acte cununie civila

acte cununie civila | Autor: catalynaa

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care vrea sa se marite luna viitoare.Prietenul ei doreste sa-si schimbe numele si sa treaca pe numele ei(al lui e oribil);tot lui ii expira buletinul in august sau septembrie-nu mai retin;el a mai fost casatorit acum 15-16 ani si nu mai are decizia de divort.Eu i-am explicat ca are nevoie de:
-certificatele de nastere
-buletinele de identitate-aici e problema cred,ea are carte de identitate(cartela)-el buletin de identitate(din acela vechi)
-analizele la zi(valabile 2 saptamani)
Acum...intrebarile la care eu n-am stiut sa-i dau raspunsuri,poate ma ajutati voi sa o lamuresc:
1.Certificatele de nastere sunt valabile daca sunt din acelea vechi,antice si de demult?
2.E ok daca el are buletin vechi,iar ea nou?Ca ne-am contrazis cu altcineva pe tema asta-eu i-am spus ca nu conteaza ce fel de buletine sunt atata timp cat sunt valabile,iar persoana cealalta i-a spus ca ii trebuie si lui buletin nou-cel de tip cartela.
3.Daca nu mai are decizia de divort e vreo problema?Adica il verifica cineva dc a mai fost casatorit?II trebuie neaparat acest act?
Multumesc pentru raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Da, certificatele de nastere sunt valabile indiferent de cat de vechi sunt, numai sa nu fie degradate cred si sa nu se mai poata citi de pe el.
Nu conteaza ce fel de buletin ai, vechi sau nou.
Si, da ii trebuie neaparat hotarare de divort definitiva si irevocabila!!Altfel nu ii va primi actele!Cu hotarerea il poate ajuta un avocat. E cam veche povestea, dar se poate.Daca nu apeleaza la un avocat, face cerere la registratura Judecatoriei din orasul unde a divortat, cu numar de dosar si an si taxa de timbru judiciar si fiscal si se rezolva in cel mult 2 saptamani.(prin avocat se poate si mai repede)

Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalynaa spune:

Kriss,mersi mult..sa vezi ce o sa se mai bucure..ca se speriase de faza cu buletinele-doar i-am zis eu ca n-are importanta ca el are din ala vechi..trebuie doar sa rezolve treaba cu hotararea de divort.
Iti multumesc inca o data.... sa o sun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sa intrebe si la primaria unde vor sa se casatoreasca sa vada exact ce-i trebuie.
sentinta de divort e pe lista sigur, pe noi ne-au intrebat cand am depus actele daca am mai fost casatoriti anterior.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalynaa spune:

quote:
Originally posted by cristinamh

sa intrebe si la primaria unde vor sa se casatoreasca sa vada exact ce-i trebuie.
sentinta de divort e pe lista sigur, pe noi ne-au intrebat cand am depus actele daca am mai fost casatoriti anterior.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Da,trebuie sa rezolve si cu sentinta de divort.Mersi

Mergi la inceput