DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI
Isi mai aminteste cineva de ei?
Cine va mai cinta ca ei "Eminescu"?
BRENDA
CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?
http://community.webshots.com/user/brendamitran
Raspunsuri
contactnicole spune:
Da imi amintesc. Cand eram mai mica prindeam TVR-Moldova si-i ascultam mult. Chiar aveam repertoriul de cantece- cu care-mi innebuneam parintii - numai din melodii de-ale cantaretilor moldoveni: Anastasia Lazariuc, Ion Suruceanu, etc.
Acum caut cantece de-ale lor si nu gasesc nicaieri. Iar de-ale Teodorovicilor, doar Eminescu o aud peste tot.
Nickidutza
The day
brendamitran spune:
Da,sint putine melodii cunoscute de ale lor.....
E drept,"eminescu" e cea mai.....nici nu stiu cum sa spun....zic eu "cutremuratoare".....
BRENDA
CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?
brendamitran spune:
Si sint si mai [putine persoane amatoare sa discute despre ei si despre ce au insemnat pt muzica romaneasca....
Daca intrebam de Teo sau de mai stiu eu cine,poate ca.............
Avea dreptate Adusca la ZZ.....
BRENDA
gegea spune:
Si eu imi amintesc cu placere de ei, desi eram destul de mica. Foarte multe cantece le invatam in cadrul corului scolii si ma incantau mult.
Imi amintesc si zilele care au urmat mortii lor, tristetea fiului lor si starea generala de regret.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!
Geani si Daria(03.04.05)
brendamitran spune:
Compatriotii lor au stiut sa-i comemoreze...
www.monument.md/catalog/statui/159/#" target="_blank">Asta spune tot....
Dati click pe "vedere generala"
BRENDA
brendamitran spune:
"Moartea lui Ion si a Doinei Aldea–Teodorovici: crima sau accident?
Acum 12 ani, in noaptea de 29 spre 30 octombrie, la kilometrul 49 al traseului Chisinau–Bucuresti, se intampla una din cele mai mari tragedii de atunci ale Basarabiei. Automobilul, la volanul caruia se afla Vasile Cudalba, a intrat intr–un accident in care au plecat in lumea celor drepti Doina si Ion Aldea–Teodorovici. In tot acest rastimp, lumea care a invatat de la ei sa se "bucure de–un nume, ce ni–i dat ca sa–l purtam", s–a tot intrebat: in noaptea blestemata s–a produs un banal accident rutier ori o crima instrumentata de puterea de atunci de la Chisinau?
Accidentul (din cauza ca nu dispunem de nici un argument factologic ca s–ar fi comis o crima, vom califica tragicul eveniment drept accident) n–a fost urmat, la Chisinau, de nici o actiune din partea organelor statului. Nici Ministerul de Interne, nici Procuratura Generala nu au demarat vreo urmarire penala, pentru a stabili a cui este vina. Situatia este cu atat mai dubioasa, cu cat lumea se intreba cum de se face ca nici soferul, nici pasagerul de pe bancheta de langa el n–au avut de suferit? Pe traseul nominalizat s–au mai comis accidente, dar acestea aveau loc, in special, pe timp de iarna, cand drumul este lunecos. Dar toamna, cand drumul este acoperit doar de frunze?!
In 12 ani, la Chisinau s–au produs multe evenimente. S–au schimbat guverne, si–au pierdut fotoliile ministri, procurori... Doar cazul Doina si Ion Aldea–Teodorovici a ramas la faza de atunci. Adevarul a fost dus cu ei in Vesnicie. Ziarul de Garda a demarat o ancheta proprie vizavi de accidentul din noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Intrebarea — crima premeditata sau accident– a fost adresata mai multor personalitati.
Scriitorul Grigore Vieru, unul dintre cei mai buni prieteni ai familiei Aldea–Teodorovici:
In toti acesti 12 ani, nu s–a facut nimic pentru a elucida cauzele accidentului, nici la noi, nici in Romania. Personal, n–am fost solicitat pentru nici o ancheta si acest lucru ma mira. Imi este foarte greu sa spun daca a fost crima sau accident. In ultima vreme, Doina si Ion imi povesteau ca, noptile, erau amenintati prin telefon cu moartea. Mi–au aratat si niste scrisori cu un continut amenintator. Sunt lucruri care ma fac sa cred ca accidentul a fost unul gandit din timp, dar nu pot afirma. Mai stiu ca cel care era langa sofer in noaptea de pomina a disparut.
Ion Ungureanu, ministrul Culturii de atunci:
Imi amintesc ca veneam din Romania in ziua in care s–a produs accidentul. Eram impreuna cu Mihai Cimpoi. Am oprit masina si nu ne puteam veni in fire. Imediat, mi–am amintit cum m–am despartit de ei. Venisera sa–mi solicite sprijinul la realizarea unui videoclip.
N–am demarat nici o ancheta. Ne–am limitat la versiunea oficiala a partii romane — ca moartea a survenit in urma unui accident rutier. Era perioada de ascensiune a renasterii nationale, nici nu banuiam ca puteau fi puse la cale atacuri atat de tragice. Abia mai tarziu am inteles ca lucrurile nu stau chiar asa, dupa cum ne sunt prezentate. Mai tarziu mi–a parut ciudat si faptul ca soferul a ramas in viata. Nu ma pot insa pronunta vizavi de faptul daca a fost crima sau accident. Pot sa va spun ca sculptorul Mihai Prepelita a declarat odata ca are dovezi sigure ca a existat o comanda de lichidare a Doinei si a lui Ion.
Traianus, scriitor:
In 1997, fratele lui Ion, Petre Teodorovici imi povestise ca unchiul sau din Bucuresti, Chiril, pusese mana pe niste documente ale securitatii romane. Acestea argumentau cu lux de amanunte ca moartea celor doi a fost un accident intentionat, provocat de structurile securitatii de la Chisinau, la comanda unor forte politice de atunci. Nu pot insa dovedi daca a fost sau nu asa.
Silvia Hodorogea, redactor TV, prietena Doinei:
Ma gandesc ca a fost un accident, produs din graba lor de a ajunge undeva. Cu o saptamana inainte de blestematul accident, Ion venise la noi in vizita si–mi povestise atunci despre cantecul "Haide, haide, ce–o fi, o fi / Sa prefacem noaptea in zi / Asta–i noaptea marii betii, a marii betii / Si fie ce–o fi". Il invitasem intr–o emisiune televizata, dar mi–a spus ca trebuie sa mai asteptam, pentru ca piesa trebuie interpretata intr–un mod cu totul special. Doina n–a vrut in acea zi sa vina la Chisinau... Probabil, avea vreo presimtire...
Eugenia Marin, mama Doinei:
Mi–au adus doi copii in sicrie. Nu stiu ce s–a intamplat. Imi pare rau ca nu am retinut numele celor care, la cimitir, mi–au spus ca in acea noapte, la ora 2, dupa ce s–a produs accidentul, "Europa Libera" a difuzat o stire ca, din cauza unei masini blindate fara lumina, intr–un accident au decedat copiii mei. Ancheta desfasurata de autoritatile de la Bucuresti a fost una superficiala. Judecatorul care examina dosarul ne–a intrebat ce vrem noi de la cel vinovat. I–am raspuns ca vrem sa fie pedepsit dupa cum prevede legea. Ne–a raspuns ca va face asa cum crede el de cuviinta. La proces, n–a fost prezent nici un reprezentant al presei. Chiar daca ar fi reluata ancheta, nu cred ca vor fi rezultate. Cand am declarat, intr–un cerc restrans, ca voi depune o cerere pentru ca dosarul sa fie reactivat, seara am si fost telefonata de o persoana necunoscuta si amenintata. "Sa nu uiti ca ai copil", mi–a spus vocea si eu, cum am ramas numai cu Cristi, am renuntat... Din Romania am primit o caseta de la un avocat, care spunea ca este gata sa preia dosarul gratis. Caseta a disparut. De ce Doina si Ion au luat calea pribegiei? Pentru ca nimeni nu le–a oferit nici patru metri patrati sa aiba unde isi inregistra piesele... "
BRENDA
brendamitran spune:
Eminescu
La zidirea soarelui se ştie,
Cerul a muncit o veşnicie,
Noi, muncim întocmai, ne-am ales cu,
Ne-am ales cu domnul Eminescu,
Domnul cel de pasăre măiastră,
Domnul cel de nemurirea noastră
Eminescu.
Refren:
Suntem în cuvânt şi-n toate
Floare de latinitate
Sub un cer cu stele sudice.
De avem sau nu dreptate,
De avem sau nu dreptate,
Eminescu să ne judece.
Mi-l furară, Doamne, adineauri
Pe înaltul domn cu tot cu lauri,
Mă uscam de dor, în piept cu plânsul
Nu ştiam că dor mi-era de dânsul ,
Nu ştiam că doina mi-o furară
Cu străvechea şi frumoasa ţară -
Eminescu.
Refren:
Floare de latinitate
De avem sau nu dreptate,
De avem sau nu dreptate,
Eminescu să ne judece.
Acum am şi eu pe lume parte:
Pot îmbrăţişa maiastra-ţi carte,
Ştiu că frate-mi eşti şi mi-eşti părinte,
Acum nimeni nu mă poate minte.
Bine ai venit în casa noastră,
Neamule, tu floarea mea albastră
Eminescu.
Refren:
Floare de latinitate
De avem sau nu dreptate,
De avem sau nu dreptate,
Eminescu să ne judece.
BRENDA
brendamitran spune:
Poate cineva sa inchida subiectul?
Ca n-are sens sa mai faca umbra inutil pe aici.
Multzam!
BRENDA
gegea spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
Poate cineva sa inchida subiectul?
Ca n-are sens sa mai faca umbra inutil pe aici.
Multzam!
BRENDA
Nu te intrista, draga mea... Am citit fiecare postare a ta, dar nu am socotit oportun sa mai intervin, nu as fi facut nimic mai mult decat sa-mi exprim nemultumirea vis-a-vis de modul in care isi face treaba justitia.
Cel mai rau imi pare de tristetea si golul provocat in sufletul fiilui marilor cantareti.
Sa-i ajute Dumnezeu sa se odihneasca in pace!
angelina spune:
Draga Brenda,
Are dreptate Gegea, nu trebuie sa te necajesti vis-a-vis de numarul de postari de la topic.
Atunci cand postezi ceva trebuie sa iei in calcul mai multi factori, varsta, interes, locul unde te-ai nascut, trait, iar varsta as spune eu, este un factor foarte important.
Eu de exemplu nici nu am auzit de oamenii astia...eram prea mica probabil pe atunci, ma rog.
Dar daca ma intrebi de Teo, stiu cine este....nu ca m-ar pasiona, dar stiu despre ce este vorba. Pentru asta, nu am raspuns nici la subiectul cu Teo pt ca, desi stiu cine este, nu reprezinta interes pt mine si asa mai departe....
Nu inteleg de ce trebuie sa tot "intepi" pe cei care posteaza sau se intereseaza mai mult pt alte subiecte. Fiecare are propriile interese si curiozitati, s-a mai discutat doar.
Nu e frumos din partea ta...desi nu sunt o fana a lui Teo sau a Andreei Marin, totusi ma deranjeaza atitudinea ta.
Doar pt ca tie iti plac Fratii Catrausi iar mie Jon Bon Jovi asta nu inseamna ca tu esti mai culta