la fiecare bb si pot si mai multe si mai putine mese in functie de varsta bb intarcat):
ziua 1:inlocuieste masa de la 10 cu formula
ziua 3:inlocuieste masa de la 18 cu formula
ziua 5:inlocuieste masa de la 14 cu formula
ziua 7:inlocuieste masa de la 22 cu formula
ziua 9:inlocuieste masa de la 06 cu formula

daca nu e nici o graba, intarcarea poate sa dureze si peste 3 luni.si tot pe acelasi principiu se merge,se inlocuieste cate o masa cu formula(lasand bb sa se obisnuiasca o sapt mai mult,etc-deci se poate face un plan personalizat si in functie de cum raspunde bb).
e de preferat ca bebelusul/copilasul sa fie intarcat treptat pt ca e mai putin traumatizant pt el(si mai usor pt mama-pt prevenirea unor nedorite probleme la sani), decat prin metoda brusca.
daca copilul e intarcat brusc, e bine sa mergeti la dr pt ca sa primiti pastile de intreruperea lactatiei.
daca se umfla saniisi/sau apar noduli,se procedeaza ca la furia laptelui:masaj usor pe sani cu apa calda(nu fierbinte)facut cu o carpa moale de bbc sau cu mana.un pic expess/muls lapte.masati sanii,dupa masajul cu apa calda,tot f usor cu crema de galbenele.purtati sutienul pt alaptat in continuare.aveti la fel de mare grija sa nu dormiti pe sani,sa nu ii comprimati in nici un fel.
oricum cine are nevoie de sfaturi e binevenit cu intrebari aici.
va pup.
un weekend placut tuturor.

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Sheannamp, tot off topic.si asta de inainte de a deveni tu moderator,asa ca sa se inteleaga ca nu vreau sa imi pun o pila
pupa baba la tine si la gemenasii frumosi

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Daca am gresit imi pare rau. In nici un caz nu vreau sa supar pe cineva.Mai stiu in schimb ca suntem f. vulnerabile si uneori gata sa renuntam la alaptat pt. motive nu intotdeauna intemeiate, si atunci e nevoie de o incurajare.
Intentia n-a fost de a critica!
despre intarcare nu stiu prea multe asa ca sfatul celorlalte mamici e potrivit.
Despre LaLECHELeague insa,ar fi bine cred sa mai vorbim.Ar fi de mare folos si la noi.Oare ce s-ar putea face?

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Am postat acest subiect si la Scutece... sper ca mi se permite de catre moderatori sa-l re-postez si aici.

Am si eu o rugaminte catre mamicile cu experienta. Problema e urmatoarea: bebelusului meu de 4 luni i-au iesit 2 dintisori si odata cu ei, a aparut si o rana urata pe unul dintre sanii mei. Durerea la alaptat e aproape insuportabila iar rana s-a infectat putin (are mereu un punct galbui de puroi). Pana acum nu am avut probleme de acest gen, dupa nastere am folosit cu succes Garmastan si n-am avut deloc ragade. Acum folosesc alternativ Garmastan si Bepanthen, de cand a aparut rana, dar nu s-a ameliorat inca nici un pic, din contra. Azi am cumparat protectii de silicon de la Avent, le-am folosit o data si durerea a fost mai... acceptabila. Nu stiu daca e un pas bun, mi se pare ca protectiile respective nu adera bine pe piele, se desprind mereu, bebe ramane cu ele in guritza daca suge prea tare... Sper sa stimuleze in continuare lactatia asa cum trebuie, chiar daca le folosesc.

Din cate stiam, din experienta mamicilor din grupul meu, dintisorii nu puneau probleme, decat daca bebe musca. Al meu nu musca, dar suptul si frecarea dintisorului pe piele ma ranesc si intretin rana "carne vie". Ce-i de facut? Astept orice sfat...

Andra si Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...

Mergi la inceput