AJUTOR! HILFE!
![](images/user_woman.png)
Buna seara!
Am si eu mare, mare , mare nevoie de ajutor!
Ce trebuie sa fac sa reusesc sa o tin pe mama la mine mai mult de 3 luni fara sa fie nevoie sa plece si sa intoarca dupa alte 3 luni? Caci din cate se pare noua situatie referitoare la cele 3 luni este valabila numai pe teritoriul Ro, in Spatiul Schengen se aplica regulile de aici.
Poate imi puteti impartasi din experienta voastra.
Citisem mai demult..(poate deja acu' cativa ani :)) pe forum despre cineva care-si angajase tatal ca ceva ca sa-l poata tine mai multa vreme aici, dar ca ce nu mai stiu. Am fost la Auslaenderamt si am intrebat acolo, dar tanti functionara nu a fost de loc binevoitoate nici sa-mi dea vreo informatie mai de Doamne-ajuta, nici sa o lase pe mama sa stea mai mult de cele 3 luni cu pricina.
Si noua ne place sa facem totul legal...Nu de alta, dar nu vrem dureri de cap pe urma cat nu face...
Si tare mare nevoie de mama am....Mai ales ca spre sfarsit ne si impacam de minune
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
ariadna
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Ariadna,
Eu am reusit sa-i prelungesc mamei mele sederea aici,cu o luna,in 2002 dar a fost extrem de greeeu.Sederea mamei expira in martie si eu trebuia sa nasc in aprilie,nu ma puteam deplasa,stateam aproape numai in pat,Christian lucra pina tirziu si efectiv nu ma descurcam fara ea.
Intii am fost la Ausländeramt si dupa rugaminti si explicatii,functionara ne-a dat o sansa daca aducem adeverinta de la doctor ca eu am sarcina cu risc si tre'sa stau in pat.Cu adeverinta de la doctor,asigurare medicala facuta aici,adeverinta de la Rathaus-ul de-aici ca-s de-acord,i-a dat o luna si practic a trebuit sa plece la 10 zile dupa ce am iesit din spital .
Atunci ne-am intresat o gramada si se mai putea face un fel de contract pe un an cu mama pt ajutor la copii dar e greu si dureaza(se obtine din tara de la Ambasada Germana dupa ce contractul e analizat la Bonn unde e un fel de centru pt straini-am uitat exact cum se cheama,trebuie sa-i faci mamei asigurare de sanatate aici)dar oricum cred ca la voi nu se prea potriveste.
Succes mult va doresc!
Alina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ariadna spune:
Multumesc Alina, pentru raspuns.
Ceva despre Kinderbetreung spunea si functionara cum ca nu ma mai incadrez.
Ideea mea era alta, si anume stiu ca pe aici se tot cauta Haushaltshilfe si in general isi angajeaza de prin est. Oare eu nu as putea s-o aduc pe mama in felul acesta, adica cu alte cuvinte s-o angajez eu pe un astfel de post din punctul de vedere al autoritatilor? Problema este ca nu stiu cui trebuie sa ma adresez in acest sens si ce acte imi trebuie...........
ariadna
mamica dulce spune:
ariadna si pe mine ma intereseaza subiectul.Din toamna -cel tarziu-vreau sa o aduc pe mama pe termen nelimitat..sau macar un an-doi.Sper sa incep un ausbildung sin toamn si am nevoie de ea ca de aer.Nu stiu de ce sunt asa de neintelegatori beamterii astia:(.Probabil se poate ca haushalthilfe,dar ma gandesc ca trebuie sa platesti toate taxele etc.Habar n-am la cat se ajunge si pe de o parte prefer sa ii dau mamei mai multi bani(am o sora mai mica acasa)
te rog,daca afli ceva spune-mi,aici sau pe privat
anca
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Fetelor,
O sa ma mai interesez si eu cum stau lucrurile.
Ma gindesc sa-i scriu tipei de la Ausländeramt care se ocupa de dosarul meu pt cetatenie.Bine,ea e la alt departament dar cred ca m-ar putea ajuta cu informatii,de-acum ne stie de mai bine de 2 ani si e tare de treaba.
Ma mai gindesc ca daca intra Ro in UE putin mai bine vor sta lucrurile.
Ariadna,
eu cred ca tot cu Ausländeramt-ul de care apartineti tre'sa tratezi ca doar ei se ocupa cu acordarea vizelor iar in cazul asta trebuie o viza de munca.
Alina