DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI
Raspunsuri - Pagina 4
helga spune:
Eu cind am auzit de accidentul Laurei Stoica, gindul mi-a zburat la sotii Teodorovici, mai tirziu si in stiri se facea referinta ca au murit pe acelasi traseu.
Chiar m-am suparat sa vad ca asemanati muzica lor cu manelele. Or manelele sint dansuri pt buric, pe cind muzica lor e pt suflet. Si vreau sa va zic ca atunci cind ei au inceput sa cinte, multi moldoveni rusificati in tara lor au inceput sa-si puna intrebari: cine sint si de ce ei nu vorbesc limba romana. E grav, prieteni, sa te nasti intr-o tara si sa vorbesti de mic copil intr-o limba straina. Sa cresti in limba rusa si sa crezi ca romana este o limba a taranilor. Asta a fost o realitate timp de mai multi ani. Pentru noi, copiii de moldoveni, sa vorbesti in strada cu alti copii in limba romana era o rusine. Abia dupa 90 am inceput si noi sa intelegem. Iar cintecele lor, impreuna cu invatatoarea de romana ne-au trezit la realitate. Eram prin clasa 2-a cind ei au decedat. Tot atunci am trecut la grafia latina, pt cei care nu stiti, noi pe vremuri scriam romana in chirilica. Tot atunci am inteles ca sintem romani. Chisinaul a fost umplut de oameni din toata tara, nu stiu daca au fost atit de multi adunati vreo data in capitala.
Eram mica, dar tin minte bine sentimentele, gindurile, starile traite de profesorii nostri, caci pe atunci doar ei ne transmiteau adevarurile despre noi. Si acum la radiou se da pe post muzica lor. Noi ii ascultam cu mare placere si ii tinem minte.
Brendamitran, este un subiect foarte frumos, felicitari.
helga spune:
Zilele astea am aflat ca razboiul din Transnistria nu a fost un razboi, ci un conflict In fine, ceea ce vreau sa va mai spun este ca ei au fost unicii care mergeau in acea zona considerata foarte periculoasa, si mentineau starea de spirit a soldatilor (pai daca nu a fost razboi, soldatii cum se numesc atunci) Au fost alaturi de acei oameni amarati, care luptau nustiu pentru ale cui scopuri, au crezut in UNIRE si au luptat pentru asta, chiar daca nu au pus mina pe arme. Au mai fost dupa ei, in R. Moldova sau Romania, asemenea oameni???
brendamitran spune:
Multumesc!
Multumesc mult,si ma bucur sincer ca mai exista oameni care ii apreciaza.
Flori pt.ei.........
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
ralnied1 spune:
Si eu abia am dat peste acest subiect...
Nu am fost fan (adevarul e ca pe atunci eram doar un copil de 10-12 ani si prea multe nu stiam...) in adevaratul sens al cuvantului... Dar de placut, mi-au placut fff mult. Si nu sunt singurii din Moldova acelor ani care mi-au ramas in suflet si pe care, atunci cand am prilejul, ii ascult tremurand de emotie...
Brenda, felicitari si din partea mea!
Iar comparatia cu manelistii si manelele mi se pare mult, mult, mult prea deplasata... Nu cer sa ii ridice cineva in slavi pana la epuizare, dar nici nu sunt de acord cu batjocura de acest fel... Pacat de cei ce se exprima astfel...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!
brendamitran spune:
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran