Gemeni/tripleti prin ICSI?

Gemeni/tripleti prin ICSI? | Autor: Elise

Link direct la acest mesaj

Urmeaza sa fac ICSI luna viitoare...si mi-as dori tare mult 2 sau 3 bebei. Nu sint dintr-o familie "gemelara" dar am inteles ca prin ICSI se poate avea sarcina dubla, sau tripla.
Voi stiti cam care e probabilitatea?

Ati auzit de mai multi bebici obtinuti prin acest procedeu?
Si ce fel de gemeni ar putea fi?

Gemeni identici...sau nu?

Elise

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

La FIV (cu sau fara ICSI) depinde cati embrioni hotarasti a introduce... Daca introduci 2, poti avea gemeni, daca introduci 3 poti avea tripleti, si asa mai departe... Bineanteles, acestia nu vor fi identici.
Probabilitatea de a avea gemeni/tripleti identici este aceeasi pt orice sarcina, nu depinde de cazurile din familie si nici de felul in care ai obtinut sarcina (FIV cu/fara ICSI, inseminare sau sarcina naturala cu sau fara stimulare ovariana).

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simba spune:

Buna Elise,

Eu am facut ICSI in noiembrie si am obtinut 3 embrioni, pe care i-am implantat si acum am 2 inimioare in burtica.
Daca mai vrei informatii potisa ma intrebi. Iti doresc succes si sa fii increzatoare si zimbitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baciadriana spune:

Elise
am fost la Cluj la centrul de reproducere asistata , acolo pe un perete erau copii nescuti prin FIV si FIV+ICSI vreau sa iti spun ca era miraculos cand in poza era numai un copil in rest 2, 3 si erau scumpi foc.Cat despre faptul ca nu ai in familie nu conteaza deoarece acesti gemeni sunt asa numitii "gemeni falsi" adica dizigoti si nu cei monozigotii care se pare ca ar aparea ereditar.Deci daca doresti sa fie 2,3 roagate la D-zeu sa se prinda 2,caci nu depinde de ce este in familie.Eu de exemplu am atat in familia mea cat si a sotului gemeni monozigoti daca o sa putem sa facem fiv+icsi atunci vom vedea ce se intampla.Eu iti doresc sa se prinda si sa fie bine.
Simba draga sotul tau are AZOOSPERMIE sau de ce ai facut ICSI ?zi-mi te rog si mie cum ai reusit.Sa ai sarcina usoara si 2 bb frumosi si sanatosi.
Va sarut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craita spune:

Buna, si eu am facut ICSI, pot sa va dau amanunte daca va intereseaza.
Ce doresc sa va spun este ca la mine nu a reusit din prima si cel mai imortant lucru cred ca este ca persoana pusa in aceasta situatie sa nu renunte. Eu am fost absolut darimata dupa prima incercare, cind eram sigura ca o sa fie bine si mi-au trebuit inca 2 ani ca sa am curajul sa incerc din nou.

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Mioara... nu stiu daca as avea curajul sa o iau de la capat.
Probabil mi-ar trebui muuult timp sa ma repun pe picioare... asta in cazul fericit in care as mai fi in stare sa o fac.

Elise

ps: felicitari pentru bebitzele

Mergi la inceput