FIV 58
Raspunsuri - Pagina 14
luci_miru spune:
Buna fetelor! Am intrat pe forum si v-am urmat instructiunile.Eu sunt Mirela, ( Luci este sotul meu) si ma bucur ca pot sa mai vorbesc cu cineva despre aceasta problema.V-am citit de la prima si pina la ultima pagina.Am citeva intrebari pentru voi:
- cele care ati facut deja Fiv a-ti folosit cumva sperma de la donor?
Daca da, de la ce banca si cam care este costul?( daca se poate raspunde , bineinteles)
- citi foliculi ati avut la declansarea ovulatei?
Eu la prima eco am avut 3 foliculi pe un ovar si trei pe celalalt.La a doua eco s-a mai gasit doar 2 foliculi pe ovarul drept si asta dupa o stimulare cu 7 fiole de puregon . S-a mai confruntat cineva cu o asemenea problema? Imi este deja teama de cea de-a treia eco , care este luni, sa nu cumva sa-mi spuna ca am pierdut si cei doi foliculi, si asta dupa ce am continuat stimularea tot cu 7 fiole de puregon.
Va pup pe toate si ma bucur pentru cele care sunt fericite ca au reusit
dodo23 spune:
Anis, sa-ti traiasca fetita! E asa de frumoasa...cand o vad nu-mi mai este frica de FIV! N-ai luptat degeaba!
Dodo.
Moniland spune:
Pis super bine ai reactionat la stimulare. Dupa parerea mea undeva la 10-15 foliculi e ideal. Acolo vor fi cu siguranta cateva ovocite de calitate, iar nr. foliculilor nu e prea mare. Tin pumnii pe luni ca cei 16 foliculii sa fii crescut bine? Cu endometru cum stai? Da-ne luni amanunte?
Monica
Moniland spune:
luci_miru gandeste-te ca daca s-au retras foliculii inseamna ca ceva nu era bine la ei. Au mai fost fete cu 5 foliculi, si au avut ovocite. La urma urmei e foarte bine: 1 folicul-> 1 ovocit -> 1 embrion -> 1 copilas.
Stimularea cu 7 fiole de puregon(de cate unitati, de 50 sau 100?) in cate zile ai facut-o. De la inceput sau intre cele doua eco? Unde faci FIV-ul?
Luni la eco va fi bine. Tine-ne la curent pentru ca ne vei da vesti bune. Iti doresc sa reusesti din prima, si sa treci repede la
Monica
Moniland spune:
Floran, cum mai stai cu foliculii? pe cand punctia? Tin pumnii.
Se pare ca sunt cateva fete in plin proces de a deveni. Succes la toate, si fiti optimiste ca a inceput bine anul.
Monica
luli spune:
luci_miru - e prima data cand aud acest lucru. In mod normal si logic de asta e stimulare - ca sa-ti dezvolte fortat mai multi foliculi. In cazul in care nu raspunde organismul nici nu incepe dezvoltarea foliculilor.
Vorba lui Moniland - cu cate unitati e puregonul? care e schema de tratament? Unde vreti sa faceti FIV-ul?
Ce explicatie ti-a dat dr. ?
Behind every love is a great story
Luli
luci_miru spune:
Multumesc pentru raspunsuri! Incerc sa va raspund la intrebari si va rog sa nu va suparati ca nu am dat toate detaliile de la inceput. Fiv-ul il fac la Medsana, iar medicul meu este d-l profesor Ancar Virgiliu.Am urmat protocolul scurt, adica pe 1 Ianuarie am facut injectia cu Diferelyne iar pe 10 Ianuarie a venit Cm. Pe data de 24 Ianuarie am inceput stimularea ovariana cu 4 fiole de puregon 50, pina simbata 28 ianuarie( cind a fost si prima eco, si cind am facut 6 fiole de puregon 50),si cind mi s-au descoperit cei trei foliculi pe fiecare ovar(mi s-a spus ca sunt cam mici dar marind doza ii vom face sa creasca). De duminica 29 Ianuarie si pina joi 02.02( a doua eco) am facut cite sapte fiole.Cind am primit raspunsul ( 2 foliculi, unul de 14 mm si celalat de 13,..) am crezut ca pica cerul... Eu care credeam ca voi avea mai multi...Mi s-a raspuns ca in cazul acesta poate fi o insuficienta ovariana, si nu putem sa ne permitem sa mai facem punctie testiculara ( sotul meu fiind diagnosticat cu azoospermie severa) si sa apelam la banca de sperma( de aceea am pus acea intrebare).Intelegeti acum de ce ma cuprinde disperarea gindindu-ma la ziua de luni?.....Pe 7 sau 8 ar urma declansarea ovulatiei iar pe 10 sau 11 ar trebui sa aiba loc ET.Incerc sa sper ca voi ajunge la ET.
Va pup pe toate!
crinuta71 spune:
Luci-Miru eu am avut doar 6 foliculi la punctie, din care au iesit 6 ovocite si apoi 5 embrioni.
Ca si Luli si Moniland, am aceeasi intrebare, ce doze de Puregon ai folosit si cate zile?
poze