gradinite bune in timisoara sau waldor/freinet
salutare!
Sunt o mamica de martie-aprilie 2005,din Timisoara. Baietelul meu,Brien,va implini in 10 martie, 1 anisor. Am inceput deja sa-mi pun problema gradinitei.
Din vorba in vorba, am inteles ca Gradinita Colegiului Banatean si cea de pe Paciurea(unde am si facut practica,ca absolventa de liceu pedagogic) sunt f bune,dar se si intra destul de greu(
fie pile,fie spaga consistenta,fie inscriere pe lista de asteptare cu ani buni inainte). Nu stiu cat % sunt mituri si cat % e realitate. Cu toate astea,am zis ca nu strica sa ma interesez din vreme.Ce-i sigur,e sigur
! Daca chiar se fac rezervarile din timp,as vrea sa stiu....si sa ne inscriem pe o lista de asteptare de acum.
Ar mai fi o varianta care m-ar interesa: sistemele alternative de predare(Waldorf si Freinet). Gradinita Waldorf, am auzit ca exista in Girocului. Dar cea Freinet? Exista undeva in Timisoara? Stie cineva daca sunt eficiente? Daca copilul, nu doar teoretic(pentru ca am chiar atestat de Freinet-si teoretic ar trebui sa fie geniala metoda
),ci practic,isi insuseste un bagaj bogat de cunostinte?
Va multumesc anticipat, o zi senina!
Daria si Brien
Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII
Raspunsuri
otiliarusu spune:
Nu am timp mult la dispozitie:gradinita 29 de pe Mures aplica sistemul waldorf(?!daca am scris bine).Salutari!
Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos
dariaevelin spune:
multumesc Otilia!
Mai o intrebare? Exista si gimnazii sau licee care sa adopte metoda Waldorf?Ma gandesc ca,odata initiata o direectie, trebuie sa continuam in acelasi sistem de predare(asta daca nu optam pentru invatamantul traditional)
Daria si Brien
Poze frumoase cu noi
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
ionela-roxana spune:
Rares este la gradinita Waldorf pe strada Mures.Pot sa-ti spun ca e o gradinita minunata,doamnele sunt exceptionale...programul nu mai spun...nu sunt stresati deloc copilasii,se joaca foarte mult,danseaza si invata multe lucruri interesante.Serbarile sunt uimitoare si emotionante si sunt destul de multe in timpul anului nu doar de craciun,paste si sf de an.
Intr-un cuvant eu sunt super multumita.Daca vrei sa vezi gradinita poti sa mergi,doamnele sunt foarte dragute.Pe rares la primit la 2 ani si jumatate....cel mai bine e sa rezervi din timp loc pt ca sunt limitate.In caz ca vrei pot sa vb cu Damnele daca este loc.
Dupa gradinita exista si scoala in sistem Waldorf in zona soarelui.Inca nu se stie dar se poate ca si grupa waldorf (gradinita) sa se mute acolo in Soarelui.
Daca te mai pot ajuta cu ceva.....aici sunt.
Roxi
6+ si
Rares 9. april.2002
dariaevelin spune:
Multumesc ionela-roxana! E de retinut! Deocamdata insa,baietelul meu neavand nici 1 anisor, mai am putin timp de cerut pareri si cercetat.Iti multumesc inca odata! Daca ne vom decide asupra sistemului walter,te voi contacta negresit

Daria si Brien
Poze frumoase cu noi
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
otiliarusu spune:
Ionela te rog tare mult daca stii ceva despre cresa de pe M ures....astept vesti.Baietelul meu va merge din toamna acolo.La prima impresie...ok,dar as vrea mai multe amanunte.Multumesc.
Stiu ca in spate la Billa este si liceu Waldorf, deja au terminat 2 claseDar am retineri in a-mi da copilul itr-un asa sistem pt ca deocamdata nu-l cunosc.Oricum pt noi e departe scoala.
Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
otiliarusu spune:
Ionela te rog tare mult daca stii ceva despre cresa de pe M ures....astept vesti.Baietelul meu va merge din toamna acolo.La prima impresie...ok,dar as vrea mai multe amanunte.Multumesc.
Stiu ca in spate la Billa este si liceu Waldorf, deja au terminat 2 claseDar am retineri in a-mi da copilul itr-un asa sistem pt ca deocamdata nu-l cunosc.Oricum pt noi e departe scoala
dariaevelin spune:
oho! exista deja clase de liceu?!? Excelent! Gimnaziul unde e?
O sa ma pun pe citit mai multe despre sistemul asta de predare,apoi om vedea ce decizie luam!
Daria si Brien
Poze frumoase cu noi
otiliarusu spune:
NU STIE NIMENI NIMIC DE CRESA DE PE MURES?
ionela-roxana spune:
Ceau fetele,
Imi cer scuze ca raspund asa tarziu...otilia merci de mail (abia acu l-am vazut).
Ce sa va spun,nu stiu cum e cresa de pe mures,detaliile ce le am sunt numai despre clasa waldorf.Nu toata gradinita e Waldorf ci numai o clasa.
Intradevar sistemul waldorf nu este foarte cunoscut la noi insa acesta este acceptat si avizat de ministerul invatamantului.
In timisoara exista atat scoala generala cat si liceu waldorf.
Chiar saptamana trecuta a fost directoaea de la liceul waldorf in gradinita si ne-a raspuns la intrebari.....eu una sunt foarte multumita de ce am auzit si sper ca baietelul meu sa mearga acolo la scoala.
Pt cele care nu stiti foarte multe despre waldorf va spun pe scurt despre ce este vorba :
Principiul este : Invatare prin imitare !!! (nu sistemul clasic de a toci)
Waldorful face legaturi...invata copii sa gandeasca....sa-si foloseasca toate resursele....se merge foarte mult pe joc...e adevarat dar si acel joc este creativ.
Daca va intereseaza mai multe detalii......va mai povestesc cu placere.
Roxi
10+ si
Rares 9. april.2002
danuta_t spune:
Daria, o prietena de-a mea are baietelul la gradinita de pe Paciurea. Si ea primise recomandari, s-au folosit chiar si pile (acum cativa ani). Dar nu este foarte incantata de gradi. Sau mai bine zis de parinti. Cum e o gradinita cu renume, o gradinita de "pilosi", sunt si foarte multe mofturi si fite din partea parintilor si care nu sunt intotdeauna in interesul copiilor. Parerea ei e ca sunt mult prea multe activitati si deci copilul este foarte solicitat. Nu poti nici sa nu il dai la aceste activitati pentru ca se simte izolat de ceilalti. Asa ca vrei, nu vrei, pentru a se simti integrat, il suprasoliciti in detrimentul sportului sau al jocului. In plus orice activitate se plateste; iar educatoarele iti cer tot felul de lucruri (ba niste copii xerox, ba una, ba alta). Iar cand vine vorba de "investitii", era nemultumita ca parintii prefera sa dea bani pt geamuri sau mai stiu eu ce in loc sa imbunatateasca mancarea copiilor.
Dar probabil ca toate astea se intampla deja in orice gradinita sau scoala din Romania.
Waldorf sau Freinet eu nu cunosc, dar mi-ai dat o idee.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t