Nelamurire!!!!-rana pe col si sarcina

Nelamurire!!!!-rana pe col si sarcina | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Fetelor, revin cu celebrele rani pe col pt ca nu mai gasesc subiectul despre ele. Am fost la medic si mi-a spus ca ar fi mai bine sa am o sarcina si abia apoi sa cauterizez rana. Mai ales ca eu as vrea anul asta o sarcina. Eu am ramas putin masca pt ca stiam ca nu e bine sa ai sarcina pe rana. Asa ca am intrebat un alt medic, cunostinta veche, daca asa e. Mi-a spus ca intr-adevar este mai bine, pt ca in timpul nasterii (naturale) colul se deschide f mult si atunci rana e posibil sa reapara. A spus ca nu e nici un pericol sa am o sarcina in aceste conditii.

Testul Pap mi-a iesit ok (CII), iar el mi-a spus sa mi-l repet si la un alt cabinet + colposcopie.

Acum nu stiu ce sa fac. Sunt putin in ceata. daca voi ma puteti scoate ar fi tare bine!!!
Astept vesti. Pa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

eu cred ca depinde cat de repede, la cate luni, vine sarcina dupa eventuala cauterizare.

eu am avut o cauterizare, pe atunci nu ma gandeam la sarcina, dar am avut senzatia ca am ramas mai usor...

nu sunt medic, dar eu as rezolva mai intai rana; poti sa stii ce se intampla cu ea in 9 luni? nu devine destul de deranjanta secretia aia fiziologica in timpul sarcinii, ca sa se mai suprapuna si cu cea data de rana?
si daca - Doamne fereste - drobul de sare/rana reapare la nastere, se mai repara o data...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67430&whichpage=1" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004) - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59172" target="_blank">copilul meu de cristal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Crinutz,

eu fac luna urmatoare FIV, si doctorul n-a vrut sa imi faca inseminarea pina nu mi-am cauterizat rana pe col, pentru ca a zis ca o sa am nevoie de col daca vreau sa fie totul ok....

Mi s-a parut logic ce a zis, drept urmare am cauterizat-o.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

E prima data cand aud asta. Eu am ramas insarcinata la prima ovulatie de dupa cauterizare. Cam la 6 saptamani dupa cauterizare. Si medicul care a decis cauterizarea stia ca vreau sa raman insarcinata ca pentru investigatii de infertilitate mersesem la ea.
Eu te sfatuiesc sa faci colposcopie la un medic bun.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

merci fetelor pt raspunsuri!
Este logic ce spuneti voi, si eu m-am gandit la fel. mi se pare cam riscant sa am sarcina cu rana aceea - daca se intampla ceva? mai bine sa stiu ca nu e acolo. Mai ales ca voi mai amana sarcina din cauza altor probleme.
La voi cum a fost rana ca mie mi-a zis ca e extinsa dar nu e adanca sau ceva de genul asta. o fi grav daca s-a extins?

pa pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

asta nu mai stiu, nu am retinut explicatiile amanuntite; sunt doi ani si ceva de atunci.

multa sanatate!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67430&whichpage=1" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004) - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59172" target="_blank">copilul meu de cristal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam spune:

quote:
Initial creeata de Crinutz

Fetelor, revin cu celebrele rani pe col pt ca nu mai gasesc subiectul despre ele. Am fost la medic si mi-a spus ca ar fi mai bine sa am o sarcina si abia apoi sa cauterizez rana. Mai ales ca eu as vrea anul asta o sarcina. Eu am ramas putin masca pt ca stiam ca nu e bine sa ai sarcina pe rana. Asa ca am intrebat un alt medic, cunostinta veche, daca asa e. Mi-a spus ca intr-adevar este mai bine, pt ca in timpul nasterii (naturale) colul se deschide f mult si atunci rana e posibil sa reapara. A spus ca nu e nici un pericol sa am o sarcina in aceste conditii.

Testul Pap mi-a iesit ok (CII), iar el mi-a spus sa mi-l repet si la un alt cabinet + colposcopie.

Acum nu stiu ce sa fac. Sunt putin in ceata. daca voi ma puteti scoate ar fi tare bine!!!
Astept vesti. Pa

Exact de aceeasi prostie am avut si eu parte, parca am fi fost la acelasi doctor. Ranile pe col se cauterizeaza imediat cum afli de ele, eu am stat 5 ani cu rana din acelasi motiv, ca vroiam sa am un copil dar nu se intampla, pana la urma, documentandu-ma serios, am aflat cu stupoare, ca este una din cele mai mari prostii pe care o poate spune un doctor. In februarie 2003 m-am cauterizat si in noiembrie acelasi an, am ramas gravida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

"Extinsa" inseamna ceva mai mare ca dimensiuni, probabil - nu te gandi la extindere in sensul de "disipare".
A mea avea dimensiunea unei monede de 1 leu. Deci era destul de mare. Dar n-am simtit nimic la cauterizare, si s-a vindecat foarte frumos, in 3 saptamini.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Si eu am o rana pe col...Dr mi-a zis ca sete o eroziune, dar stau si ma intreb daca nu o fi ceva grav. Am citit atat de multe chestii pe forumulasta incat ma ingrozesc numai la gandul ca as putea avea ceva grav (de ex. HPV). din experienta voastra ranile pe col pot fi provocate de papiloma sau sunt cauze mecanice????

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Uitati un vechi subiect despre ranile pe col, aici:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47864si altul aici:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42449

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Si eu...si eu

Adica si eu am descoperit o rana pe col in urma unei colposcopii facuta la un cabinet particular. Respectiva dr. m-a speriat in ultimul hal, am plecat de acolo cu ideea ca exista un risc mare ca in 5-10 ani sa fac cancer. Asta pt. ca i s-a parut ei ca ar fi vorba si de HPV. In fine, dupa ce 1 luna am trait in groaza si am trecut prin toate starile posibile, am decis sa mai cer inca o parere, macar ca mi-e groaza de mersul la dr. Si astfel am ajuns la o doamna doctor super, probabil cea mai buna din Bucuresti la astfel de probleme, doamna care m-a mai linistit, spunandu-mi ca nu e atat de grav si ca rana nu e profunda si in nici un caz nu este HPV. M-a tinut pe masa 20 de minute si mi-a facut colposcopia cu mare atentie pt. ca m-a vazut asa speriata. Mi-am facut PAP, rezultatul a iesit bine...m-a chemat peste 3 luni, timp in care mi-a recomandat ovule, 1 pe saptamana. M-am dus la control iar, inca o colposcopie, am intrebat de cauterizare si a spus ca nu este cazul, ca deocamdata tinem sub observatie 1 data la 6 luni, pt. ca pana in 30 de ani exista sansa ca rana sa se vindece de la sine. Am intrebat apoi daca este posibila o sarcina si mi-a spus ca nu e nici un fel de problema (totusi, aici mentionez ca prima nastere a fost prin cezariana). Si mi-a zis iar sa-mi pun ovule, 1-2 pe saptamana, cand imi amintesc.

Bun, ea m-a linistit. Dar acum, cand citesc toate postarile voastre, parca incep iar sa ma sperii.Dar va repet, este considerata cea mai buna dr. din Bucuresti si are aparatura f. buna.

Asa ca, draga Crinutz, acum sunt si eu iar in ceata ...

Va pup si sa fim sanatoase

ALINA

"Adevarul nu e intotdeauna acelasi lucru cu propria-ti parere." -H.Sienkiewicz

Mergi la inceput