oare ma puteti ajuta? (Montreal)
am venit de doua zile inapoi in Montreal cu gandul ca de data asta sa fac actele cum trebuie sa pot sa-l aduc pe sotul meu cat mai repede aici...si e atat de rau ca trebuie sa stau departe de el
va rog pe cele care sunteti de mai mult timp aici si cunoasteti mai multa lume poate ma puteti ajutata si pe mine sa imi gasesc cat mai repede un loc de munca sa pot trimite actele de parenaj cat mai curand
stiu ca e o rugaminte mai ciudata...dar am zis ca poate cunosteti pe cineva care face angajari...stiu engleza foarte bine iar franceza mai mult inteleg decat vorbesc, am 22 de ani si am nevoie neaparat de un job care sa fie platit cu cec
nu stiu daca am voie sa cer lucrul asta...daca am gresit imi cer scuze si rog adminul sa stearga mesajul
Raspunsuri
Ira spune:
Alina, incearca sa intri pe site-urile urmatoare :
http://www.emploiquebec.net/anglais/index.htm
http://www.voir.ca/emplois/annonces.aspx
http://www.jobboom.com/
http://www.monster.ca/
si mai sunt zeci de site-uri, cu google le gasesti pe toate,
poti sa te duci si prin centre comerciale, moll-uri, sunt anunturi pt. vanzatoare, serviciu pt. clientela, pe panourile organismelor comunitare, in ziare, in universitati la babillarde d'emploi,
iti pun mai jos un model de CV (e pt. profesionisti, dar mai poti scoate din el),
...si, daca te mobilizezi si stii intr-adevar engleza f bine, vei gasi job intr-o saptamana. Este posibil atunci cand suni la vreo firma sa ti se ia direct interviu telefonic, asa ca sa fii pregatita moral. Fii sigura pe tine si pe ceeace iti doresti si....succes !
Adresse Numéro de téléphone
Code Postal Adresse de messagerie
Objectif [ Indiquez votre objectif ici ]
Résumé des [ Dates ] [ Nom de la société ] [ Code Postal, Ville ]
qualifications [ Poste ]
professionnelles [ Details du poste, réalisations. ]
Formation [ Dates ] [ Nom de l’institution ] [ Code Postal, Ville]
[ Diplôme ]
[ Réalisations. ]
Expérience [ Dates ] [ Nom de la société ] [ Code Postal, Ville ]
profesionnelle [ Poste ]
[ Details du poste, réalisations. ]
Association [ Cliquez ici pour ajouter des informations. ]
professionnelle
Langues [ Cliquez ici pour ajouter des informations. ]
Références [ Cliquez ici pour ajouter des informations. ]
Autres [ Cliquez ici pour ajouter des informations. ]
expériences
Habilitation [ Cliquez ici pour ajouter des informations. ]
Distinctions reçues [ Cliquez ici pour ajouter des informations. ]
Alinax spune:
multumesc mult Ira
m-am apucat de cand am vgenit sa caut prin ziare dar nu prea gasesc nimic...acum am inceput sa caut pe site-urile care mi le-ai zis si deja am gasit ceva si o sa trimit cv-ul
e mai greu aici doar cu engleza dar sper sa gasesc cat mai repede
sa pot trimitre dosarul ca e asa de greu sa stau departe de sotul meu
Ira spune:
Poate ca daca spui mai multe despre profesia ta te va ajuta cineva, ai avea mai multe sanse. Am incercat inca de la inceput sa-ti trimit mesaj privat, dar n-am reusit. Poti incerca si la emploi jeunesse, eu il stiu de pe cel din Cote des Neiges, acolo au mii de oferte de munca. Si nu in ultimul rand la agentii, te duci, dai interviu + CV si....ai mult mai multe sanse. Am uitat sa-ti trimit o lettre d'accompagnement, eu iti trimit un model, selectezi ce-ti place din el, dar pot gasi sabloane si pe monster.caé
VOTRE NOM
Adresse 1
Adresse 2
Code postal et ville
Numéro de téléphone
1 février 2006
Destinataire
Adresse1
Adresse 2
Code postal et ville
Madame, Monsieur,
« bras droit » de cadres supérieurs depuis près de vingt ans, je ne possède pas les diplômes mentionnés dans votre annonce, mais mes compétences en matière de secrétariat et d'assistanat constituent de sérieux atouts.
Je maîtrise tout particulièrement les outils informatiques suivants : traitement de texte, tableur et base de données. Mon expérience professionnelle, étayée de solides références, semble tout à fait répondre à vos besoins. Je souhaiterais pouvoir vous en convaincre lors d'un éventuel entretien. Si mon profil vous intéresse, n'hésitez pas à me contacter dans la journée au 01 21 85 94 66 ou en soirée au 02 93 17 23 94.
* Montrez dans quelle mesure vos compétences ou votre expérience répondent aux besoins mentionnés dans l'annonce. Si vous ne possédez pas les diplômes requis, mettez en avant vos compétences équivalentes.
* N'oubliez pas de préciser les références de l'annonce afin que votre lettre parvienne directement à la personne chargée du recrutement.
Dans l'attente de vous rencontrer, veuillez agréer, Madame, Monsieur, l'assurance de mes considérations distinguées.
Signature
Bafta.
Alinax spune:
multumesc mult de tot...deja am gasit cateva job-uri si o sa trimit chiar azi cv-ul am unul facut bine
nu prea am experienta asta ma enerveaza pe mine si de aia cred ca o sa-mi gasesc destul de greu
trebuie neaparat sa trimit si scrisoare de intentie?
Ira spune:
Depinde de job, dar in 80 % din cazuri...da.
Nu se trimit scrisori de intentie cand aplici la job-uri care au CV-ul intr-un format prestabilit, sau cand aplici la nivel mult prea necalificat.
Oricum, scrisoarea face impresie foarte buna chiar daca aplici pe post de vanzator, concierge sau gardienne, daca stii s-o adaptezi perfect cerintelor job-ului si calitatilor tale. Denota clasa, educatie si politete.
Iar la sfarsit, dupa interviu, se trimite o scrisoare de multumire la firma, indiferent daca ai fost acceptat sau nu la job in urma interviului. Codul bunelor maniere zice ca scrisoarea trebuie sa ajunga in cele 48 de ore care urmeaza interviului.
Podeanu spune:
Alinax, dar tot nu ne-ai spus ce cauti tu? Ce stii sa faci?
sau vrei orice , dar cu cec?
Dana si gemenii
Voiculestii
Alinax spune:
pai momentan as vrea sa fac orice dar cu cec ca sa pot trimite cat mai repede actele de parenare ...ca sa stam cat mai putin unul fara celalalt...si dupa ce ne vedem noi impreuna aici o sa vreau sa fac ceva ce imi place
in romania am lucrat in promotii...am facut reclame...am fost instructor de ski si de inot pentru ca am facut facultatea de sport (dar nu am terminat-o pentru ca am venit in Canada cu parintii) si apoi am lucrat cu carte de munca la o firma de marketing ca assistent manager
si in aici am lucrat un pic ca vanzatoare...dar aici in NDG pentru ca e o zona in care se vorbeste mai mult engleza si mi-a fost mult mai usor
iar acum caut si tot caut...sper sa gasesc cat mai repede orice
Alinax spune:
am reusit sa gasesc...e intr-un magazin de mobila si decoratiuni interioare e foarte frumos magazinul....poate puteti sa veniti pe acolo...sunt lucruri foarte frumoase pentru casa
nu stiu daca am voie sa spun numele sau adresa....va spun ca e vis-a-vis de restaurantul Palace din Laval
multumesc mult Ira pentru informatii
Ira spune:
quote:
Originally posted by Alinax
multumesc mult Ira pentru informatii
Felicitari pentru job !!!! Iti doresc sa-ti revezi cat mai repede sotul !