Sarcina si alimentatia (3)
Raspunsuri - Pagina 9
cristina_ana spune:
Cristina_Ioana, am citit ca intrebai daca gratarul cu salata de varza mancat seara ingrasa. Am sa-ti raspund eu, ca stiu din proprie experienta. Poti manca linistita, ca in nici un caz nu ingrasa. (bineinteles, daca il maninci fara paine sau cartofi). Eu acum doi ani ajunsesem pe la 62 kg, si m-am hotarat sa slabesc. Si timp de citeva luni, asta a fost mancarea mea zilnica, si la pranz si seara. Gratar de pui cu tot felul de salate de cruditati. (varza, morcovi, telina, mere, sfecla, rosii). Nu m-am infometat deloc, mancam pana ma saturam, si in 6 luni am ajuns de la 62 kg. la 52, pe care le-am mentinut in continuare (pana in momentul in care am ramas insarcinata), desi pe urma am inceput sa maninc relativ normal, adica de toate, dar in cantitati rezonabile.
Eu sunt foarte suparata ca de cind am ramas insarcinata nu mai suport nici carnea de pui, nici salatele, pe care inainte le adoram. Nu stiu de ce , dar mi s-au schimbat gusturile radical. Sper sa imi revind dupa sarcina.
Cristina
adelapop spune:
cristina ana stai linistita ca o sa iti revii...si eu pana pe la 14 saptamani nici nu vroiam sa aud de carne de vita. mi se facea rau doar gandindu-ma iar acum salivez gandindu-ma la ea..daca iti vine sa crezi.
primele 3 luni sunt cu fitze..
tu cand mancai gratar cu salate puneai ulei in cantitate normala la salate sau il evitai??
16+
Lya spune:
Mai fetelor,voi tot vorbiti de ce nu ingrasa,dar ia veniti cu idei si pt cele care vor sa se ingrase sa ne simtim si noi bine.
Lyly,sper ca esti mai bine cu greturile!Nu mi se pare normal sa ai greturi.Nu cumva ai mancat ceva care nu ti-a cazut bine?
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">20 sapt
si
www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty
cristina_ana spune:
Adelapop, in salate puneam intotdeauna ulei de masline in cantitate normala. Altfel nu avea gust si nu prea poti sa maninci o mancare fara gust atatea luni. Eu eram de-a dreptul inebunita dupa salatele mele. Le mancam cu o reala placere.
Eu acuma sunt in luna a cincea, dar carne de pui tot nu pot vedea in fata ochilor. Altfel de carne mananc. In primele trei luni a fost NENOROCIRE. Nu am putut manca nimic, in afara de fructe si dulciuri. Acum nu mai am gretzuri, dar tot nu ma pot atinge de unele alimente. Bebele meu este foarte mofturos (dar tot il iubesc mult de tot!)
Dar voi sa mai scrieti retete de-astea apetisante, ca eu le notez si dupa ce imi revin o sa le pun in practica.
Cristina
adelapop spune:
cristina_ana multumesc pentru lamuriri
incearca sa manaci carne de vita daca poti - este cea mai recomandata in sarcina. si compeneseaza cu ce iti permite bebica.
nu am stiut ca esti deja in luna a 5-a ..sorry (eu credeam ca te incurajez)
cate saptamani ai??
eu daca am 16s+ inseaman ca am intrat in luna a 4-a sau am 3 luni si jumatate?
16+
adelapop spune:
va mai dau o bunatate de reteta
ha ha ha: salata verde cu cartofi, dar este deosebit de buna... serviti bunatatea asta de salata si dupa aceea astept sa primesc comentariile voastre.
cartofii se fierb in coaja. cand sunt gata fierti se dau sub un jet de apa rece (astfel se vor curata cartofii mai usor)
cartofii se curata cand sunt calzi, se taie cubulete tot calzi si se pune ulei de masline peste ei
atentie!!! cartofii sa fie calzi ca sa absoarba bine de tot uleiul.
separat trebuie sa aveti salata verde spalata, taiata, cu ceapa in ea si dupa preferinte marar si patrunjel tocate (eu sunt fan marar si patrunjel)
nu puneti ulei peste salata - doar cartofii care sunt inca ...calzi![]()
sare si zeama de lamaie sau otet de mere si .... pofta buna!!!
16+
cristina_ana spune:
Adela, tu daca ai 3 luni jumatate inseamna ca esti in luna a 4-a (e acelasi lucru). Eu am aproape 20 saptamani incheiate. Deci sunt in luna a 5-a (sau 4 luni jumatate).
Retzeta ta cea delicioasa cu cartofi si salata o notez si o sa o gatesc cand o sa-mi permita bebeul sa mananc din nou ceapa si otet.(Ca acum nici nu pot sa aud de ele). Eu inainte de a ramane insarcinata mancam ceapa cu orice, mai ales ceapa verde si praz. Dar acum, nici in mancare nu mai pun.
Cristina
LYLY809 spune:
Lya, de la ce sa-mi fie greatza zile in sir, ca nu prea mai mananc. O amica doctor mi-a spus ca pot apare gretzuri daca uterul apasa pe colecist.
Adela, trimite-mi adresa de e-mail pe privat si-ti forwardez retetele Monti. N-are sens sa le scriu aici.
Va 
Cine-i din Bucuresti si poate sa-mi expliceexact unde-i oficiul starii civile sector2? Imi trebuie urgent, asta seara! Please.
Lacri
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
inaioana spune:
quote:
Originally posted by adelapop
fetelooor am tot citit si eu de laptele asta nepasteurizat si recunosc ca nu am baut decat pasteurizat insa am si eu o intrebare: femeile insarcinate de la TARA cum consuma numai lapte de vaca nepasteurizat toata sarcina si nasc copii sanatosi si nu pierd sarcinile.................??????????????????????????????????????????16+
Draga mea, femeile alea de la tzara il mananca fiert ceea ce e chiar mai mult decat pasteurizat (pasteurizarea inseamna incalzire la 70 grade celsius). Si alea care il mananca nefiert si nu patzesc nimic, banuiesc ca au noroc sa nu fie contaminat. Dar sunt si altele care nu sunt asa norocoase. Tu...ai curaj sa risti?
Ioana
26 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)poze cu mami, tati si katja
LYLY809 spune:
Inaioana are dreptate. Eu am luat un iaurt nepasteurizat in urma cu doua luni, am uitat sa verific pur si simplu daca-i pasteurizat sau nu, si am avut crampe cam 4-5 zile. Bine ca a fost doar atat. Am facut apoi analiza de listeria si a iesit, din fericire, negativ.
Lacri 23+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik