Sarcina si alimentatia (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Si vroiam sa va mai intreb ceva (ma simt ca la radio Erevan )
Daca mananc seara un gratar cu salata de varza sau mere sau ceva lejer se pune?...voi mancati seara? ca stiu ca tb sa mancam putin si des si de cand am ramas gravida nu mai pot sa nu mananc nimic seara, ca ma ia cu rau de la stomac...la voi cum e?
Lyly, tu tb sa stii mai mult ca sigur...

Cristina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cuculeana spune:

Pot sa pun si eu o intrebare de radio Erevan ? Am tot citit prin reviste ca nu se recomanda "branzeturi fermentate" si "branzeturi din lapte crud". Din cate stiu eu, fermentate sunt cascavalul, parca si smantana, iar din lapte crud sunt telemeaua, casul, branza de vaci. A mai ramas vreo branza care ar fi permisa, ca tot se zice ca lactatele sunt importante ?

Eu una trebuie sa recunosc ca am mancat din toate astea, mai ales telemea si branza de vaci, cand eram in perioada de greturi mai tari erau zile cand nu puteam manca altceva in afara de cartofi copti cu branza.

Cuculeana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Cuculeanca, ai fost simpatica rau....
Sa stii ca si eu mananc telemea de vaca des, ca tot se spune ca tb sa mancam multe lactate...si iaurt pap si beau lapte uneori...branza de vaci nu prea mananc,nu ma omor...decat la papanasi

Ia uitati aici, luati de va minunati : http://www.jurnalul.ro/articol_44964/calorii_din_fructe_uscate.html

ALIMENTE
100 g produs / Calorii
Caise 300
Smochine 260
Stafide 270
Prune 300
Curmale 310
Mere 230
Pere 300
Piersici 302
Arahide 584
Alune 700
Nuci 650
Macese 107
Migdale 600
Fistic 600
Alune de pamant 560

Cristina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Cristina Ioana, eu sunt(eram) cu regimul Monti, si consider teoria caloriilor E-RO-NA-TA.. Asa ca, ce mai intrebi de gratar cu salata de varza, din partea mea, mananca cat poti.

Cuculeana, in timpul sarcinii nu sunt recomandate branzeturile moi,(alea cica-s fermentate, exceptie branza de vaci) si cele crude. Acum: branza de vaci se "fabrica", dupa modestele mele cunostinte, din lapte fiert. Dar cel mai sigur este sa cauti produse lactate care au mentiunea " obtinut din lapte pasteurizat". Exista smantana, telemea, tot ce vrei, obtinute din lapte pasteurizat.
Consumand lactate nefierte te poti alege cu listeria, care este deosebit de periculoasa in perioada sarcinii.

Lacri 23+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput

Adeluta, multam de intrebare, n-am facut nimic cu lichidul amniotic, caci n-am timp la servici sa beau nimic. Incerc sa recuperez seara, acasa. Dar sunt din ce in ce mai lipsita de vlaga si am iarasi gretzuri, nu prea mai mananc... Voi cum sunteti? Bine, sper!

Lacri

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput

Angelli, unii medici recomanda muschiul de vita in sange, altii recomanda carnea rosie bine preparata pe perioada sarcinii. Dr. Spock e pentru evitarea carnii rosii insuficient preparate.

Lacri

Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by cuculeana

Pot sa pun si eu o intrebare de radio Erevan ? Am tot citit prin reviste ca nu se recomanda "branzeturi fermentate" si "branzeturi din lapte crud". Din cate stiu eu, fermentate sunt cascavalul, parca si smantana, iar din lapte crud sunt telemeaua, casul, branza de vaci. A mai ramas vreo branza care ar fi permisa, ca tot se zice ca lactatele sunt importante ?

Eu una trebuie sa recunosc ca am mancat din toate astea, mai ales telemea si branza de vaci, cand eram in perioada de greturi mai tari erau zile cand nu puteam manca altceva in afara de cartofi copti cu branza.

Cuculeana

Lyly a explicat foarte bine. Eu doar as vrea sa adaug ca se gasesc si "branzeturi moi" gen Brie, Camembert, etc , care sunt obtinute din lapte pasteurizat, trebuie sa scrie pe ele. Asa ca , uite-te atent si papa orice este din lapte pasteurizat. Practic problema este sa nu cumva sa aiba Listeria, ideea este sa nu fie din lapte crud.
A trebuit sa spun asta pentru ca eu sunt fan branzeturi moi si era sa mor cand am auzit ca nu se poa'. E, uite ca se poa'!!!
Pofta buna!

Ioana 26 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

lyly cand ai timp baga si tu cateva exemple de retete d'ale lui monti ca poate ne ajuta si pe noi. ai zis salata de varza cu ulei de masline si gratar....nelimitat
ce zici? cand ai timp ne mai bagi si noua?
16+

Mergi la inceput

lyly te cert sa stii....bea lichide: suc, lapte, apa...orice. daca iti face bine sa iti faci timp ca te certam
eu de simtit ma simt bine, adorm cam usor , mananc normal, si ma simt in putere .
aveti grija de voi
16+

Mergi la inceput

fetelooor am tot citit si eu de laptele asta nepasteurizat si recunosc ca nu am baut decat pasteurizat insa am si eu o intrebare: femeile insarcinate de la TARA cum consuma numai lapte de vaca nepasteurizat toata sarcina si nasc copii sanatosi si nu pierd sarcinile.................??????????????????????????????????????????
16+

Mergi la inceput