Carne de peste -de care?
Raspunsuri - Pagina 3
aurelia1278 spune:
Noi cumparam cand gasim crap din bazin, nu prea mare ca sa nu fie gras. Il portionam si-l pastram la congelator. Daca ramanem in pana si nu gasim nici peste viu, nici peste fff proaspat luam file de merluciu sau de cod congelat. I-l facem fiert cu usturoi (ii mai ia din gustul de peste) sau pane, curatat apoi de "coaja". Pana la 2 ani i l-am dat numai fiert.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
floarea_soarelui spune:
Pastrav, salau, stiuca, moaca, crap, peste de piatra, cod alb (congelat)...peste sa fie ca fii-mea se vede ca e de pe malul Dunarii:D. Il maninca cel mai des la gratar si uneori prajit sau ;la cuptor cu legume. La inceput il papa fiert. Pozitiile 2-5 is cu atit mai bune cu cit is prinse de maica-sa....pescareasa inraita:D))).
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.
alia_ro spune:
Nu mai cumparati SALAU, are chisturi de paraziti (trichina) in muschii intercostali, care nu se vad cu ochiu liber. Asa am patit noi cu fileurile de salau de Nil, aveau niste pete mici de tot, roz, din curiozitate am scobit cu varful cutitului si erau ca niste firisoare de ata rosu-inchis sub forma de ghem, in muschiul pestelui. Si erau vreo 5-6 la fiecare fileu. SALAUL este plin de astfel de paraziti, la fel ca si stiuca. Faza nasoala e ca am servit acelasi tip de peste la o cunostinta, la gratar, am dat si copilului, iar acasa cand am descoperit minunea ma dadeam cu capul de pereti. Am facut copro si slava Domnului n-a patit nimic. Pe viitor nu ma mai risc.
In rest am papat cu placere pastrav (la munte, la Obarsia Lotrului, ne-a vazut pe noi mancand si a poftit). Bebe avea 9 luni si pestele era prajit, dar i-am dat carnita din interior, nu crusta. A papat atunci cu muuulta mamaliguta!
Apoi consumam cel putin 1 data pe saptamana PANGASIUS (la cora sau Metro, pretul variaza intre 30-50 Ron/ kg). E un peste slab, alb, fara nici un os, special pt. copii. Noi il facem simplu, fiert in apa cu sare cam 15 minute (e f. fraged si se farama imediat), alaturi de un pireut de cartof cu kefir si unt. Vladut papa acum (1 ani si 3 luni) aproape un file (cam o palma).
I-am dat o data niste fitofag (de la balta unei cunostinte, nu din comert) facut la cuptor cu sos de rosii si usturoi, i-am ales cu grija oasele si a fost delicios!
radu. spune:
sa nu exageram..aici era vorba de salaul romanesc, nicidecum salaul de nil sau alte specii..
alia_ro spune:
quote:
Originally posted by radu.
sa nu exageram..aici era vorba de salaul romanesc, nicidecum salaul de nil sau alte specii..
Tot un rapitor!
http://www.anpc.ro/anpcro/index.php?option=com_content&task=view&id=1226&Itemid=64
http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/view_forum_detalii/domeniu/Dubioase/idf/4609/cauta/null/ppg/1/vazut/1/topforum/null/
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84708
Un articol interesant: http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=3&id=38
Lona spune:
quote:
Originally posted by alia_ro
Nu mai cumparati SALAU, are chisturi de paraziti (trichina) in muschii intercostali, care nu se vad cu ochiu liber. Asa am patit noi cu fileurile de salau de Nil, aveau niste pete mici de tot, roz, din curiozitate am scobit cu varful cutitului si erau ca niste firisoare de ata rosu-inchis sub forma de ghem, in muschiul pestelui. Si erau vreo 5-6 la fiecare fileu. SALAUL este plin de astfel de paraziti, la fel ca si stiuca. Faza nasoala e ca am servit acelasi tip de peste la o cunostinta, la gratar, am dat si copilului, iar acasa cand am descoperit minunea ma dadeam cu capul de pereti. Am facut copro si slava Domnului n-a patit nimic. Pe viitor nu ma mai risc.
In rest am papat cu placere pastrav (la munte, la Obarsia Lotrului, ne-a vazut pe noi mancand si a poftit). Bebe avea 9 luni si pestele era prajit, dar i-am dat carnita din interior, nu crusta. A papat atunci cu muuulta mamaliguta!
Apoi consumam cel putin 1 data pe saptamana PANGASIUS (la cora sau Metro, pretul variaza intre 30-50 Ron/ kg). E un peste slab, alb, fara nici un os, special pt. copii. Noi il facem simplu, fiert in apa cu sare cam 15 minute (e f. fraged si se farama imediat), alaturi de un pireut de cartof cu kefir si unt. Vladut papa acum (1 ani si 3 luni) aproape un file (cam o palma).
I-am dat o data niste fitofag (de la balta unei cunostinte, nu din comert) facut la cuptor cu sos de rosii si usturoi, i-am ales cu grija oasele si a fost delicios!
Pestele nu este purtator de trichina. Niciodata.
alia_ro spune:
quote:
Originally posted by Lonaquote:
Originally posted by alia_ro
Nu mai cumparati SALAU, are chisturi de paraziti (trichina) in muschii intercostali, care nu se vad cu ochiu liber. Asa am patit noi cu fileurile de salau de Nil, aveau niste pete mici de tot, roz, din curiozitate am scobit cu varful cutitului si erau ca niste firisoare de ata rosu-inchis sub forma de ghem, in muschiul pestelui. Si erau vreo 5-6 la fiecare fileu. SALAUL este plin de astfel de paraziti, la fel ca si stiuca. Faza nasoala e ca am servit acelasi tip de peste la o cunostinta, la gratar, am dat si copilului, iar acasa cand am descoperit minunea ma dadeam cu capul de pereti. Am facut copro si slava Domnului n-a patit nimic. Pe viitor nu ma mai risc.
In rest am papat cu placere pastrav (la munte, la Obarsia Lotrului, ne-a vazut pe noi mancand si a poftit). Bebe avea 9 luni si pestele era prajit, dar i-am dat carnita din interior, nu crusta. A papat atunci cu muuulta mamaliguta!
Apoi consumam cel putin 1 data pe saptamana PANGASIUS (la cora sau Metro, pretul variaza intre 30-50 Ron/ kg). E un peste slab, alb, fara nici un os, special pt. copii. Noi il facem simplu, fiert in apa cu sare cam 15 minute (e f. fraged si se farama imediat), alaturi de un pireut de cartof cu kefir si unt. Vladut papa acum (1 ani si 3 luni) aproape un file (cam o palma).
I-am dat o data niste fitofag (de la balta unei cunostinte, nu din comert) facut la cuptor cu sos de rosii si usturoi, i-am ales cu grija oasele si a fost delicios!
Pestele nu este purtator de trichina. Niciodata.
Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)
Poate ca ai dreptate, m-am grabit numind parazitul dupa cel de la porc. Oricum nici tenie nu era, ca aia se gaseste in intestine, nu inchistata in muschii intercostali. Poate un ihtiolog ne poate lamuri, nu?
iulianegrea spune:
Pangasius, e cel mai bun peste pe care l-am intalnit.
Sanatate la toti copiii pamantului
Iulia
toanca spune:
Si noi tot PANGASIUS mancam...
E gustos si nu are miros de peste...
Noi il mancam cu legume....sau la gratar...sau cu sufle de conopida
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
liliana_28 spune:
Buna fetele...........
Eu va recomand PANGASIUS (file congelat). Este super bun si nu are pic de oase.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut