Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 14
ada-luana spune:
Fetelor, vin si eu cu o problema si va rog din suflet sa ma ajutati.
Am nascunt acum doua luni un baietel de 4kg, depasisem termenul cu 2 saptamani, si cum el se incapatana sa apara am nascut prin cezariana.Normal ca au aparut si probleme, cele mai mari fiind legate de alaptat. In primul rand, laptele nu mi-a venit decat in a treia zi, iar apoi, desi stateam cu copilul la san cate doua-trei ore si sugea saracul de transpira, cand il luam de la san urla de foame, in ciuda ceaiurilor si galactogilului consumat. In concluzie, copilul primea la fiecare masa completare cu formula. La externare, doctorita m-a sfatuit sa mai incerc, dar sa am totusi in vedere ca nu prea am lapte, si ca am cam ``pierdut trenul``, mai ales avand in vedere dimensiunile copilului. Dupa externare am mai incercat sa il tin cate 2-3 ore la san, dar fara succes prea mare, copilul urland in continuare de foame asa ca fiecare alaptare la ambii sani a fost continuata de completare cu formula intr-o cantitate care varia, in functie de necesitatile lui. Intre timp, am inceput sa ma mai informez despre problema mea si am inceput sa beau cate 2 l de ceai pe zi(chimen, anason, fenicul), sa folosesc spirulina si de cate 2-3 ori pe zi sa folosesc pompa de san, dupa alaptare. Am ajuns, ca acum, la 2 luni(cand copilul are 6kg) sa ii dau supliment circa 200-300 ml formula pe zi, iar masa de dimineata sa i-o dau fara completare. Va rog sa-mi spuneti daca ar mai fi ceva de facut pentru a spori productia, daca am gresit cumva/candva in alaptare, adica, daca ar fi fost posibil(sau va fi) sa il alaptez exclusiv.
emaaimee spune:
TOMALAVINA, sa iti traiasca fetita.asa si trebuie sa suga, la cerere.lasa-o pe ea sa pape la ce interval vrea.daca uda 6 scutece pe zi si ia bine in greutate nu ai de ce sa iti faci probleme.
nu ai de ce sa folosesti pompa de san.nu trebuie sa golesti sanul.lasa fata sa isi regleze productia de laptic.va papa cat ii trebuie.
la multi ani!
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by ada-luana
Fetelor, vin si eu cu o problema si va rog din suflet sa ma ajutati.
Am nascunt acum doua luni un baietel de 4kg, depasisem termenul cu 2 saptamani, si cum el se incapatana sa apara am nascut prin cezariana.Normal ca au aparut si probleme, cele mai mari fiind legate de alaptat. In primul rand, laptele nu mi-a venit decat in a treia zi, iar apoi, desi stateam cu copilul la san cate doua-trei ore si sugea saracul de transpira, cand il luam de la san urla de foame, in ciuda ceaiurilor si galactogilului consumat. In concluzie, copilul primea la fiecare masa completare cu formula. La externare, doctorita m-a sfatuit sa mai incerc, dar sa am totusi in vedere ca nu prea am lapte, si ca am cam ``pierdut trenul``, mai ales avand in vedere dimensiunile copilului. Dupa externare am mai incercat sa il tin cate 2-3 ore la san, dar fara succes prea mare, copilul urland in continuare de foame asa ca fiecare alaptare la ambii sani a fost continuata de completare cu formula intr-o cantitate care varia, in functie de necesitatile lui. Intre timp, am inceput sa ma mai informez despre problema mea si am inceput sa beau cate 2 l de ceai pe zi(chimen, anason, fenicul), sa folosesc spirulina si de cate 2-3 ori pe zi sa folosesc pompa de san, dupa alaptare. Am ajuns, ca acum, la 2 luni(cand copilul are 6kg) sa ii dau supliment circa 200-300 ml formula pe zi, iar masa de dimineata sa i-o dau fara completare. Va rog sa-mi spuneti daca ar mai fi ceva de facut pentru a spori productia, daca am gresit cumva/candva in alaptare, adica, daca ar fi fost posibil(sau va fi) sa il alaptez exclusiv.
bun venit pe DC.
lactatia se instaleaza la cateva zile dupa nastere,ai fost ok.
multi bebelusi transpira cand sug,e f normal.dra mea inca transpira

la fel cum a zis si Sheannamp,imi pare rau ca ai intalnit persoane neinformate la nastere.ar fi fost posibil sa alaptezi exclusiv.nu mai conteaza.imi pare f bine ca nu te lasi,bravo.
nu are nimic daca l-ai nascut pe bb dupa suprapurtare.nu vad de ce ai pierde trenul.multe mamici au alaptat copii mari si suprapurtati cu succes.citeste subiectul asta si cel de la copilasi de 0-4ani(Alaptatul)
faci tot ce trebuie.incearca sa nu ii mai dai formula pe cat posibil si se va mari prod de lapte.eu nu m-as mai mulge deloc,pune pompa naturala
la treabavad ca bebe a luat f bine in greutate.
daca mai ai intrebari,shoot.
la multi ani!
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Gabi_K spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Buna, mamici! Am o nelamurire in legatura cu alptatul. Am o fetita de 12 zile care suge la cerere, cind ii este foame o pun la sin. Sunt zile cind maninca din 2 in 2 ore sau zile cind vrea o data la 4-5 ore sa manince. Nu stiu cum sa procedez, daca e bine sau nu. Pompa de sin nu prea o folosesc, pentru a goli sinul, desi stiu ca ar trebui sa stimulez lactatia.Voi cum ati procedat? Astept cu nerabdare sfaturile voastre.
Sa aveti parte de un AN nou fericit! sa va traiasca copilasii!
Mamica MARIEI
Sa-ti traiasca fetita, si s-o hranesti la cerere in continuare! Nu e cazul sa stimulezi lactatia pana cand fata se satura. Oricum cel mai bun stimulent e chiar fetita.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Gabi_K spune:
quote:
Originally posted by emiliapop
Sheannamp multumesc mult pentru raspunsul prompt si mai ales pentru incurajare.
De pus din ora in ora nu am cum ca el e baiat mare de acum papa la 3 ore, 3 ore si 1/2 deci si-a facut program, adoarme singur seara la ora 22, se mai scoala la 3-4 si la 6-7 sa pape si atunci o sa incerc sa il pun din nou la tatzi, deci nu mi-a mai ramas decat sa ma mulg cum ai spus tu la intervale regulate si nu pot sa iti spun ce descurajator e cand vezi ca ies doar 20 de ml, eu m-am imbolnavit de suparare deja....dar ce folos acum...asta-i partea cu mintea de pe urma....
emilia si Alexandru Paul (16.08.2006)
alexandru
poze cu noi
www.choosing2lose.com/tickers/458da7435e426/weightloss.png" target="_blank">slabesc !!!
Emilia, si Ada-Luana inainte de fiecare masa puneti-i la san in felul urmator: stang-drept-stang drept, la masa urmatoare in ordine inversa. Nu ati pierdut "trenul", lasati-i sa suga 5-10 minute la fiecare san. Dupa ce bb s-a saturat, mulgeti-va, iar la masa urmatoare puteti sa dati completare laptele muls. In cateva zile veti ajunge sa scapati de formula.
ada-luana spune:
Emaaiemee, Gabi K va multumesc pentru sfaturi si incurajari. In prezent, am ajuns la 100 ml de formula pe zi, supliment cam la 2 mese(cele din mijlocul zilei), si fara de care nu se poate, in sensul ca bb dupa ce goleste ambii sani, incepe sa urle de foame, si cu greu mai rezista 10 minute(pana ii prepar formula), ce sa mai zic de 1 ora(pana s-ar forma alt lapte). Pentru mine, pare un progres, sa ajung de la a completa toate mesele doar la a completa doua si sa reduc formula de la 500 ml la 100 ml. Sper sa reusesc in final sa elimin formula de tot. Imi pare rau ca nu am gasit topicul acesta mai repede. Va voi tine la curent cu evolutia noastra.
TOMALAVINIA spune:
Emaaimee si gabi k va multumesc mult pentru incurajari. Asa si suge Cristina mea: sinul drept/stingg/drept sting, pina se satura. Cimd e satula ar dormi si 5 ore, daca as lasa-o. Din pacate, o trezesc daca trec mai mult de 3 ore de la ultima masa, pentru ca mie imi <curg sinii> si as vrea sa suga.
De cintarit nu am cintarit-o inca. Am nascut-o cu 3 kg, dar ochiometric observ ca s-a ingrasat. O voi cintari doar la o luna, ca sa nu ma stresseze faptul ca nu a luat in greutate cit trebuia. Cu prima fetita faceam proba suptului si eram tare stressata ca nu lua in greutate. Astfel am tecut-o repede pe lapte formula combinat cu sin, crezind ca nu ii ajunge lapticul de la mine. Acum nu mai vreau sa repet aceeasi greseala. Si in plus, atunci o puneam la sin din 3 in 3 ore, ca asa mi-a indicat pediatra. Iar ea urla de foame dupa 2 ore de la masa. Acum m-am invatat, in privinta aceasta. Inca o data va multumesc mult pentru incurajari si pentru sfaturi si sa va dea Dumnezeu multa, multa sanatate sa va puteti creste copilasii!
Mamica MARIEI si CRISTINEI
Gabi_K spune:
ada-luana, nu trebuie o ora sa se formeze alt lapte. Laptele se formeaza instantaneu cand bb suge. Si cu cat suge mai des si mai mult cu atat se formeaza mai mult lapte.
Tomalavinia, n-o trezi pe Cristinuta. Las-o sa doarma cat vrea. Daca simti ca nu mai poti, eventual mulge-te un pic, poti pune lapticul la congelator pt vremuri mai "rele". Lapticul congelat poti folosi chiar si pt pireuri cand incepi diversificarea.
ada-luana spune:
fetelor, revin cu intrebari. daca laptele se formeaza in timp ce suge bb, atunci ce pot sa fac cu al meu copil, care dupa ce suge circa 5 minute la fiecare san, lasa sanul si incepe sa urle? iar la incercarile mele de a-i da sa suga din nou, el refuza sanul, si urla pana mai primeste 50 ml de formula? sa fi devenit el comod? are deja doua luni, si nu mai sta la san cat statea la inceput; acum termina de supt in 12-20 de minute.ce sa fac?
Gabi_K spune:
El cam stie ce urmeaza, dar e lenes
Lasa-l cateva minute sa urle si dupa aceea pune-l din nou la san. In principiu 12-20 de minute ar trebui sa ajunga pentru a goli sanul. Daca nu vrea nicicum sa renunte la sticla, pune-i o tetina cu gaura foarte mica. Se gasesc in comert tetine negaurite, incearca sa gauresti tu acasa, in asa fel, ca daca pui pe biberon si intorci cu tetina-n jos, nici macar sa nu picure laptele, sa iasa doar daca trage puternic din el. Asa isi va da seama ca totusi e mai bine de la tzitzi ![]()