Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 11

pisi-si-boscu spune:
Anda, o sa-ti raspund eu, sper la intrebare. Copilul alaptat la san face de obicei niste puncticele albe, uneori cu putina roseata in jur, pe fata, mai rar pe spate sau pe gat. Sunt niste chestiutze neplacute, dar normale, persista cata vreme alaptezi natural, apoi dispar fara sa lase urme. Daca te apuci si le storci sau le racai cu unghia o sa faca bubitze, se pot suprainfecta si s-ar putea sa lase urme pe fata copilului. E indicat sa nu le bagi in seama, sa nu ungi copilul cu tot felul de prostii ( ele sunt sub piele si se resorb singure ), lasa-i pielea sa respire. In cel mai rau caz poti sa incerci cu ulei de Vit A sau cu lapte de mama, da ! cu lapte - e grozav mai ales la iritatiile de la poponeatza ! dar sfatul meu e sa le lasi pur si simplu in pace.
Daca urmaresti una, o sa vezi ca in cateva zile dispare si apare alta, in alta parte.
Asta daca sunt cele de la laptele de mama !!!!
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

cristinamh spune:
anda, m-am gandit la gura portitei, dar am o problema cu gazele... nu ma impac deloc cu tzantzarii, si nici copiii nu pot sa-i supun la asa ceva...
apoi, is amatoare de pustietate, dar cu copiii prefer sa am si o alimentara prin preajma...
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

dordia2000 spune:
Fetelor in legatura cu imprumutatul...eu sunt de principiul " daca dai n-ai; Ia nu da sa vezi cum ai""" Am avut si eu surprize asa ca...nu cer dar nici nu dau in straini. Singurele afaceri le fac in familie!!!
In legatura cu scaunul de masina....imi tb mai intai masina!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

dordia2000 spune:
Cat despre concediu eu ma voi duce la mare in 2Mai la o vila misto unde am fost si anul trecut cu bb in burtik si voi sta 2 saptamani! Uraaaa!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

korryna spune:
Sunt membra DC din octmbrie anul trecut, sunt chiar usor dependenta de DC, dar nici pana acum nu am reusit sa ma prind cum functioneaza forumul.
Daca ma puteti ajuta cu intrebari chinuitoare:
1. Cum se "intra" in clubul nov-dec 2005?
2. cum pot sa-mi modific profilul, din greseala m-am trecut sex barbatesc la mine, am vrut sa zic ca bebele meu e baietel, nu eu :-)
Multumesc,
Corina

korryna spune:
Meems, ti-am citit mesajul tau si de pe Parintii intreaba, dar am vazut ca ai primit suficiente raspunsuri acolo. Dar eu tot nu am ramas impacata cu o chestie...e clar ca unora bebelasi le place sa doarma pe burta, si al meu doarme cel mai bine asa...dar groaza noastra cea mai mare e Sindromul Mortii Subite.
Am citit tone de articole si majoritatea spun sa nu ii lasi sa doarma pe burta, ...sau pe spate...sau pe o parte. Nimeni nu stie exact de ce mor bebelasi dar se pare ca sunt unele categori care sunt mai susceptibile: gemeni, prematuri dar si toti ceilalti conform cercetatorilor :-)
Eu nu sunt extrem de panicara, dar tot nu l-am lasat pe bietul copil sa doarma pe burta si il tot puneam pe spate, lui nu ii placea, se trezea, plangea, etc, etc. Dar acum nu il las in pace si vad ca doarme foarte fericit pe burta, cred ca se simte mai protejat asa. Poate sa isi intoarca capul dintr-o parte in alta deci nu e riscul de sufocare.
Ultimul articol citit de sotul meu (cel panicar) in legatura cu cu moartea subita e legat de supraincalzire, si acum nu mai am voie sa-l acopar cu patura...
Deci drobul de sare sta pe soba tot timpul :-)
Corina & Marc cel voinicel

anda77 spune:
nu este vorba de punctele albe de grasime sub piele. din-alea are pe frunte. este vorba de cosuri de adult, cu punct alb in afara, unul s-a si infectat la un moment dat. arata exact-exact ca la adulti, ca la adolescenti, pe nas si obraji. pp cauze la adulti sunt dezechilibrele hormonale. probabil este de la hormonii din laptele meu, dar arata cam urat, as vrea sa folosesc un paleativ macar, chiar daca va persista cauza. vreo idee de crema?
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

pisi-si-boscu spune:
Anda, de astea vorbeam si eu. M-a mancat in fund odata si am stors unul. S-a infectat si s-a inrosit ca naiba,a facut puroi si m-am potolit. parerea mea e sa nu folosesti cosmetice in nici un caz si nici creme medicale. Lasa copilul in pace, curata-i fetisoara cu sapunel la baie, dar cu mare grija, si bubutzele se vor usca singure. Cremele daca nu sunt exact ce trebuie pot provoca fel de fel de reactii si risti sa faca pete sau sa lase urme chestiile astea mici pe fata copilului.
Incearca cu rabdare si urmareste una din bubutze cateva zile. o sa ramai uimita cum dispar singure. De tot.
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Gogolos spune:
Nu mai stiu cine intreba de pipi si pampersi, Ilenutza parca. Si noi facem pipi pana la sub brat! Si asta inca de cand avea 2 saptamani, de cand foloseam Pampers marimea 1. Nu am ce sa ii fac, am incercat sa ii strang mai tare scutecul, dar nu are nici un efect.... Sunt unele nopti cand il gasesc pisat pana in gat si de 2 ori! Asa e printisorul meu, cred ca face pipi in sus Ma gandeam sa incerc si alte scutece, Happy, am impreseia ca au banda elastica in talie, poate cu ele ii va fi mai bine. Numai ca imi e un pic frica sa ii schimb marca pentru ca de bine de rau ne descurcam cu astia. Foloseste cineva altceva decat Pampers?
Noi ne-am cantarit azi si am cresut 390g intr-o saptamana!! Drept e ca la cat mananca............. Pai mananca dim ambii sani destul de mult (e plin de laptic la gura in timp ce suge) si mai rade si vreo 100ml de Milumil dupa
Si mai bem si vreo 250ml de ceai indulcit in fiecare zi!
Noi in schimb avem probleme cu mucisorii...Tot timpul are nasul plin de muci. Eu ii aspir cu pompita, dar il chinuiesc rau de tot, urla de zici ca il tai si se zbate urat, uneori din cauza asta se mai si raneste cu pompita cum da din cap. Azi incercam sa ii bagam si ser fiziologic.... A incercat cineva cu Karvol? Cum functioneaza?
Ah, si mai am o ultima intrebare pentru fetele care beau ceai de chimion: de unde il cumparati??? Ca la farmacie nu am gasit.
Gogolos si printisorul

lavi02 spune:
Anda sotul meu a ghicit-o pe asta cu gatul, neuronul meu, chiar de formatie realista e departe, cu sorcova. Dar indiferent de sistemul de prindere TREBUIE sa dezactivezi airbag-ul!!! Altfel, in caz ca se desface, il sufoca pe copil. Pune-te si cauta tumburusul.
catuta eu i-as zice verde in fata ca e un aparat la care tii mult, ca il folosesti cu economie si grija, are deja o varsta si ti-e frica sa nu se strice. Si ca e un obiect de folosinta personala care nu se imprumuta.
Link-ul ala vi l-am dat sa vedeti ce usor se poate ramane pana inca nici nu ti-a venit ciclul! Cred ca o sa-mi reiau "bunul" obicei de la Silvia cu teste de sarcina facute periodic. Eu am nascut-o in februarie, am alaptat-o exclusiv doar 2 luni jumate, apoi cu completare pana in august cand am intarcat de tot. CM a binevoit sa revina abia in septembrie.
Ina normal ca le iubesc pe amadoua enorm, doar ca Silvia e marisoara si trebuie sa fiu cu ea cateodata mai severa ca si-o cam ia in cap mai nou. Vezi astrograma Nati e un bb pe care nu poti inca sa te superi.
Ilenuta ce scrie pe prospect? Dar pe nu l-ai intrebat? Eu zic sa folosesti aceste 2 surse de informare, cu hormonii nu te joci. Acuma cum mi s-ar parea mie logic sa fie: daca ti-a venit CM incepe-le in prima zi a urmatorului, ca pe orice pilule iar daca nu ti-a venit inca, poti sa le incepi in fiecare zi. Dar e doar cum mi s-ar parea logic, eu nu am luat Exluton ci numai din celelalte.
Cu concediul .. hm! noi avem 2 variante:
1. Daca la vara o mai alaptez inca pe Nati o sa mergem undeva la mare toti 4 (in RO sau in Bulgaria la Albena sau in Turcia la vreun All inclusive (n-am fost pana acuma)) plus cateva zile (max o saptamana) in RO, undeva intr-o zona montana, la o pensiune. - depinde de buget.
2. Daca nu o mai alaptez pe Nati o lasam la socrii si noi mergem cu Silvia la mare plus separat, doar noi 2, la munte cu cortul. In strainatate doar noi 2, cu scop de vizitare nu cred ca mergem anul asta.
Oricum, as vrea sa mergem prin mai intr-un week-end prelungit cu fetele undeva la o pensiune la munte (4-5 zile).
Si probabil o sa merg cu soacra-mea si cu fetitele la casuta socrilor de la munte - vreo saptamana.
E greu cu bb in concediu, de-asta as prefera sa nu o luam, dar pe Silvia trebuie sa o ducem la mare si nu voi interupe alaptatul (daca cumva o sa mai am lapte pana atunci) doar pt concediu.
Noi cand mergem cu copiii preferam hotelul. Numai in 2 e OK orice de la cort in sus, curat sa fie. Bine la o aduca, pe varf de munte, o mai sarim si pe asta cu curatenia, ce sa facem!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)