Cum sa ii spun ca baiatul ei are o problema
Raspunsuri - Pagina 8
sinzi_ana spune:
Any, e ca si copilul meu...pt ca nu a fost zi in care sa nu ne vedem, sa nu ne vizitam, sau copii sa nu se joace impreuna...si dupa cum am mai spus, copiii nostrii au crescut impreuna ca fratii...
Patou, un copil de 2 ani nu se poate compara cu unul de 3...
In fine...copilul are acum aproape 4 ani, a inceput gradinita, si dupa 3 saptamani, educatoarele au spus ca ele nu pot sa il mai primeasca (asta la o gradi particulara) pt ca copilul nu s-a adaptat...nu vorbeste, nu doarme, nu mananca, nu face nimic din ceea ce i se spune...(desi nu mai plange...)
Si acum il tine o perioada acasa, dupa care va incerca din nou la alta gradinita...
Si cu toate astea...nu vrea sa consulte nici un logoped, nici un dr...
Asa ca am renuntat si eu, o incurajez in ce decizii ia...si o sustin in ceea ce hotaraste pentru baiat...
Ps...dupa cum am spus si la inceput...am si io ceva experienta cu copiii...
In ro am fost educatoare timp de 2 ani, si acum de 2 luni predau aici in US la o gradinita (montessori) unde sunt integrati foarte multi copii cu diferite probleme (down, autism, pb de comunicare si limbaj) printre copii "normali"....
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
any spune:
Pai eu cred ca te alarmezi degeaba, parinterespectiv stie exact ce si cum....eu cred ca daca parintele acela, poceste si el la randul lui e grav, dar daca ei (parintii) vorvesc corect cu el, nu ai d ece sa-ti faci tu griji, copilul nu vrea... si al meu, de ex. cand se prosteste vb. rau, ca e alintat, dar cand vrea sa se explice si e interesul lui sa se faca inteles, vb. mai clar ca un adult...si nu face greseala sa te bagi peste parinte...doar sfatuieste-o pe mama ca ea sa nu poceasca cuvintele dupa el, si sa insiste cu el sa se faca inteles...sa nu comunice cu el asa....sa il faca sa se straduiasca. Nu ii trebuie control specific si alte minuni....acum, stii, fiiecare copil are personalitatea lui.
Tu ce interes ai acolo, e copilul tau???
copilul acela pe tine te place??
cine are ochi sa auda, cine are urechi, sa vada...
any spune:
sinzi_ana, te-ai gandit, poate copilul, sau chiar si parintii au o problema de adaptare, daca (observ)nu sunt in tzara...ii este greu, dacac nu ii place limba care se vb. acolo, lumea, aerul, apa...mediul, etc., daca a fost desprins dintzara d ecineva drag, de locuri cunoscute, etc.???????????
e clar ca acest copil e doar interiorizat...i se cer multe (poate), in timp scurt...doarintza lui e alta...acum...ce sa zic, nu mai trag concluzii pripite...dar inca o data....NU POTI sa-i spui mamei...."copilul tau e asa.....si asa" DOARE.
treaba ta, stiu ca te preocupa copilul....stiu cum e...si pe mine ma preocupa intr-o vreme un copil...care tot al unei bune prietene a mele era...si era batut rau, incat ma durea pe mine....am intervenit, am tzinut morala mamei, si...?? acum nu mai suntem prietene asa bune, si mi-e greu, foarte foarte greu sa mai fac fatza mutrelor ei...eram atasata emotional de copil...dar nu mai sunt, pt. ca sufeream enorm.
Te las sa decizi cum vrei, sper sa iei o decizie inteleapta.
te pup.any
cine are ochi sa auda, cine are urechi, sa vada...
sinzi_ana spune:
Any, eu si familia mea ne-am mutat aici de juma de an...prietena mea cu baietelul e in Romania...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii