fumatul in sarcina?!
deschid acest subiect cu toate ca e arhicunoscut.insa, fina mea care este insarcinata in trei saptamani si care era o fumatoare inraita pana a ramas insarcinatae convinsa ca fumatul nu poate dauna fatului.asta pt. ca in viata de zi cu zi ea ,ce-i drept si eu,a intalnit numeroase femei care au fumat in timpul sarcinii iar bebelusii s-au nascut sanatosi si fara probleme.eu nu fumez si nu cunosc sentimentul pe care il ai cand te lasi de fumat,dar ea ,cu toate ca sustine sus si tare ca nu exista nici un pericol nu mai fumeaza.am intrebat-o de ce nu mai fumeaza daca e convinsa ca nu-i poate dauna bebelusului ei si-mi spune ca nu mai vrea ea sa fumeze dar nu pt. ca n-ar crede ceea ce spune.imi vinde gogosi, nu?
stie ca am dreptate cand ii spun ca nu-i bine sa fumeze cand e insarcinata si totusi nu vrea sa recunoasca acest lucru.cunoasteti persoane care au probleme cu copiii din cauza fumatului in perioada sarcinii?
viorica
Raspunsuri
Ana-Maria21 spune:
eu am vazut la tv ca doar daca copilul nu are probleme de sanatate nu inseamna ca daca fumezi nu ii dauneaza.Ii dauneaza ff mult,emotional el va fi schimbat(mami nu a putut fuma cu mine)eu nu sunt fumatoare,in schimb a putut fuma cu fratii mei si ei sunt fumatori.Poate ca daca nu ar fi fumat in timpul sarcinii nu ar fi fost asa nervvosi(zic e
Elise spune:
Eu stiu un caz.... trist.
Ea fuma trei pachete de tigari pe zi.
Inclusiv in timpul sarcinii.
Bebeul s-a nascut sanatos, dar ea a avut probleme mari la nastere, si dupa aceea.
A slabit foarte mult in timpul sarcinii (cu tot cu sarcina avea cu vreo 5 kg mai putin decit greutatea initiala, de cind a ramas gravida).
L-a nascut greu, nu a putut alapta, se simtea foarte rau, obosita tot timpul, abia se tinea pe picioare, etc. Si a descoperit ditamai metastaza cind copilul n-avea mai mult de 5 luni.
Nici macar n-a apucat sa o cunoasca.
Parerile sint impartite... unii medici au spus ca ar fi fost din cauza tutunului, altii ca nu.
Dar eu nu mi-as asuma riscul.
Elise
inaioana spune:
Fumatul in sarcina poate face ca placenta sa imbatraneasca mai repede decat normal (si sa fie mai batrana decat sarcina). Marele risc al acestui fapt este ca ea poate colapsa inainte de nastere, privand astfel copilul de nutrienti si oxigen...adica fatal. Asta nu se intampla de obicei dar exista acest risc de insuficienta placentara, sau eventual copilul sa fie hranit mai putin (in ultimele trimestre). Atat!
Ioana
25 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
mariussimiuc spune:
Se poate sa nu dauneze fumatul in sarcina si bebelusul sa se nasca sanatos.Dar daca peste o anumita perioada de timp incepe sa aiba probleme de sanatate sigur te dai cu capul de pereti si iti faci mustrari de constiinta pt ca ai fumat.
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
michelle7 spune:
prietena mea are 25 de ani si probleme mari cu oasele ( doctorii spun ca nu prea asimileaza calciul ) mama ei a a a fumat in timpul sarcinii
daniella4 spune:
Viorica, felicitari ca fiica ta a hotarat sa nu mai fumeze! S-ar putea sa fie si din cauza greturilor din primele luni, dar sa speram ca e din pura convingere.
Daniella, mama lu'Alexis
viorica avram spune:
draga daniella
e fina mea ,nu fiica mea.si nu are greturi deloc,cel putin pana acum.
am s-o trimit sa viziteze site-ul DC sa vada ce parere au si altii despre fumat.
oricum nu eu sunt cea care hotaraste daca mai fumeaza sau nu ci doar ea isi poate asuma sau nu acest risc.
numai ca nu recunoaste ca ii este teama pt. bebelus ci pur si simplu neaga ca bebelusii pot avea de suferit de la fumatul mamei in timpul sarcinii.
repet eu nu am nimic impotriva fumatului.fiecare individ este liber sa hotarasca ce face cu viata sa,nu?
viorica
Jasmine spune:
Treaba ei ce recunoaste si ce neaga,important e ca nu mai fumeaza de cand are bebe la bord.Incurajati-o in directia asta si n-o mai bateti la cap sa admita ca s-a lasat de fumat de teama sau din alte motive.
Jasmine si
Radu (26.10.2004)