Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 21
marene spune:
ce pot sa fac daca mameloanele mele sunt f.f. mici ??? Sunt ca niste boabe de piper si nici nu sunt foarte bine evidentiate ??? Cu primul bbu am avut probleme din cauza asta. Se plictisea fiindca ii era foame si nu avea din ce sa traga.
gio spune:
buna,
o sa scriu aici cam ce am folosit eu in ultimele 3 sapt; poate sunt mamici ce se confrunta cu aceiasi problema si nu gasesc raspunsuri.
pt stimularea lactatiei am folosit asa:
ceaiuri: chimen, fenicul, anason, roinita, urzica, marar, cimbru
galactogil+nutrinatal+spirulina+femina plus
lecitina pt desfundat canalele
ricinus communis ch 5 5 granule dimineata/seara
motillium/metoclopramid -20/30 mg pe zi max 2 sapt.
bafta
Mamix2
mamimutzica mare & maimutzica mica
Gabi_K spune:
quote:
Originally posted by marene
ce pot sa fac daca mameloanele mele sunt f.f. mici ??? Sunt ca niste boabe de piper si nici nu sunt foarte bine evidentiate ??? Cu primul bbu am avut probleme din cauza asta. Se plictisea fiindca ii era foame si nu avea din ce sa traga.
Nimic nu trebuie sa faci doar sa alaptezi:) Marimea sfarcurilor nu prea are legatura cu productia de lapte. Oricum bb trebuie sa inghita nu numai sfarcul ci intreaga zona maronie din jurul lui. Probabil cu primul bb asta era problema, nu a apucat corect sanul, si de aceea nu ai reusit sa alaptezi.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
mamacangur spune:
Draga Marene ti-am raspuns imediat dar nu stiu unde! Acum m-am obisnuit cu forumul si nu mai gresesc...
Raspunsul l-ai primit deja de la Gabi; probabil nu-l pui pe bb corect la san.Daca ar prinde numai sfarcul nu-i prea placut pt.tine, iar din el nu iese lapte decat pt. ca 'rezervoarele' sunt dispuse sub pielea mai inchisa la culoare.In principiu se recomanda ca gurita lui bb sa cuprinda jumatatea de jos a areolei, cu buzele rasfrante ca sa poata exercita o presiune corecta.
http://thebirthden.com/Newman.html e un site unde vei gasi videoclipuri si articole despre diverse probleme in alaptare.A ta e probabil'latching', punerea copilului la san.mie una mi-au fost folositoare.
Scrie cum iti mai merge...
mamica fericita!
marene spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Nu sunt insarcinata. Am deja un baietel si am esuat alaptarea din cauza ca n-am stapanit tehnica si desi am semnalat pb in maternitate nu s-a sinchisit nimeni sa ma indrume.
As vrea ca, daca da Dzeu bb 2, sa pot sa-l alaptez mult.
M-a derutat f. tare ca toate cunostintele si prietenele mele care alaptau sau alapteaza au niste mameloane pe cinste. Eu daca as fi bblus as fi foarte satisfacuta sa mi se umple gurita cu laptic decat sa ma chinuiesc sa trag 2 fire de laptic. Cand ma mulgeam atat iesea. Ieseau 2 firicele plapande de laptic.
Eu traiesc cu impresia ca sunt eu anormala si ca niciun bblus nu va fi multumit cu "oferta " mea.
Gabi_K spune:
Marene, mai scoate din cap ideea asta. Cat despre muls, si mulsul se invata, poate n-ai folosit pompa potrivita sau tehnica corespunzatoare.
Eu m-am muls primele 4 luni cand fiica mea era nou-nascuta, nu m-am descurcat nicicum cu alaptatul, insa ma mulgeam regulat, la ore fixe, si fara galactogil si alte prostii stimulatoare imi crestea productia de lapte de la o zi la alta. Dimineata mulgeam chiar 400-500 ml de lapte, iar in timpul zilei 150-200 ml. Insa nu era asa din prima zi, la performanta asta am ajuns in cateva saptamani.
Si ca sa ajungi aici (sau sa alaptezi exclusiv) sunt multe reguli de respectat, despre care s-a mai scris in acest topic. Iar aceste reguli n-au de a face cu marimea mameloanelor.
mamacangur spune:
Daca ai fi din cluj mi-ar placea sa ne vedem, lucrurile se vad altfel de 4 ochi decat de 2...
Nici eu n-am avut rauri de lapte cum visam
dar pana la urma, dupa multe peripetii fetita a fost multumita.Esential e sa vrei, sa fii dispusa sa faci si efort si daca poti...sa nu gandesti ca nu ai lapte. Psihicul te poate ajuta mult sau din contra! galactogil, nutrinatal si ceai pt. lactatie de la Fares am luat si eu si cred ca a fost bine.In plus l-am zapacit pe Dumnezeu cu rugamintea de a-mi ajuta si uite ca azi avem 10 luni si inca alaptez! Ca sa scape de gura mea El m-a jutat![]()
Am citit si daca te gandesti bine e logic,ca mulgerea oricat de buna ar fi ea, nu-i la fel de eficienta ca bebe...deci tu nu poti sti exact cat laptic produci, dar cert e ca stresul scade sigur productia...
Asigura-te ca acum bebe prinde sanul corect, nu-i fa program, lasa-l sa manance cat mai des(eu ii dadeam chiar si la 20, 30 min.) tine-l mult pe corpul tau intr-un marsupiu, in brate, si nu uita de contactul piele la piele cat mai mult...va veti simti mai bine si mai linistiti amandoi.Abia astept sa ne spui cum va merge!
mamica fericita!
Sheannamp spune:
Metode de a opri lactatia
Autor: lulu75
Trimis la: 22/02/2007 10:06:42
Baietelul meu are 1 an si jumatate si l-am convins sa nu mai suga dar...eu cum opresc lactatia ca imi curge laptele siroaie.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: filofteia
Raspuns la: 22/02/2007 10:31:45
La mine s-a oprit de la sine, dar cam in 2 luni.
Cand se tensionau prea rau sanii ma mulgeam foarte putin. Apoi cu timpul se intampla doar o dat pe zi, pana s-a oprit de tot.
--------------------------------------------------------------------------------
Gabi_K spune:
Lulu, dar de ce l-ai convins sa nu mai suga?
mamacangur spune:
ce pacat ca nu vrei sa mai alaptezi...Asa mi-as dori siroaie de lapte...Daca ai sti ce recunoscator e bb pt.laptic poate te-ai razgandi...
mamica fericita!