Dosare de la tribunal - tzeapa!
Dragii mei, am si eu o mare nelamurire.
Dosarele pot fi scoase din incinta tribunalului?
Am gasit un anunt al unei firme de tehnoredactare, am trimis un mail sa cer mai multe informatii si am primit acasa un colet unde se specifica cum ca firma mi-ar trimite acasa dosare de la tribunal pe care trebuie sa le transcriu in format electronic. Dupa care sa trimit inapoi dosarele si discheta cu ceea ce am scris iar ei imi vor plati ramburs.
Este posibil asa ceva? Se poate sau e o gluma proasta? Sau ar putea fi o oferta serioasa?
Flavia (sotie si mamica fericita)
Raspunsuri
impreuna spune:
Deci trebuie sa cer lamuriri cu ce fel de dosare se trimit...
Lona spune:
Oricum, nu tu vei avea responsabilitatea lor. Atata vreme cat ti se trimit pur si simplu, in urma unei corespondente electronice, inseamna ca ori nu sunt foarte importante, ori nu este o "afacere" serioasa. Mergi mai departe, chiar sunt curioasa. Daca sunt totusi dosare de judecata (lucru de care ma indoiesc sincer) atunci stirile de seara cu asta vor incepe!
impreuna spune:
Uite chiar acuma trimit un mail, sper sa imi si raspunda.
Faza e ca dosarele nu mi le trimit in format electronic, eu trebuie sa le transcriu asa. Ei le trimit colet, iar contractul precizeaza ca sunt direct raspunzatoare pentru deteriorarea lor. Sincer mi-e cam frica...
impreuna spune:
N-am primit nici un raspuns inca 
Tare mi-e sa nu fie ceva necurat la mijloc, si acum daca i-am luat la intrebari sa se dea la fund
Dar mai astept...
impreuna spune:
Azi am incercat sa sun, dar telefonul era inchis.
Asa ca am mai trimis un mail, in care imi exprimam pe larg nedumeririle.
Si intre timp mi-a venit o idee: sotul meu mai vazuse in ziar un anunt asemanator, cu alt nume de firma dar nr de tel si adresa de mail erau aceleasi. Ne-am gandit ca exista posibilitatea sa fie trecut numele firmelor cu care colaboreaza, de la care primesc comenzile si de aceea sa nu coincida.
Acum ma gandesc la faza urmatoare: cand am primit coletul, adica un plic trimis prin curierat rapid (nu stiu daca asa sunt toate, dar nu are stampila, nu are nimic decat adresa mea si numele firmei) mi s-a perceput o taxa de 200.000 ROL garantie. Pentru ce...nu stiu. La telefon mi-a explicat ca taxa imi va fi inapoiata daca semnez contractul, asa se asigura ei daca clientii sunt de buna credinta sau nu. Dar ma gandesc ca ei n-ar avea nimci de pierdut daca n-as semna, maxim 2 foi, un plic si o discheta. Pentru astea 200.000?
Sau sa fie o smecherie la mijloc, atrag clientii si daca aduna de la toti cate 200.000 fac si ei niste bani...
Mi se pare ciudat ca acum nu mai dau nici un semn de viata, iar coletul trebuiau sa il trimita acum 2 saptamani.
Plus ca nici pe contract sau pe scrisoarea de prezentare nu e nici o stampila, doar CUI si atat.
Acum nu stiu, sunt chiar in ceata, dar daca este vre-o smecherie la mijloc nu voi lasa lucrurile asa, cine stie cati ar mai fi pacaliti!
Lona spune:
Nu e in regula, Flavia.
Hai sa verificam CUI-ul, sa vedem ce-i cu firma asta. Trimite-mi-l pe PM, sa vedem cum dau de ea.
Si ce fel de contract e ala care, dupa ce ca e trimis prin corespondenta, nici macar nu-i semnat si stampilat de ei? Iti dai seama ca nu are nici o valoare juridica.
Cum ai trimis banii, in cont, cu mandat? Ai chitanta?
Ai dreptate, daca este o smecherie, trebui sa-i previi si pe altii.
Stii la ce ma gandesc? Parca mi-e greu sa cred ca o firma ar face asemenea eforturi, sa trimita prin posta etc doar pentru a tehnoredacta niste texte. Nu vreau sa te jignesc, nu ma intelege gresit (am facut si eu un banut vreodata asa), dar cred ca era mai simplu sa angajeze un culegator direct, sa-l vada cum lucreaza, sa-l aiba tot timpul sub control.
Sper ca intelegi exact ce spun.
Mai da-mi niste date, tot ce stii, sa vedem daca nu descoperim o magarie.
impreuna spune:
Nici nu sti ce urusare pe mine ca te implici, n-ai de ce sa-ti faci griji ca ma jignesti:) Nici eu nu m-am avantat ca am prea mare nevoie de bani, doar ca daca tot am timp liber la dispozitie ma gandeam ca mai fac si un ban si imi umplu timpul. Ei spun ca ofera 8.000.000 ROL pt 400 de pagini tehnoredactate. Habar n-am daca e mult sau putin...
Ti-am trimis datele firmei in PM.
Contractul mi s-a parut de la inceput dubios, nu are nici macar antet sau datele firmei, nici macar in continut. Plus ca regulile sunt doar pt mine, ei nu isi asuma in contract nici un fel de obligatie, atat doar ca plata se face ramburs, cand ei ar urma sa primeasca coletul trimis de mine, tehnoredactat.
Garantia (taxa) pe care am platit-o eu a fost direct celor de la firma de curierat rapid (nici macar n-am intrebat cum se numeste!) si nu am primit nici o chitanta, iar eu pt banii aia nu m-am obosit sa cer 
In scrisoarea de informare, care au trimis-o o data cu contractul si unde se afla si datele firmei, se mai specifica o chestie si anume tot o garantie, 300.000 ROL pentru fiecrae colet trimis de ei care contine dosare originale, bani care se returneaza cand eu le-as trimite inapoi.
Si inca ceva, firma este din Tg Mures, iar tribunalul cu pricina din Gheorgheni, judetul Harghita.
Lona spune:
Ti-am raspuns pe PM.
Firma nu exista nici in banca de date a Ministerului Finantelor, nici in cea a Registrului Comertului Mures.
La Gheorghieni nu este Tribunal. Doar Judecatorie.
Se pare ca este o magarie.