40 cu + sau - (p.5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Hello lume si o saptamina buna! Si multumiri de ospitalitate!

Lu - nematics vine de la cristale lichide nematice;
cred ca vremea e superba pe la voi, imi amintesc ca in ianuarie erau ciresii infloriti cind am ajuns prima data la Nisa, iar in iarba cresteau freziile pe post de buruieni!

Monagan, unde sta prietena ta din Colorado?

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Bine ai venit printre noi, nematics. Lu¡¦ mielul a iesit bun. Gabi nici eu nu mincam miel din cauza mirosului si a amintirilor de la canitna din facultate (bleah!). Preparat insa ca lumea iese f. gustos. Poate ca e diferenta intre mieii din tara si astia din aici (care sint importati din Noua Zeelanda). In orice caz unul din invitatii mei a emis parerea ca la francezi friptura de miel e la loc de cinste. O sa intreb pe colega Aline daca asa e, dar puteti sa-mi confirmati si voi. In fine pt. doritoare iata reteta. A iesit f. buna, usor dulceaga, precum carnea din tocanitza de ceapa. ƒºIngrediente: 3kg de miel fara os, 1 lg. oregano uscat, 4 catei de usturoi pisati, o ceapa mare taiata pestisori, 2 frunze de dafin, 4 portocale acre (cum sint rare puteti folosi porticale normale si 1-2 lg. zeama de lamiie), 1 cana de vin alb, sare piper dupa gust.preparare: stoarceti portocalele, alemstecati cu ceapa, usturoiul, oregano, dafin si vin intr0un castron larg. Asezati carnea in acest amestec si lasati-o la rece intre 2-4 ore. Dupa aceea intr-o tava de friptura puneti mielul si turnati deasupra zeama in care s-a marinat carnea. Dati la cuptor, initial la foc mediu, apoi acoperiti cu folie de aluminiu sau capac si dati focul tare. Cam la fiecare 15-20 min, scoateti tava si puneti sos peste carne, ca sa nu se usuce. Va fi gata cam in 45 min. Eu am incercat cu termometrul de friptura ca sa fiu sigura. Cind la0m servit l-am taiat felii si am garnisit cu sferturi de felii de portocala. A iesit f. bun, usor dulceag ca o tocanita. Toti invitatii mei au mincat cite 2 portii. Daca nu voi gasi o reteta sa-mi placa mai mult o sa-l fac si de paste. Insa ieri am cumparat o carte de bucate ¡§Latin cooking¡¨ din zona Caraibe si am gasit citeva retete pe care vreau sa le incerc. Va pup si o saptamina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noemi marian spune:

Ieri n-am putut intra nici de ploua cu cirnati!
mi-a mers netu ca porcu si mi-am facut nervi tata ziua.Nu mai aveam mult si luam un ciocan.

Na!Le zic 'Bine ati venit' fetelor noi.
Adrienne suna bine reteta ta,dar se poate si cu altfel de carne? Ca io ,tre sa recunosc,am fortat mina alor mei si-am interzis carnea de miel in casa pe motiv ca mi-s dragi de mor si mi-e ingrozitor de mila de ei.Si-n plus nici nu-mi place gustul.Ei s-au conformat,saracii,si papa miel de Pasti pe la neamuri si prieteni ca nu se pun cu nebuna
Reteta ta cu legume a fost beton!Am mai improvizat pe ici pe colo,dar a iesit super!

Si-acu vestile: e bune!Mergem inainte cu elan muncitoresc pt ca viitorul bunic nici nu vrea sa auda de subiect!Fiecare tre sa se descurce pe cont propriu lui i se rupe!Si nu-i pasa. End of story.
m-a cam descumpanit discutia,dar am lasat-o moarta.Ce sa-mi mai fac pb?Si-asa m-am agitat ca spray-ul o buna bucata de vreme e timpul sa ma gindesc si la mine si s-o las dracu de generozitate.M-am saturat sa tot port de grija altora si sufletul meu si-al sotului meu sa-l pun pe stand by.Sau mai rau sa-l calc in picioare.Se naste bb,se fac demersurile necesare si cind totul e in regula vine la mine.Asta e deja si hotarit si rezolvat.
Cam atit.Mai intrebati-ma ca va mai spun.Ma dor ochii tare rau.Si abia vad ce scriu aci.

Va tzuc si va doresc o saptamina faina si multa sanatate.

Noemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Noemi, cum stati cu actele?

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Seara buna!

Multumesc pentru primire... Va pup si va doresc o seara faina.

Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noemi marian spune:

pey,cu actili stam asa:
alea de legalizat este in formatie completa(asta daca nu le vine fo idee buna si ne cer sa ne legalizam si revizia tehnica la masina
analizele 80% gata
ne-am impotmolit saptamina trecuta la caracterizari c-au zis c'est n'est pas bon,dar au omis sa zica de ce.la mom respectiv mai nu m-au scos afara.sediul e in santier si au la dispozitie un birou ce da impresia de mare provizorat.au f multa munca de teren...
mi-e si mila de ele.asta dupa ce ca m-am plimbat de nu stiu cite ori
dintr-un capat de oras in celalat pe jos si n-am gasit pe nimeni.pt ca tel fix nu ezicsta.tot din cauza de santier.drept pt care am lansat un HELP la adoptii si ,ca de obicei,am primit suficiente modele .pot sa cer nshpe.
si pt ca tot tacamuri sa fie complet al meu ba e-n tara,ba afara din ea.pacat ca nr de km parcursi pe cap familie nu conteaza ca am fi primii pe lista . am lua si premiu pt asta.cu coronita. si ne-ntilnim des dar nu suficient sa mergem si sa facem ceva.si de la 15 martie are job nou.poate atunci va fi mai bine.
cred ca am povestit cam tot.

voi ce faceti?
vroiam sa mai zic ceva dar nu mai stiu.eu va scriu in timp ce maninc pt ca am ajuns de la slujba nu demult.imi cer scuze pt sris,dar mi-e tare foame.si vreau sa "vorbesc" si cu voi.
va tzuc pe toate si mai povestim.sper ca sinteti bine.io-s rupta de oboseala.
noemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Am uitat sa va zic ca aseara cind vin de la servici vad in hol 2 adidasi diferiti! Zic o fi cineva la fiu-meu. Ma frec la ochi, ma uit in jur… nu erau 2 oerechi de adisa diferite ci 2 adidasi diferiti, unul sting si unul drept. Pareau sa fie acelasi numar. Il intreb pe fiu-meu zice ca nu poate sa-mi spuna! Tot stau si ma minunez… Cind eram in liceu stiu ca am cumparat o pereche de ghetute de nou nascut si am pastrat eu una si prietena mea cea mai buna una dar sa-ti schimbi ghetele intre prieteni… n-am mai vazut.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Multumesc, Adriana, pentru reteta de friptura. Ma-ncearca gandul s-o fac si eu la Pasti. Portocalele acre or fi tot alea cu portocalele "amare"? Astea cresc in toti pomii aici, m-apuc de cules!
Asta cu adidasii fiului tau m-a lasat interzisa, vorba lu' fii-mea!!!

Noemi, succes si nervi de otel in continuare!

Nematics, pomii au inflorit de mult aici, migdalii si ciresii, astia sunt primii. Acum au mai toti flori. Narcise am vazut pe la sfarsitul lui decembrie. De cateva saptamani au inceput sa infloreasca mimozele, o frumusete. De fapt noi avem flori tot anul. Acum e luna lamailor si portocalelor... E adevarat, locuiesc intr-un loc privilegiat.

Va pup pe toate... si va trimit un petec de cer azuriu si o raza de soare.

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Lu.more,

multumim pentru adierea de pe French Riviera - la mine se pregateste de-o zapada, dupa cite vad pe cer!

Ai fost pe insulele Lerrin?

pui niste poze cu marea, daca ai timp? Am facut o vreme naveta de la Nisa pina aproape de Antibes (Valbonne), nu-mi puteam desprinde ochii de pe imensitatea de un bleu intens dimineata si gri argintiu in apus, la intoarcere.

Mergi la inceput