ventriculomegalie cerebrala

ventriculomegalie cerebrala | Autor: Ani Maria

Link direct la acest mesaj

Buna,

a primit cineva dintre voi disgnostic pentru bebe de ventriculo megalie cerebrala.
ventriculul cerebral drepta a fost masurat la 11 mm la ecografia efectuata la 21 sapt si 2 zile.
m-am cam speriat si poate a mai trecut cineva prin asemenea situatii, si imi poate oferi mai multe informatii.

multumesc,

Ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

MA BAG SI EU !nu am auzit de asa ceva dar daca doctorul nu ti-a spus nimic atunci poate nu e chiar rau!eu iti tin pumnii sa fie bine!www.umfcv.ro/ro/ManifestariStiintifice/ Aniversare30ani/Rezumate_30ani.doc incearca sa citesti aici!

RALUCA 24+ http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

de fapt nu incerca ca vad ca nu merge cum ti-am trimis eu!

RALUCA 24+ http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanana spune:

la ecografia de 26 sapt, s-a pus diagnosticul de ventriculomegalie ( D= 1.03)(10 mm. ani spune-mi te rog cum a evoluat. eu sunt foarte speriata si nu am inteles mare lucru, la ce poate duce asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_costoiu spune:

Si mie mi s-a pus diagnosticul de ventricomegalie borderline la 23 saptamani. Mi s-a recomandat supravegherea ecografica a sarcinii la 2-3 saptamani. Si eu sunt cam speriata. Voi ce ati facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania1 spune:

Buna,
si eu am acelasi diagnostic ventriculomegalie borderline unilaterala la 23 de saptamini. Va rog, spuneti-mi si mie ce s-a intamplat la voi. Va rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_costoiu spune:

Buna Tania! Se pare ca nu mai comenteaza nimeni la subiect. Nu stiu ce au facut celelalte mamici pentru ca nu mai posteaza. Eu sunt insarcinata in 29 saptamani si bebe are ventriculii cerebrali mariti (10,5mm) dar la ultima ecografie, pe 29 ian ni s-a spus ca ar fi mai bine pentru ca a crescut si creierul. Nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem ce se va intampla. Cu speranta si cu credinta totul va fi bine. Ai incredere in copilul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns am1208 spune:

Fetelor,cum au decurs lucrurile.Eu sunt in aceiasi situatie.Inteleg din diverse articole ca intre 10-12 mm riscurile sunt foarte mici ca fatul sa dezvolte hidrocefalie.La voi cuma evoluat?
Multa sanatate
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasea78 spune:

buna ziua
eu sunt in aceeasi situatie

ventriculul drept 11 mm stangul 8.9 la 27 de saptamani
cum a decurs pan al urma sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiti2205 spune:

Am deschis si eu un subiect cu acelasi nume,dar scriu si aici, pentru cele ce se vor confrunta cu aceeasi situatie.
La eco morfofetala de 32 sapt Vs - 10,5mm, Vd - 10,1mm, CSP - 9,3mm. Concluzia ventriculomegalie borderline bilaterala. Ne-au recomandat monitorizare. Am revenit peste 2 saptamani. Ventriculii nu mai crescusera, ba aveau chiar un pic mai putin, cel mai mare avand 9,8mm.
Cum inima, coloana si creierul erau ok, dr ne-a zis ca probabil asa este copilul nostru, putin mai diferit, cel de-al 100-lea caz, cu dimensiuni diferite fata ed ceilalti 99.
Dupa nastere i-am facut imediat o eco transfontanela. Au zis ca totul este ok, ventriculii usor mai mari decat media. I-am mai repetat transfontanela si la 4 luni, ca sa fim siguri. Totul este ok, in limite normale.
Sfatul meu este sa nu va panicati, stiu ca este greu si pentru noi a fost, dar cu speranta si credinta am trecut peste si multumim Domnului ca totul a fost ok.

Kiti, mami de Miruna 06.10.2010 si Vlad 15.05.2006
Vila Sucu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stan_maria spune:

salut

Sunt o viitoare mamica ce se confrunta cu aceeasi problema.bebe are 27 sapt.si ventriculul posterior marit la 8.9 mm ( in sapt 24 avea 7.8).Incerc sa stau linistita dar imi este cam greu pt ca in mai 2010 am mai pierdut o sarcina...asa ca am ceva bagaj emotioal in spate.Ce ma intereseaza este daca voi mamicile ce ati probleme cu ventriculii bebicilor vostri ati facut ceva sau ati luat ceva pt ca ei sa se retraga.Dl Albu mi-a zis ca nu se poate face nimic...dar e cam greu s astai cu minile in san. va multumesc

Mergi la inceput