gradinite bune in timisoara sau waldor/freinet
Raspunsuri - Pagina 2
angy11 spune:
quote:
Originally posted by danuta_t
Daria, o prietena de-a mea are baietelul la gradinita de pe Paciurea. Si ea primise recomandari, s-au folosit chiar si pile (acum cativa ani). Dar nu este foarte incantata de gradi. Sau mai bine zis de parinti. Cum e o gradinita cu renume, o gradinita de "pilosi", sunt si foarte multe mofturi si fite din partea parintilor si care nu sunt intotdeauna in interesul copiilor. Parerea ei e ca sunt mult prea multe activitati si deci copilul este foarte solicitat. Nu poti nici sa nu il dai la aceste activitati pentru ca se simte izolat de ceilalti. Asa ca vrei, nu vrei, pentru a se simti integrat, il suprasoliciti in detrimentul sportului sau al jocului. In plus orice activitate se plateste; iar educatoarele iti cer tot felul de lucruri (ba niste copii xerox, ba una, ba alta). Iar cand vine vorba de "investitii", era nemultumita ca parintii prefera sa dea bani pt geamuri sau mai stiu eu ce in loc sa imbunatateasca mancarea copiilor.
Dar probabil ca toate astea se intampla deja in orice gradinita sau scoala din Romania.
Waldorf sau Freinet eu nu cunosc, dar mi-ai dat o idee.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
Eu am fetita pe Paciurea si nu e deloc cum spune prietena ta.Intr-adevar era o gradinita de pilosi,am spus era,ca acum pilosii se duc spre Gradinite particulare.Pe vremea cand era asa,aveam baiatul acolo,dar nici un pilos nu misca in front sa comenteze educatoarelor,cum se intampla acum.aia pur si simplu se conformau si gata.
Educatoarele nu au treaba cu hrana,la care nu vad ce ar putea imbunatatii,am prieteni care au copiii la Gradi particulare si nu mananca asa de bine,ca pe Paciurea.Pot sa-ti scriu meniul pe o saptamana,daca vrei.
Au multe activitati cu educatoarele,dar sunt doar cele prevazute in programa,care se respecta ad literam si nu costa nimic.
Activitatile extra costa,astea nu sunt cu educatoarele,care in mare parte nici nu le incurajeaza(activitatile) si care cel putin la noi la grupa,au explicat foarte clar ce presupun aceste activitati.
Cei care isi suprasolicita copiii sunt tocamai unii parinti,carora acei profi. le spun ca totul se desfasoara in joaca,ceea ce nu e deloc asa.
Eu nu mi-am dat fata decat la engleza,3ore pe saptamana,am lasat de-o parte inotul si dansul,deocamdata si se asta fata nu se simte izolata,dimpotriva este mana dreapta a educatoarei.
Eu sunt foarte multumita de educatoarele din aceasta gradinita,in cinci ani am ajuns sa cunosc bine gradinita,iar daca ar fi sa o iau de la capat tot acolo asa da copiii.
In plus rezultatele educatoarelor,ii fac pe copiii sa se distinga clar la scoala.
In semestrul I,clasa I se vede daca a fost buna gradinita sau nu.
melavlad spune:
pentru angy11..te rog din suflet sa imi dai detalii de gradi din paciurea...am nevoie urgent ca am primit o oferta de lucru si vreau sa stiu in ce cale ma indrept...mersi mult...pupici la bbi si mamici