Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Salut si la multi ani! Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr-o chestiune: se face ceva pe perioada sarcinii pentru a pregati sanii pentru alaptare? Eu am 14 sapt si nu stiu daca trebuie sa fac ceva in sensul acesta de acum, mai ales ca nu vreau sa ma trezesc ca nu pot alapta dupa ce nasc. Multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela-p spune:

am si eu cateva intrebari...
Maia are 5 sapt si acum ma mulg si ii dau cu bibe laptele.am mai pus-o la san , ea vrea sa suga, dar devine f agitata,probabil cand nu mai curge asa bine,se zbate si e dureros si frustrant. la maternitate le-am rugat pe asistente sa o puna la san , dar tot nu am invatat pozitia corecta. asa ca m-am ales cu ragade de toata frumusetea si a supt lapte cu sange.
pe la 2 sapt am ajuns la consiliere pt alaptat la Municipal.am fost de 3 ori ,am mai invatat ceva,dar tot nu s-a rezolvat. ma durea ingrozitor de fiecare data cand alaptam ,era un chin,dar cel mai rau era ca ne chinuiam f tare sa incepem alaptarea. pe mine ma luau toate transpiratiile, pe Maia nervii,incepea sa urle ,eu sa plang. parea ca e mai bine pt ca aveam consiliere ,voi invata sa-i dau sa suga. dar a intrat in concediu pana la 8 ian. asa ca,ramasa singura , am inceput sa ma mulg, am zis sa se mai vindece ragadele.
sunt mai bine acum ,dar nu s-au vindecat de tot.
1.eu folosesc si laptele care curge,curge mult cateodata 20-30 ml din fiecare,se colecteaza in scoicile de colectare, e bine ca nu il arunc?
2.pot sa fac ceva sa fie sanii ,sfarcurile mai putin sensibile? pana la scoici,stateam in sanii goi toata ziua,acum ma pot imbraca
3. la un san nu am sfarc aproape deloc, la celalalt se face un pic, mai bine de cand ma pompez. ce pot sa fac sa fac sfarc? la cel fara sfarc e f greu sa-i dau sa suga,de multe ori ma chinui si 15-20 min sa o pun la san, ne umplem de nervi amandoua,cateodata renunt.
4. parca imi vine mai mult lapte cand ma pompez. simt ca vine laptele pt ca se intaresc si devin durerosi,apoi trece.si laptele incepe sa curga. asta cand incepsa pompez. dar cand o pun la san nu.
5.ma este consiliere pt alaptat si in alta parte? poate cineva sa vina acasa? as vrea sa alaptez di nou, dar probabil tot grsesc cu ceva ,pt ca doare in continuare,nu asa rau,dar... am inteles ca trebuie sa fie o experienta placuta si nu un chin...la consiliere o punea la san ,ii facea pliu. eu am sanii mari si mameloane mari ,ma tot chinui sa ii bag cat mai mult in gura,dar parca ar trebui mai mult.
mi-as dori asa de mult sa alaptez, si tot sper ca va fii mai bine, pana arunci ma mulg cand cu pompa( manuala,avent) can manual. dar e f greu, tot timpul ma mulg, nu am timp liber stau si cate o ora,de 5-6-7 ori pe zi.
sper ca poate cineva sa ma ajute
va multumesc f mult
as fi vrut sa va descopar mai de mult, poate nu ajungeam aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by Graviduta

Salut si la multi ani! Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr-o chestiune: se face ceva pe perioada sarcinii pentru a pregati sanii pentru alaptare? Eu am 14 sapt si nu stiu daca trebuie sa fac ceva in sensul acesta de acum, mai ales ca nu vreau sa ma trezesc ca nu pot alapta dupa ce nasc. Multumesc frumos.

nu e nevoie sa faci nimic special.mananca sanatos si ai grija de tine.poti de la 33s sa te dai cu putin Garmastan pe sfarcuri zilnic pana nasti.
informeaza-te cat de multi poti despre alaptat,asta chiar ajuta
sarcina usoara.

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Buna fetelor!
Am si eu 3 intrebari la voi.
Cumnata mea a nascut acum 4 zile si are probleme cu sanii.
1. Cum desfunzi canalele? Din sanul drept nu iese decat pe un singur canal. In afara de Garmastan, pus bb la san si pompat ce mai trebuie sa faca? Eu n-am avut probleme cu canalele cand am alaptat si nu mai stiu ce sa-i zic.
2. A doua intrebare e legata de pompat. Eu ma pompam dupa fiecare alaptat. Acum nu mai sunt sigura ca e bine. Pompatul stimuleaza lactatia si ea are o gramada. Sanul drept e plin, are si ragade si o doare. Mai foloseste pompa sau nu? Noduli n-a facut dar sunt f. tensionati sanii. Ieri am muls sanul drept ca era f. tare, i-am pus comprese reci ca era fierbinte.
3. Mastita cum se manifesta? Cum ziceam, eu n-am avut probleme cu sanii si nu-mi dau seama daca cumva face.

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by mihaela-p

am si eu cateva intrebari...
1.eu folosesc si laptele care curge,curge mult cateodata 20-30 ml din fiecare,se colecteaza in scoicile de colectare, e bine ca nu il arunc?
2.pot sa fac ceva sa fie sanii ,sfarcurile mai putin sensibile? pana la scoici,stateam in sanii goi toata ziua,acum ma pot imbraca
3. la un san nu am sfarc aproape deloc, la celalalt se face un pic, mai bine de cand ma pompez. ce pot sa fac sa fac sfarc? la cel fara sfarc e f greu sa-i dau sa suga,de multe ori ma chinui si 15-20 min sa o pun la san, ne umplem de nervi amandoua,cateodata renunt.
4. parca imi vine mai mult lapte cand ma pompez. simt ca vine laptele pt ca se intaresc si devin durerosi,apoi trece.si laptele incepe sa curga. asta cand incepsa pompez. dar cand o pun la san nu.
5.ma este consiliere pt alaptat si in alta parte? poate cineva sa vina acasa? as vrea sa alaptez di nou, dar probabil tot grsesc cu ceva ,pt ca doare in continuare,nu asa rau,dar... am inteles ca trebuie sa fie o experienta placuta si nu un chin...la consiliere o punea la san ,ii facea pliu. eu am sanii mari si mameloane mari ,ma tot chinui sa ii bag cat mai mult in gura,dar parca ar trebui mai mult.
mi-as dori asa de mult sa alaptez, si tot sper ca va fii mai bine, pana arunci ma mulg cand cu pompa( manuala,avent) can manual. dar e f greu, tot timpul ma mulg, nu am timp liber stau si cate o ora,de 5-6-7 ori pe zi.
sper ca poate cineva sa ma ajute
va multumesc f mult
as fi vrut sa va descopar mai de mult, poate nu ajungeam aici

Mihaela , in primul rand felicitari pentru eforturile pe care le faci ca sa asiguri fetitzei tale cel mai bun start in viatza! Esti un exemplu pentru toate mamicile!
Insa, cred ca ai putea sa ajungi sa nu te chinui asa demult!
Intrebarea 1. Laptele colectat in scoici e foarte bun daca scoicile sunt sterilizate, nu il lasi prea mult la temperatura camerei si il ui in biberon steril.
Intrebarea 2. Garmastan este o crema pe care o aplici inainte si dupa supt/muls pe sani. Apoi masajele cu apa calda in baie (pui jetul dusului pe sani) si apoi ii lasi sa se usuce singuri fara sa ii stergi.
Intrebarea 3. Nu prea am inteles daca e vorba de mameloane ombilicate sau nu. Exista niste mameloane de silicon ce pot fi utilizate in acest caz plus ca protejeaza si de durere in timpul suptului. Apoi, daca sanul este foarte in tensiune (adica pocneste de lapte) cand pui fata la san s-ar putea sa nu poata sa suga foarte bine asa ca trebuie sa te mulgi putin inainte ca sa il inmoi nitel iar laptele respectiv sa il dai dupa ca supliment eventual. In ultima instanta, se poate alapta foarte bine doar la un san (eu am gemeni asa ca fiecare cu sanul lui) iar la celalalt te mulgi. Daca mamelonul e ombilicat (adica nu e iesit in afara) poti sa faci ceva placut, si anume sa iti rogi sotul sa il formeze (nu e nici o gluma!).
Intrebarile 4 si 5. Probabil ca micutza nu are inca fortza necesara sa traga cu aceeasi putere ca si pompa. Nu trebuie sa ii bagi toata areola in gura , pentru inceput doar mamelonul iar buzele sa fie rasfrante pe baza acestuia. Apoi cu cealalta mana masezi usor sanul (ca si cum te-ai mulge) ca sa usurezi ejectia laptelui.
Ca sa fii sigura ca nu se enerveaza pune-o la san cand e adormita si nu astepta sa i se faca foarte foame si sa inceapa sa planga.
Nu o sa poti sa te mulgi mereu pana la 6 luni trebuie sa o pui pe ea sa suga dar daca o obisnuiesti cu biberonul acest lucru nu o sa se mai intample. UITE www.medela.ch/ISBD/en/breastfeeding/products/nursing.php?navid=54" target="_blank">AICI UN DISPOZITIV CARE TE AJUTA SA II DAI LAPTICUL LA SAN EVITAND BIBERONUL si obisnuind-o pe ea cu suptul. Se gaseste si in Romania, daca vrei da-mi PM ca sa-ti spun unde. Vezi ca ai si o poza cum se aplica.
Daca stii engleza exista o gramada de site-uri care te invata tot ce trebuie sa stii despre alapta fara sa mai chemi asistenta (care vad ca nu face treaba prea stralucita). Uite pe cele mai bune:
www.kellymom.com si http://www.lalecheleague.com/FAQ/FAQSubject.html?m=0,0,3

Cam atat. Orice intrebare mai ai suntem aici. Succes!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by acusor

Buna fetelor!
Am si eu 3 intrebari la voi.
Cumnata mea a nascut acum 4 zile si are probleme cu sanii.
1. Cum desfunzi canalele? Din sanul drept nu iese decat pe un singur canal. In afara de Garmastan, pus bb la san si pompat ce mai trebuie sa faca? Eu n-am avut probleme cu canalele cand am alaptat si nu mai stiu ce sa-i zic.
2. A doua intrebare e legata de pompat. Eu ma pompam dupa fiecare alaptat. Acum nu mai sunt sigura ca e bine. Pompatul stimuleaza lactatia si ea are o gramada. Sanul drept e plin, are si ragade si o doare. Mai foloseste pompa sau nu? Noduli n-a facut dar sunt f. tensionati sanii. Ieri am muls sanul drept ca era f. tare, i-am pus comprese reci ca era fierbinte.
3. Mastita cum se manifesta? Cum ziceam, eu n-am avut probleme cu sanii si nu-mi dau seama daca cumva face.

Pupici
Cat de mari suntem

Intrebarea 1. Dusuri cu apa calda-calda, masajul sanilor inainte de fiecae alaptat.
Intrebarea 2. Trebuie sa se pompeze sau sa puna bebe la san ca astfel o sa faca mastita (inflamtia sanului datorita acumularii unei cantitati prea mari de lapte in san care stagneaza si nu este eliminata; se manifesta prin marirea si intarirea sanului care este rosu si forate dureros spontan si la palpare, tot timpul, in plus apare febra la mama). Nu trebuie sa se pompeze pana goleste sanul ci doar cat il inmoaie nitel la intervale de 3 ore (nu mai des).
IN NICI UN CAZ NU SE PUN COMPRESE RECI. Acestea contracta canalele si retin laptele in sani, agravand situatia.
Pentru ragada se lasa sanii descoperiti ca sa se vindece. Se poate pune laptele matern pe ragada respectiva.
SI pune bebe cat mai des la san (chiar din ora in ora) iar din trei in trei ore sa se mulga putin.
Succes!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela-p spune:

multumesc mult pentru raspuns.
m-am dat cu garmastan,dar nu m-a rea ajutat.
am incercat si cu mameloane de silicon,dar nimic.
o sa incerc sa-mi fac putin timp -am asa de putin timp liber,nu am pe nimeni sa ma ajute si pe langa Maia mai am o fetita de 5 ani- sa citesc cat mai mult despre alaptat. nu renunt, si la Maria am avut probleme,dar la ea a fost altceva, am nascut-o in State si am venit cu ea la 2 sapt acasa, am nascut-o acasa cu moasa. a fost la fel chinul de pe lume,dar am alaptat-o exclusiv pana la 4 luni si jumatate ,apoi pana la 7 luni completare cu alimente si lapte praf.
imi curg f tare sanii ,mai ales cel cu mamelon ombilicat,se umple scoica si de multe ori dau pe mine si in pat, ma schimb de cateva ori pe zi si nu pot iesi din casa. mai dureaza mult? e o chestie care va trece? am citit undeva ca pana la 6 sapt
multumesc inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Multumesc si eu pentru raspuns.
I-am transmis cumnatei sfaturile.

Pupici
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada-luana spune:

fetelor revin cu o noua problema, legata tot de alaptare. baietelul meu, mai nou, are colici puternice, si de cele mai multe ori reusesc sa-l hranesc cand e semiadormit. cand e treaz tipa cu sanul in gura, mai suge putin si iar tipa(si orice am incercat nu merge-sab simplex, espumisan, debridat, ceai). initial m-am gandit ca nu-i ajunge laptele meu si am suplimentat ca de obicei cu vreo 40 ml, dar nu asta era problema.aseara dupa masa de la ora 18.30, nu a mai vrut sa suga, si a mai baut doar putin ceai. iar eu am tot asteptat sa i se faca foame, motiv pentru care nu m-am muls. a adormit cu greu pe la 23. si am inceput sa simt intepaturi in sanul stang. m-am muls circa 1/2 ora, am scos cam 100 ml, iar sanii eau moi. m-am culcat si in continuare simteam intepaturi in sanul stang. pe la 5 dimineata l-am alaptat intai din sanul stang si apoi din cel drept. la fel si la ora 9. si intepaturile continua. am citit depsre mastita, dar nu am observat umflaturi rosii pe san. ce sa fac? please help!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Nu stiu cum e la mastita, am facut doar odata. Dar fara dureri, doar o pata rosie si febra foarte mare. Nici macar noduli n-am simtit.
Eventual dupa supt incearca sa-ti faci masaj la sanul dureros si sa te mulgi in continuare sa fie golit bine sanul.
Colicile poate avea chiar si de la ceai sau poate ai mancat tu ceva care da colici. Sau poate mananca prea cu pofta si inghite mult aer. Incearca sa-l lasi sa ragaie inainte sa schimbi sanul.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput