Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 10
teo_banu spune:
In ceea ce priveste concediul...siguur mergem la mare ca nu ne-am mai luat concediul de doi ani. Peste granitza cu bebica nu cred ca ajungem. Dar apropo, ati iesit din Romania cu bebici sub un an? Cum se face? Se trece copilul pe pasaportul unuia din parinti? Daca stiti ceva in legatura cu legislatia in privinta asta va rog sa imi transmiteti si mie.
Teo si bb Stefania Iulia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
pisi-si-boscu spune:
Buna fetelor !
Trebuie sa va multumesc la toate pentru aprecieri, intradevar stiu ca Sebi e un baietel frumos !
In alta ordine de idei,am vazut diverse discutii despre scaunelul de masina. Trebuie sa va spun ca pe vremea cand eram insarcinata, am participat la lichidarea judiciara a unui magazin si mi-am cumparat de acolo un carucior si un scaunel ambele BABYCARE. Erau destul de ieftinutze fata de oras, dar scumpe pentru posibilitatile mele de atunci. Ma rog, ideea e ca scaunelul era frumusel, exact ca un scaun tapitat fara picioare, si avea in spate doua curele ca un rucsac pe care le-am trecut prin spatele banchetei din spate a Daciutzei mele de atunci. A stat copilul in el de pe la 4 luni pana pe la 2 ani si ceva cand am vandut masina (cu tot cu scaun pentru ca baiatul s vroia mare si nu mai statea in el ).
Ideea era ca la 10 luni am avut un accident oribil cu masina, copilul era in scaunel, a avut un soc puternic ( am lovit frontal o alta masina la 60 la ora ) dar pt ca avea cele doua centuri din fata incrucisate nu a avut bb nimic, s-a speriat putin, iar capul nu i-a zburat in nici o parte, Doamne fereste ! pentru ca era bine prins de gat...
Ideea e ca orice scaunel de masina e bun daca e bine prins acolo unde trebuie. Si cel mai bun e cel pe care il gasiti usor, la un pret convenabil, nu?
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
cristinamh spune:
ah, asta cu pasapoartele trebuie s-o aflu si eu, am inteles ca e ceva pe forum... dar timp sa gasesc, ca ieri am citit si printre randuri uneori subiectul... e un ritm aici de ametesti
.
noi mergem la mare, sigur la vama veche, dar ne batea gandul sa trecem la bulgari, in satucul urmator... am auzit ca ar fi tare fain, ca vama de odinioara... doar apa si nisip. dar sa mai vedem...
ina... eu ii iubesc pe-amandoi la fel, nu cred c-as putea face in veci diferenta. dar eu mi i-am dorit pe amandoi, mi i-am dorit pereche, si am avut si noroc sa iasa asa. tinand cont ca la iris a fost mai cu peripetii, is un pic mai sensibila, dar o iau ca simina... "baiatu' lu' mama", primul... dar si "fetita lu mama" e in aceeasi situatie. dar is nebuna dupa ei amandoi, cand ii tin in brate parca as tine lumea intreaga... de fapt... cred ca ei sunt "lumea mea", parca nu-mi mai pasa ce e si dincolo de ei...
acum treburi serioase... reteta de scos muci... ca doar de trei zile asta facem, am depistat si vinovatul.. ne-a adus tati de la servici, si acum avem acasa 3 mucosi, eu si copiii...
asadar, pun ser in nasuc, apoi fata in balansoar si o gadil pe la nas cu un servetel sa stranute... si uite ce fac eu de 20 de minute, pescuiesc mucisori aruncati afara. macar n-o mai stresesz cu pompita...![]()
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
pisi-si-boscu spune:
Apropo de imprumutat: eu nu imprumut nici niciodata, poate doar bani si aceia numai daca sunt intr-o suma de care ma pot dispensa daca nu ii primesc inapoi. Sa va spun o poveste de cand era sora'mea mica, are mama nevoie de o forfecutza sa ii taie unghiutele ca o uitase pe a ei la tara (si acum 20 de ani forfecutze bune se gaseau doar pe la cei care aduceau din Polonia sau de te miri unde). Se duce la o vecina si o roaga frumos sa ii dea forfecutza - bune prietene, tata le repara mereu televizorul - si ii da o forfecuta buna, o foloseste mama si dupa 10 min i-o duce inapoi. La vreo 2 ore vine vecina si ii cere sa ii dea forfecuta ei, ca asta care i-a dat-o nu e a ei. Pai asta era, ca alta nu aveam, altfel nu o ceream. Pai a ei are cracii rosii din plastic. Pai asta are cracii rosii din plastic. Da, da' nu e a ei. A facut-o pe mama sa planga, vreo 2 zile mai tarziu si-a cerut scuze ca intradevar asta era forfecuta ei, etc. dar mama nu a mai putut sa o sufere niciodata.
Sa nu ii dai fato nici un aparat ! Sa-si cumpere, ca doar noi nu muncim sa dam lucrurile din casa, mai ales chestii din astea care se strica/uzeaza. Maine o sa-ti ceara mixerul saumai stiu si eu ce, poimaine poate vrea barbatul tau sa faca poze prin oras...daca ma intelegi ce vreau sa spun.
teo_banu spune:
Pisi, zapacira mai esti...mi-a placut faza cu "barbatu sa faca poze"... Si eu sunt de acord cu tine: "dai, n-ai!" Si credeti-ma ca sunt patita!
Asta nu inseamna ca m-am invatat minte, dar incerc sa nu mai fiu asa "mana larga" ca lumea te ia de fraier.
Se arata soarele, azi sigur iesim iar. Ma duc sa aranjez un pic casa inainte sa plecam.
Gaza mea doarme, e tot asa de cuminte. Noi nu suntem asa "grasutze" ca sa zic asa,avem 5kg si maine facem trei luni si 61 cm. Eu nu imi fac probleme de greutatea ei. Prin carti se spune ca greutatea se regleaza pana pe la vre-o sase, opt luni.
Va pupam!
Teo si BB Stefania Iulia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
pisi-si-boscu spune:
Teo, mai starnit !
Hai sa-ti povestesc alta mai buna. Prietena mea cea mai buna imi cere 300 dolari in anul cand eram gravida. Prin iulie, ca mi da la sf. lui aug. La sf. lui noiembrie inca ma rugam de ea, eu trebuia sa nasc in ian., erau singurii bani care ii aveam pentru sarbatori, nastere si hainute, chestii pt copil. Innebunisem cerand, ma amana zilnic. Lichida firma la care era asociat si avea niste mobila frumoasa de vandut iar nasul lui Sebi avea casa cam goala, tocmai o cumparase, si lui barbatu'meu ii vine ideea geniala: il duce pe nasu' la ea sa vada mobila, pe la 10 intr-o seara, lui ii place, face socoteala 310 de dolari, si caram mobila la 12 noaptea prin Bucuresti sa nu se prinda fata ce idee ii venise lui. Ca banii trebuia sa ii dea vreo 5 zile dupa, cand ii intra salariul in cont. Bun, vine ziua, ne da nasu' banii, vine prietena la mine cu tupeu extraordinar ca stia ca trebuie sa ia banii. Era in prag de Craciun. II da sotul meu 10 dolari si asta ramane cu gura cascata: pai 300? Pai nu ai sa ne dai 300? Pai, da, da' acum vine Craciunul si ea are 2 copii si ce le ia ea de Mos' si etc, etc. dar eu ce ii iau copilului la nastere ca doar nu o sa il infas in foi de varza...
Si de atunci, m-am lecuit de ajutat prietenii cu bani. Ca am stricat asa o prietenie de 6 ani de zile !
Gandacel spune:
Hm! Inseamna ca nu e chiar asa complicata treaba cu scaunul de masina pentru bebe...
Despre imprumutat aparate sau orice altceva: eu i-as spune vecinei ca nu i-l pot da, pentru ca nu crezi ca se mai gaseste asa ceva si in caz ca-l strica va avea (ea, nu tu!) o problema. Adica, s-ar putea sa nu aiba nici bani sa-ti cumpere altul in loc, nici nu va mai gasi unul la fel... Una e sa-i dai o sticla de ulei sau o punga de zahar, alta e sa-i dai asa ceva! Ar trebui sa inteleaga. In principiu, oamenii incearca. Daca merge, merge, daca nu, macar au incercat!
Asa ca nu-ti face probleme.
Felicia, bebe al meu si-a facut SINGUR programul, eu nu am nici un merit major. Doar i-am dat mereu ce a vrut, cand a vrut. Pediatra voia sa-i fac program si nu am vrut! Asa ca bebe a crescut (zic eu) fericit, cu tot ce a avut nevoie, cand a avut nevoie. De altfel, nici cu culcatul nu m-am stresat sa fac reguli si nu avem probleme deocamdata. Sunt nopti in care il duc adormit in patut, iar altele in care il culc desi are ochii mari si e atent la tot, sau chiar rade (cum a fost aseara). Dar ii zic "somn usor" il invelesc cu grija (ii place sa simta cand fac asta) il pup si plec din camera. Daca plange, il mai iau o data in brate, il mai pup/invelesc/zic somn usor inca o data si face el ce face, ca doarme. Nu stiu exact cand adoarme, ca nu ma mai duc la el. Daca nu plange, inseamna ca e totul ok.
Gandacel spune:
Mai, Pisi! Tu erai cea mai buna prietena a fetei de care povestesti, cea cu 300 de dolari!!! Ea nu era prietena ta cea mai buna! Uite, vezi, din motivul asta eu nu fac "afaceri" din astea decat cu sora mea!
anda77 spune:
bb alinus, airbag-ul in fata tb. dezactivat daca prinzi scaunul in sistem isofix (nici nu te lasa altfel), dar eu ii trec doar centura prin locasurile speciale pt. ca nu am inteles sistemul asta isofix. trebuie sa citesc cartea tehnica a masinii. stiu sigur si ca am buton de dezactivare, dar nu stiu unde e !:)) mai citesc inca o data...
ina, eu nu mi-am luat nimic de botez ca astept sa slabesc. prietenele rad de mine, ca o sa ma duc la cumparaturi inainte cu doar o zi, seara! doar-doar mai dau ceva jos...
cristina, daca esti amatoare de peisaje cu plaje pustii, salbatice si romantice:)), du-te la Gura Portitei. si acolo e cum era Vama inainte. mai putin unele vile:)) deci in cativa ani se va popula rau si p-acolo.
v-am mai intrebat,dar va mai intreb inca o data: mai este vreun bebe cu cosuri cu punct alb pe fata? daca da, cu ce il dati, bineinteles? stiu ca asta nu e dermatita atopica ca nu asa arata, dar ce o fi...dermatita seboreica, acnee de la lapte matern sau lapte praf...
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
dordia2000 spune:
Pischi 2003 si Joy04 sa va traiasca puiutii si sa-i vedeti mari si sanatosi la casele lor!!!
Fetelor sa va povestesc ce am patit eu ieri!!! Nu stiu ce a avut Stefan ca toata ziulica mi-a plans si nu a dormit mai deloc. Nu ii intram in voie cu nimic. Doar in brate se linistea asa ca ieri toata ziua am sta cu copilul in brate. Concluzie::: nu are colici, nu ii e foame...deci nu stiu ce are decat poate rasfat!!! Altfel nu pot sa cred ca, cum il luam in brate tacea. Asta pana aseara cand nu a mai fost chip sa-l impac!!! si a plans mititelul de nu a mai putut pana la baita... Cum am inceput sa-l dezbrac cum s-a luminat tot si a inceput sa dea din manute si din picioruse. Dupa baita a luat sanul, a tras de 2 ori si a adormit tun!!! Fiind nemancat,nescos aer etc nu l-am lasat sa doarma ci in final am reusit sa-l trezesc sa mai suga si dupa lupte seculare a supt ceva si a adormit iar tun si iar neragait!!! Daca l-am vazut asa tun adormit am zis ca ii tai unghiile si am reusit!!! Cand mai aveam 3 unghiute s-a trezit si am reusit sa-l ragai dar i-a fugit somnul si uite asa ne-am jucat si ne-am miorlait pana la 1 noaptea. Adotmea si dupa 5 minute plangea in somn tare rau cu suspine cu tot si se trezea. Nu stiam ce sa-i mai fac!!! Pana la urma l-am pus pe burtica asa treaz si ... surpriza....a adormit!!! Dimineata la 8.30 l-am trezit eu si tare bucuros era. Dupa o zi in care bb nu zambise, nu gangurise cu mine...azi s-a trezit razand si gangurind!!! Mi-a venit inima la loc. Prima noapte cu peripetii!!!
Hai ca m-am intins!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005