Intrebare

Intrebare | Autor: baicualina

Link direct la acest mesaj

desi inainte de a posta un nou subiect am citit subiectele care sunt aici,n-am reusit sa ma lamuresc va rog sa ma lamuriti si pe mine ce trebuie sa fac; situatia e urmatoarea:

-copila noastra are 4 luni si 3 saptamani
-eu am luat numai suma de 1 milion si cevaROL imediat dupa ce am nascut iar acum primim numai alocatia lunara de 2sute treizeci de mii ROL....
-eu nu mai lucrez cu carte de munca de 2 ani si mai bine...
-tatal (care nu lucreaza in tara,dar am inteles ca asta nu conteaza) are toate(asigurari sociale si alte alea..) platite la zi.Lucreaza de mai bine de 3 ani la aceeasi firma si nu vrea sa nu mai lucreze doar ca sa luam cei 800RON, ci am vrea sa luam numai stimulentul(cei 300RON) pt ca el lucreaza in continuare!

deci in acest caz ce trebuie facut?
ce acte ,de unde, unde si pana cand trebuiesc depuse?
se poate sa le depuna si alta persoana decat sotul?

va multumesc din suflet penrtu ajutor!

Alina
mamica de Diana4luni si 3saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baicualina spune:

hmmmm
se pare ca sunteti prea ocupate....
eu totusi astept!va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intrebarea este mai simplu de pus:

Ce demersuri trebuiesc facute ca un angajat care are dreptul la CIC prin lege sa intre in posesia celor 300 RON acordati de stat?

Cine stie raspunsul?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Alina, mergi la directia pentru protectia copilului de care apartii(acolo unde ai depus actele pentru alocatie) si vezi ce acte iti trebuiesc. Este foarte simplu. Actele nu sunt multe. Eu stiu de adeverinta de la serviciu ca sotul tau reazizeaza venituri supuse impozitului pe venit, copii dupa CI si cert. nastere copil, dar cel mai sigur este sa afli de la sursa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iullia spune:

Nu la Protectia Copilului trebuie mers, doar nu e caz social, ci la primarie, la serviciul care se ocupa de alocatii, alocatii complementare.
Alte acte in afara de CI, Livret de familie, certificat de nastere copil, adeverinta de la locul lui de munca, nu cred ca este necesara, oricum, tu intreaba.
Grabeste-te, am inteles ca nu se da retroactiv, ci doar de la data depunerii cererii, pe care o completezi acolo la ei.

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru ajutor!

voi incerca sa fac ce m-ati sfatuit...sper sa reusesc.
Mai scriu..

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Iulia, este necesara adeverinta pentru ca ea dovedeste ca sotul Alinei realizeaza venituri supuse impozitului pe venit. Citeste si normele de aplicare ale oug148/2005.
Si la unele primarii se numeste "serviciul de asistenta sociala a pesoanei si familiei". Am gresit cand am zis protectia copilului.

Mergi la inceput

inca odata!multumesc pentru ajutor....

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Alina este ceea ce ai dorit sa afli?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Multumesc ca nu m-ati abandonat cu totul!sunteti extraordinari!intr-adevar oameni cu suflet!

in schimb cei de la Primaria Sect.5 ca acolo locuiesc sant sub orice critica!

am fost sa intreb de acte...si abia mi s-a raspuns:
-act de identitate
-cert. de nastere al copilului
-adeverinta de la angajator-ca a lucrat mai mult de 10 luni inainte de data nasterii copilului
-declaratie pe proprie raspundere ca nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate
-declaratie ca celalalt parinte nu beneficiaza de drepturi banesti conform OUG148/2005
-declaratie pe proprie raspundere ca solicitantul se ocupa de crestrea copilului
-dovada ca realizeaza venituri impozabile

am vrut sa mai intreb cu trebuie sa arate decalratia pe proprie raspundere, daca trebuie facuta la notar sau doar scrisa de mana....dar cine sa-mi spuna!ca tipa era atat de scarbita de treaba ca abia a inganat ce acte-mi trebuiesc fara alte detalii!

ce sa fac?poate ma ajutati cumva daca aveti idee....Multumesc!

Mergi la inceput

deci ce ma fac oameni buni???

Alina

Mergi la inceput