ce pun in gem in loc de zahar, pls!!!!

ce pun in gem in loc de zahar, pls!!!! | Autor: crissy

Link direct la acest mesaj

hi,
ce ma sfatuiti sa pun in loc de zahar la prepararea unui gem? vreau sa folosesc masina automata de paine, dar nu stiu de unde sa incep...nu stiu ce fructe as putea folosi (de gasit iarna), dar, mai ales, cu ce as putea inlociu zaharul...
chimisti(e), lamuriti-ma, va rog, cristalele dulci au si un alt rol decit cel de indulcitor (consistenta etc.)
10x!

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

fructoza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada00 spune:

eu am facut gem cu zaharina. Il fierbi putin mai mult ca sa scada.Eu am facut de 2 ani si tine si acum


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Originally posted by Ada00

eu am facut gem cu zaharina. Il fierbi putin mai mult ca sa scada.Eu am facut de 2 ani si tine si acum


Andreea




Eu stiu ca prin fierbere zaharina devine amara. Sau ai pus-o la sfarsit? Se poate?
Multumesc pt. un eventual raspuns!

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

fructoza




Ai incercat? Ca m-ar interesa si pe mine niste detalii, gen proportii, cand se pune, daca tine gemul. Multumesc mult!

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

la noi exista un inlocuitor de zahar numit splenda. Se poate folosi in prajituri, se poate gati cu el. Cum in Ro exista o gramada de chestii poate exista si asta si ti-l recomand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

pai nu zice lumea ca zaharina / edulcorantii sunt cancerigeni.... ca ast-am dezbatut intr-una!??!!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Doamnelor, am incercat cu indulcitor. Pe care l-am adaugat la sfarsit, pentru ca nu scria pe el daca rezista la prelucrari termice (pastilute pe baza de aspartam, despre care am citit ca e devine toxic abia dupa 12 pastile/zi). A iesit compot de marmelada sau marmelada de compot, cum vreti sa-i spuneti... Am taiat in bucatele mici marul si l-am aruncat in masina de facut paine. Dupa ce s-a terminat programul am adaugat si indulcitorul. Asa ca ...fiasco total! Daca stiti unde am gresit, please!

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

tatal meu e diabetic, iar mama ii face gemuri si compoturi cu zaharina. ies bine.
mama mai face si gem de prune fara zahar sau indulcitor. iese destul de bun, putin mai acrisor, dar mie imi place foarte mult. dar acest gem trebuie sa fiarba destul de mult

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu e totusi mai usor sa iei gem cu indulcitori (din cel dietetic) de a magazin? gemurile de la arovit de exemplu sunt tare bune si de mai multe feluri (ultimaa data l-am luat pe cel de capsuni si e super!)....si nici nu te chinui deloc!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

Am si eu in congelator vreo 10 kg de capsune pt ca am crezut ca o sa le "folosesc" peste iarna,dar......gresit.Tot acolo stau.Asa ca ma intrebam ce sa fac cu ele si mi-a venit ideea sa le fac gem-obligatoriu dietetic.Ma intereseaza ce fel de zaharina ati folosit.Culoarea ambalajului.....macar....ca sa nu facem reclama.
Multumesc.

Mergi la inceput