Credeti ca exista ingeri?

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Citat:
citat din mesajul lui greieras

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Eu nu sunt atee. Cred in divinitate, insa nu ca voi, in dumnezeul cu toiag si barba, in Iisus sau mai stiu eu ce. Si nici in biblie.Ce nostima esti gabidaniela. De unde ai scos tu ca Dumnezeul nostru este un mos cu barba si toiag? L-ai vazut?

Dar dumnezeul tau cine e? Care sunt caracteristicile lui? Ce sti despre el? De unde ai luat ce sti despre el (revelatie sau imaginatie)? Cine altcineva il mai cunoaste? Cum te raportezi la el? Cum se raporteaza el la tine? Si as mai avea si alte intrebari.
Pai nu voi pupati icoane cu diverse personaje?
Asta cu barba si toiag am auzit-o de la crestini cu care am mai stat de vorba in viata reala. eu chiar nu pot sa inteleg cum voi (aici vb la modul general, nu ma refer in special la persoanele de pe forum) puteti crede in ceva ce nu ati vazut, dat fiind ca nu ati trait in timpurile in care se presupune ca a inviat Iisus din morti.
Eu cred ca divinitatea se afla in fiecare din noi si in tot ce ne inconjoara. Eu nu ma rog la cineva, eu pur si simplu imi propun, si functionaza. Totul porneste de la noi si de la gandurile noastre, nu de la un zeu din ceruri ca sa zic asa.
Ah, si nu cred nici in raiul si iadul vostru cu lucifer sau satan. Asta e tot in mintea noastra.Of, am crezut ca am cu cine discuta. Din ce spui tu, de fapt tu esti propriul tau dumneze (extrem de limitat este adevarat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

IrisM, multumesc pt raspuns
As vrea sa mai intreb ceva aici:
- De ce aveti nevoie de preoti, de intermediari in relatia cu Dumnezeu?
Nu aveti o legatura directa cu el?
- De ce aveti nevoie de obiecte de cult, si anume, cruci si icoane?

Nu vreau sa para un interogatoriu, si nu am nicio intentie dubioasa, dar eu pur si simplu nu inteleg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui greieras


Of, am crezut ca am cu cine discuta. Din ce spui tu, de fapt tu esti propriul tau dumneze (extrem de limitat este adevarat).

Gloria si Eva (22 dec. 2004)


www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157629124424141/detail//" target="_blank">Vara 2011


Evil thrives when good men do nothingCe anume ti-a dat impresia ca nu poti discuta cu mine? Faptul ca nu iti impartasesc convingerile? De asta zici de limite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui irisM

Gabidaniela, eu cred in Dumnezeu si in Iisus si in Biblie. Cred in marile si profundele adevaruri care sunt spuse in Biblie care dau sens vietii noastre. Daca citesti Biblia ca pe o poveste atunci este o poveste si nimic mai mult. Si cred si in teoria evolutiei dar si in energia care a sustinut si permis aceasta evolutie.

Nu cred in schimb in dogmele obsesive legate de amanunte neimportante. Si ma intristeaza sa vad ca oamenii limiteaza credinta la nu stiu ce popa care nu stiu ce-a facut. E ca si cand te-ai duce la doctor si ai refuza sa iei antibioticele prescrise de el pentru ca are o amanta si fumeaza.
cum crezi in Biblie daca nu crezi ce scrie in ea, sau crezi doar ce iti convine...pe alese?
cum crezi in Isus daca nu crezi in ceea ce spune El?
cum crezi in Dumnezeu daca nu IL cunosti?


...simple intrebari fara nici un fel de reprosuri, ofense...etc

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Gabidaniela, tot ce-ai spus la topic sint numai si numai locuri comune : "Biblia controleaza masele", "crede si nu cerceta", "Dumnezeu cu barba si toiag", acuma vii cu icoanele si intermediarii.

Pune mina si citeste ,deschide macar o data Biblia aia si gasesti acolo cine e un preot si rolul lui.

Si-apoi ce pretentie poti avea sa intelegi o relatie a omului cu Dumnezeu, cu sau fara intermediari, daca tu de fapt te inchini tie insati, tu-ti esti dumnezeu, cum ar putea sa-ti raspunda altii la ceea ce tu nu poti pricepe?

Sau e tot asa ce-ai auzit si tu,un alt loc comun care-ti place :
intermediari, chestii etc.

Nu e vorba ca cineva nu vrea sa-ti raspunda pt ca nu ti-ar impartasi convingerile,ca si cum, vezi Doamne, tu esti luminata si noi inrobiti si controlati, e vorba ca tb sa ai si tu o baza citita cind vii la unii care stau cu o Carte drept calauza.

Uite, in loc de mosneagul cu toiag, eu iti pot oferi o imagine a lui Dumnezeu-Tatal: Cel din pilda cu Fiul risipitor.
Deci un Tata care alearga sa-si imbratiseze fiul, nu un tata care asteapta ca fiul sa se-ntoarca si sa-si ceara iertare, nu un tata care se uita din prag cum se-ntoarce fiul acasa cu coada intre picioare. Ci un Tata care alearga catre fiul ratacit.

Iti spune ceva imaginea asta a lui Dumnezeu-Tatal? O gasesti pe plac? Uite, ti-am raspuns, sa nu zici ca nu ti-am raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Gabidaniela, tot ce-ai spus la topic sint numai si numai locuri comune : "Biblia controleaza masele", "crede si nu cerceta", "Dumnezeu cu barba si toiag", acuma vii cu icoanele si intermediarii.


si daca sunt comune ce? nu sunt legitime?

[/quote]Pune mina si citeste ,deschide macar o data Biblia aia si gasesti acolo cine e un preot si rolul lui.[/quote]

am citit candva, pe sarite, sunt invataturi frumoase acolo, pe care orice parinte ar trebui sa le dea copiilor

[/quote]Si-apoi ce pretentie poti avea sa intelegi o relatie a omului cu Dumnezeu, cu sau fara intermediari, daca tu de fapt te inchini tie insati, tu-ti esti dumnezeu, cum ar putea sa-ti raspunda altii la ceea ce tu nu poti pricepe?[/quote]

pai ma asteptam ca voi sa imi puteti explica credinta asta, sa-mi dati exemple de revelatii personale etc.

[/quote]Sau e tot asa ce-ai auzit si tu,un alt loc comun care-ti place :
intermediari, chestii etc.[/quote]

nu sunt o persoana care crede tot ce aude, sunt selectiva si gandesc logic. si nu am pretins niciodata ca toate ideile mele sunt originale, se poate ca si altii sa gandeasca la fel. fiecare cu logica lui

[/quote]Nu e vorba ca cineva nu vrea sa-ti raspunda pt ca nu ti-ar impartasi convingerile,ca si cum, vezi Doamne, tu esti luminata si noi inrobiti si controlati, e vorba ca tb sa ai si tu o baza citita cind vii la unii care stau cu o Carte drept calauza.[/quote]

Si daca nu am citit biblia din scoarta in scoarta nu pot scrie pe forum aici la Sufletul Credintei? Din cate am vazut eu sub-forumul asta nu se numeste Sufletul Credintei Ortodoxe. De ce scrii Carte cu C mare?

[/quote]Uite, in loc de mosneagul cu toiag, eu iti pot oferi o imagine a lui Dumnezeu-Tatal: Cel din pilda cu Fiul risipitor.
Deci un Tata care alearga sa-si imbratiseze fiul, nu un tata care asteapta ca fiul sa se-ntoarca si sa-si ceara iertare, nu un tata care se uita din prag cum se-ntoarce fiul acasa cu coada intre picioare. Ci un Tata care alearga catre fiul ratacit.

Iti spune ceva imaginea asta a lui Dumnezeu-Tatal? O gasesti pe plac? Uite, ti-am raspuns, sa nu zici ca nu ti-am raspuns.
[/quote]

Imi sune ceva despre dragostea parinteasca, care ar trebui sa fie neconditionata

edit ca sa schimb culorile ca nu se mai intelegea nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas

@michelle-usa si greieras

Nu exista nici o carte numita BIBLIA, inainte sa o intocmeasca Biserica.

NOUL TESTAMENT nu exista inainte de a fi emis de catre Biserica.

VECHIUL TESTAMENT nu exista ca radacina Noului Testament, inainte de fi stabilit ca "Vechi", de catre Biserica, insa scrierile din aceasta carte (VT) existau cu multe mii de ani inainte de Evanghelie.

Iar sectiunea APOCRIFA din Biblia Ortodoxa este constituita din diferite scrieri care existau inainte, “bune” de citit, printre care se afla si niste lucrari ale istoricului evreu Josephus (cartile Macabeilor). “Bune” de citit inseamna ca pot ajuta oarecum la intelegerea lui Dumnezeu si la mantuirea omului.

Inainte de existenta Bibliei Ortodoxe, exista ceea ce se cheama “Biblia” evreiasca, care de fapt, nu se numea si nu se numeste Biblie, ci Tanakh: din Tanakh fac parte Torah, sau PentaTeuhul, constituit din primele 5 carti - numite cartile lui Moise - care se gasesc acum, ca si celelalte, prin canonizare, in Vechiul Testament din Biblia intocmita de catre Biserica; scrierile numite Nevi'im sau “Profetii” (ei nu ele); si Ketuvim “Scrieri”; (denumirea de Tanakh provine din primele "litere" ale cuvintelor Torah, Nevi’im si Ketuvim). Iar versiunea Septuagint despre care am vorbit mai inainte este traducerea “cartii” Tanakh in limba greaca. Traducatorilor evrei, care au facut aceasta traducere din ebraica in greaca - din care apoi s-a facut prima traducere a Bibliei Ortodoxe in limba romana -, filosoful Philo :) ca si Josephus, le atribuiau acestora inspiratie divina; vedeti ca pana si la traducere, trebuie calificare si indrumare dumnezeiasca, de aceea o versiune a Bibliei precum King James Version sau oricare alta aflata in afara Bisericii Ortodoxe este foarte departe de adevar, iar sectele nu “inteleg” altceva din Biblie decat poruncile si antihristul pe care il tot asteapta ca pe un om si nu vad ca e deja in lume. Sectele din USA sunt acelea care sustin despre Obama ca ar fi antihristul. Ce aiureala, dar si ce bine-i pare lui Obama.

Cred ca nu ar fi rau ca Biserica originala, cea ortodoxa, sa reclame drepturi de autor asupra Bibliei, pentru ca prea multa lume greseste interpretand in urma posesiei neautorizate (din punctele de vedere ale traducerii si apartenentei la Biserica) a acestei carti.


Bisrica ortodoxa, dupa parerea mea e o biserica moarta si corupta, departe spiritual (si nu ma refer in sensul bun)de Biserica originala de dupa Isus din primele sute de ani...si spun asta cu destula parere de rau.
(desigur mai sunt si exceptii de credinciosi ortodocsi fatza de care am mult respect)

impresia eronata care o ai despre celelatle denominatiuni, religii...culte...sau cum vrei tu sa le numesti e datorita probabil lipsei de contact si a ideilor preconcepute.
sunt sigura ca desi traiesti in America, in Texas nu ai intrat niciodata intr-o biserica baptista, evanglelista...etc dar iti permiti sa arunci cu vorbe urite si sa iti emiti parerile, impresiile eronate care le ai.

deschide-ti ochii si inima si nu uita ca Dumnezeu nu ne va intreba din ce denominatiune am facut parte...si nu vei fi pus pe vreo treapta mai inalta doar ca ai fost ortodox.

Nu uita ca sunt oameni pe lumea asta care au sufletele salvate pe patul de moarte,pe virful muntelui sau in adincimea junglei...si fara sa auzit vreodata de Biserica ortodoxa sau preoti...ci doar de numele Domnului Isus auzit de la vreun misionar(ne ortodox)...si sunt si ei primiti in imparatia Domnului.

Nu mai treb sa pomenesc de roadele actuale ale bisericii ortodoxe...ca le vedem , le stim cu totii.

cat despre Biblie, eu cand citesc o carte ma uit la autor si continut...nu de cine a fost publicata.

iar despre ideea ca Biserica ortodoxa sa-si ia drepturi de autor asupra Bibliei...ma faci sa rid....cum mai spunea cineva...asta vine tot din putul gindirii omului.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

Michelle..nici nu stiu ce sa-ti spun..Am zambit si m-am intristat in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Gabidaniela, nu cred ca cineva se supara daca vii si intrebi, ba chiar stiu ca unii dintre noi s-ar bucura cind cineva pune intrebari(vezi michelle).Si bineinteles ca nu scrie aici ca e Sufletul credintei ortodoxe, eu am raspuns pt ca ai intrebat de preoti si, cum doar ortodocsii(dintre userii de la topic vreau sa zic)au preoti, ti-am raspuns.

Si ti-as fi raspuns si din experienta personala, dar n-o s-o fac, pt ca depinde si cum te-ntreaba omul: daca te-ntreaba sincer ca vrea sa afle, vrea sa stie pt cautarea lui sau pur si simplu pt cultura lui gen, mai treaca mearga, sa zicem ca-ti deschizi sufletul, dar asa? Mai uita-te cum ai intrebat la topic si-om mai vorbi, poate cindva o sa povestim chiar.( Scriu Carte cu majuscula, referindu-ma la Biblie, o fac din iubire si respect pt ce scrie acolo.)

Michelle, te inteleg ca nu ti-a cazut bine ce ti-a zis Mihai, dar sa stii ca Biserica Ortodoxa nu e deloc moarta, e vie. De corupta, o fi, dar unde n-a patruns coruptia azi? Zi-mi si mie un domeniu unde nu e. Iar crestini ca-n primele secole, bineinteles ca nu mai gasim multi azi(desi eu tot as gasi niste parinti ortodocsi mari mari traitori crestini ca sa ti-i dau spre exemplu), nepasarea e din ce in ce mai mare peste tot.

Mihai, stii cum i-a zis Iisus lui Petru : "Tu urmeaza-Mi Mie".Adica lasa-i tu pe altii si tu fa ce-i de facut.
Hai ca miine-i Cincizecimea, mare sarbatoare, Pogorirea Sfintului Duh peste apostoli!!

Hai sa ne pregatim, sa ne-mpacam cu toti si ne-om mai certa saptamina viitoare, Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
sectiunea APOCRIFA din Biblia Ortodoxa este constituita din diferite scrieri care existau inainte, “bune” de citit, printre care se afla si niste lucrari ale istoricului evreu Josephus (cartile Macabeilor).
Cartile Macabeilor au fost redactate in secolul II inainte de Iisus.
Josephus s-a nascut dupa crucificarea lui Iisus!

Mergi la inceput