Fetele din America (60)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

quote:
Originally posted by corneliaa

Va salut,

Mai primiti o mamica si o pitica de 1 an si 2 saptamani, in Chicago de 3 saptamani si foarte bulversate amandoua? Schimbarea intregii vieti pentru fetita mea a fost un soc teribil. Dupa 3 zile de plans incontinuu si stat in brate non-stop, a urmat o raceala de toata groaza, iar acum 3 zile de temperatura 39-40 grade, fara alte simptome. Am ajuns cu ea la Children's Memorial Hospital si ....nu are nimic cica. Doar un virus. problema e ca nu ne-au venit inca actele si o sa ne cam coste virusul asta de-o sa ne indoaie. Infine, sper ca aparenta stare de mai bine de acum sa evolueze tot inspre revenirea completa.
Pe mine aceste probleme m-au luat pe nepregatite asa ca....am fost in pragul disperarii. Acum sunt ceva mai bine dar....tot imi vine sa ma urc in primul avion si sa fug acasa....desi nici acolo nu e Raiul de pe pamant.Infine.
Sper sa ne revenim la traiul normal de zi cu zi de acasa...

Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra

Cornelia, incearca sa vorbesti cu un social worker din spitalul la care ai fost. Social workerul e persoana cea mai indicata sa va spuna pentru ce programe (sau fonduri) de asistenta sociala va calificati (voi sau copilul) si o sa va ajute sa completati actele/ cererile. In cazul in care nu va calificati, discutati cu biroul financiar al spitalului. Eu stiu de doua optiuni:
-in cazul in care suma pe care o aveti de plata nu e foarte mare din punctul vostru de vedere si o puteti achita toata, discutati cu ei si incercati sa obtineti o reducere (30% sau mai mult)
-daca suma e mare, atunci deschideti un payment plan cu spitalul; asta inseamna ca achitati 'in rate' (puteti face plan si pe 20 de ani). Interesati-va cit este suma minima acceptata in statul in care locuiti voi. Asta se poate face tot cu ajutorul unui social worker din spital.
Si inca ceva, din momentul in care depuneti dosarul si pina primiti raspuns la aplicatie, chiar daca va vin billuri, nu platiti nimic. Trimiteti raspuns ca ati aplicat, plus copie dupa cerere. Atita timp cit aplicatia voastra e pending, adica asteptati un raspuns, nu sinteti obligati sa platiti nimic.

Bafta,
Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Adriana,

compania cu care calatoreste ii va schimba biletul, nu-ti face griji (sper ca nu e vorba de Tarom!! insa) - cu ce companie calatoreste?

Simina,

am inceput downloadarea la cel de-al treilea episod, iti dau PM cind e gata

Iuliana

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Fetelor, buna seara,
am ajuns si noi de o sapt pe aci pe la voi.
Momentan stam la hotel ca n-au venit lucrurile cu vaporul:)
Aseara a nins pe aici(cherry hill-nj)iar azi de dimineata era o zapada super alba si pufoasa. De mult n-am mai vazut asa o ninsoare; copacii acoperiti de zapada si toata lumea dezapezea cu masinile alea de dezapezit; in nici 2 ore se putea circula super bine; organizati nu gluma; ma gandesc cum ar fi fost la noi daca ningea asa; iar aveam scuze de genul ne-a prins nepregatiti, n-a tinut vremea cu noi domne.
In fine, e dragut si incercam sa ne acomodam.
Acum as vrea sa va intreb si eu cam cum stau lucrurile pe aici.
Adica,de ex la ce banca sa ne deschidem un cont, care sunt cele mai bune banci care dau credit etc.
Am vrut sa-mi cumpar un GSM dar n-am stiut la ce sa ma hotarasc, adica din acela cu abonament(am auzit ca iti blocheaza cam 500$)sau cu minute incluse, sau pot sa cumpar cum este in RO conex go adica cumperi nr si apoi incarci cu cate min vrei?
Gasesc aici si la ce magazin borcanele de mancare, cereale pt pitica mea(are 6 luni)? Voi ce le dati sa pape, ce marca?
Sper sapt asta sa consultam si un pediatru sa vedem cat a mai crescut si cate gk are bebita.
Stiu ca e seara dar poate imi raspundeti si mie.
Pupici si o saptamana frumoasa asa cum o vreti voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Corneliaa, cind iti vine nota de plata, suna la spital si cere sa vorbesti cu cei ce se ocupa de accounts receivable. Cel mai bine e sa te duci in persoana. Acolo explici situatia si stabilesti un plan de plata, de exemplu 100 $ pe luna sau chiar mai putin. Atita vreme cit platesti ceva, nu te spinzura nimeni si e important sa capeti credit history bun, ca-ti va trebui la casa si masina. si eu sint aproape de Chicago, in NW Indiana, daca vrei sa cunosti mai multi romani, da-mi un PM. Lasa, nu dispera asa de devreme, ca mai ai timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu zic sa insistati la departamentul de plati sau cum s-o numi al spitalului si sa nu platiti nimic pina aranjati ceva cu o asigurare "de stat". E pacat de Dumnezeu, presupun ca nu aveti sume mari la voi, incit sa va permiteti sa va dispensati de citeva sute/mii pt. a plati factura. Stiu cum e la inceput...
Va tinem pumnii!
Succes!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bucluc spune:

Alysuk, vad ca inca nu ti-a raspuns nimeni din NJ... Din pacate nici eu nu stiu cam cat e chiria in Wildwood, insa suma de care ziceai mi se pare micuta pt o luna. Noi tocmai ne mutam dintr-un 1 bedroom (750$/luna) in Atlantic City intr-un 1 bedroom in Brigantine (825/luna cu apa calda, incalzire, gaz incluse). Astea se inchiriaza anual, dar sunt si care inchiriaza pe vara.
Cred ca cu cat sunteti mai multi, cu atat mai bine pt chirie ca ati putea lua o casa cu mai multe camere. Niste prieteni de-ai nostri asa au luat in 2003 pe vara o casa cu 2 dormitoare si living si stateau acolo 5 persoane. Nu-mi amintesc exact cat plateau, dar stiu ca le venea f ieftin.
Mai sunt si camere de inchiriat daca vrei sa stai singura, insa asa cum am spus nu stiu preturile. Cand am venit eu prima data in '02 noua ne-a inchiriat o camera angajatorul. Plateam 70$/sapt si stateam 2 in camera. Toata casa era plina de studenti europeni... Bucataria era comuna, la fel si livingul, iar baie era una pe etaj.
Poate alte fete stiu mai multe despre Wildwood si te pot ajuta... Pe un site scria ca ziarul local pt ei ar fi Press Of Atlantic City (ceea ce mi se pare ciudat). Am cautat pe site-ul lor, dar n-am gasit nimic in Wildwood.
Daniela

"Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul."(N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

quote:
Originally posted by raducu

Fetelor, buna seara,
am ajuns si noi de o sapt pe aci pe la voi.
Momentan stam la hotel ca n-au venit lucrurile cu vaporul:)
Aseara a nins pe aici(cherry hill-nj)iar azi de dimineata era o zapada super alba si pufoasa. De mult n-am mai vazut asa o ninsoare; copacii acoperiti de zapada si toata lumea dezapezea cu masinile alea de dezapezit; in nici 2 ore se putea circula super bine; organizati nu gluma; ma gandesc cum ar fi fost la noi daca ningea asa; iar aveam scuze de genul ne-a prins nepregatiti, n-a tinut vremea cu noi domne.
In fine, e dragut si incercam sa ne acomodam.
Acum as vrea sa va intreb si eu cam cum stau lucrurile pe aici.
Adica,de ex la ce banca sa ne deschidem un cont, care sunt cele mai bune banci care dau credit etc.
Am vrut sa-mi cumpar un GSM dar n-am stiut la ce sa ma hotarasc, adica din acela cu abonament(am auzit ca iti blocheaza cam 500$)sau cu minute incluse, sau pot sa cumpar cum este in RO conex go adica cumperi nr si apoi incarci cu cate min vrei?
Gasesc aici si la ce magazin borcanele de mancare, cereale pt pitica mea(are 6 luni)? Voi ce le dati sa pape, ce marca?
Sper sapt asta sa consultam si un pediatru sa vedem cat a mai crescut si cate gk are bebita.
Stiu ca e seara dar poate imi raspundeti si mie.
Pupici si o saptamana frumoasa asa cum o vreti voi!

Ioana, Raducu si Bianca

sigur ca este mancare pt bebelusi la borcanele, gasesti in orice supermarket. este raion separat (vezi walmart, target etc). tot acolo gasesti pampersi, servetele umede, hainute etc. eu lui pupi i-am dat gerber si le-a acceptat f bine, nu sunt nici f scumpe si lui ii placeau.
telefon, sunt si aici cu cartela, dar nu sunt asa convenabile, tot mai bine iesi cu cele cu abonament. problema e ca daca nu ai credit history aici (inteleg ca abia ati "aterizat"), va vor lua deposit fee, depinde suma de companie etc sotului meu i-au luat 125$ deposit prima oara cand si-a luat mobilul, cand nu avea credit deloc. noi avem sprint.
de banci nu stiu ce sa zic, sunt banci locale, de care n-am habar. credit? depinde iarasi de o gramada de factori. te referi la credit card sau imprumut? e mult de discutat.
sper ca te-am ajutat cat de cat si multa bafta aici

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Nematics, mmultumesc de raspuns. A plecat din NY cu o intarziere de 6-7 ore, si vad ca s-au lipit zborurile. Acum il astept sa ajunga in Ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ioana, bine ati venit! Cu telefonul si eu sunt de parerea Andreei, ca e mai bine cu abonament, chiar luand in considerare acel depozit initial. Sunati la mai multe companii si comparati planurile si depozitele pe care vi le cer, si apoi puteti sa si negociati, vorbiti cu compania pe care o vreti si, daca ei cer mai mult depozit decat altii, puteti sa le spuneti ca voi ati vrea la ei, da' uite ca ceilalti va lasa cu un depozit mai mic etc. etc. e foarte posibil sa scada si ei.
Cu banca, eu cand eram in New Jersey aveam cont la PNC. Cu credit card-ul, pentru inceput puteti sa va faceti un secured credit card la banca, adica faceti un depozit de 500 de dolari sa zicem si ei va elibereaza o carte de credit cu limita de 500 de dolari. Dupa o perioada puteti sa aplicati pentru carti normale de credit, fara depozit. (Simina spunea la un alt subiect ca se poate si fara secured credit card, poate povesteste ea mai multe in sensul asta).

Iuliana, Taromul nu mai face SUA de doi ani (cand au vandut bilete si pentru perioada de dupa ce au oprit zborurile, si au lasat oamenii cu posteriorul in balta cu cateva saptamani inaintea sarbatorilor de iarna, au returnat banii dar nici ca i-a interesat sa-si ajute clientii sa gaseasca alte zboruri, moama ce m-am enervat atunci ).

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Lai,

stiam si eu ca Taromul nu mai merge la New York dar ma temeam ca a inviat!!!! Si a reluat cursa!!!

Cit despre cursa respectiva, am aflat istorii halucinante despre ea de la prieteni care au mers cu Tarom NY-Bucuresti si retur, de la magarii ale stewardeselor (ca nici impoliteturi nu pot fi numite) in modul de adresare fata de pasageri - pina la curse cu zeci de bilete vindute in plus si in care se intra in avion pe principiul "cine pune primul piciorul in avion, ala pleaca"

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput