Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(3)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
hanako2004 spune:
asta seara sa amanat masa in oras asa ca n-am scapat
voi avea la meniu Buta no karaghe,Tofu hikiniku yasai
si ca desert voi inventa ceva
va pup si o seara buna tuturorEMILY
poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Taki spune:
Reteta de prajitura cu visine:
Eu am gasit visine in compot la un supermarket, cutia este mica si costa 300 de yeni, am luat 3 cutii.
-12 ling zahar
- 2 pliculete zahar vanilat ( din Romania )
-4 oua
-9 ling ulei
-10 ling lapte caldut
-15 ling cu varf faina
-1 pliculet praf de copt
-nuca
-zahar pudra pentru ornat
-visine fara samburi, dar puteti sa folositi si ananas, caise din compot.
Se freaca oul cu zaharul, zaharul vanilat, apoi se adauga treptat: uleiul, apoi cate o ling de lapte, faina amestecata cu praful de copt
Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata, apoi se aseaza visinele si se mai pune si nuca ( bucatele mici ).
Se baga la cuptor, la 175 grade cam 35-40 min.
Se pudreaza.
Se poate folosi si tava pentru briose.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Taki spune:
Fetelor am vazut si eu, ieri o reteta la TV...inca nu am facut-o dar sper sa o fac in decursul saptamanii ce va veni.
Kaki no karaghe:
-Kaki
-1 daikon ras, cat se poate de mic
-katakuriko
-2 ling. bune ulei de masline
-4 cubulete mici unt
-pipier
-varza tocata marunt si rosii feliate drept garnitura.
Se amesteca kaki cu daikonul pisat, se amesteca bine, apoi se pune sub jet de apa rece si se clateste.
Se scurge se apa si se pipereaza dupa gust ( ATENTIE: nu se va pune sare ).
Intr-o tava sau farfurie mai mare se pune katakuriko si se vor tavali kaki prin ea.
Se incinge 2 ling. cu ulei masline impreuna cu 4 cubulete de unt si se va praji kaki, pana devin aurii.
Se servesc calde alaturi de varza tocata marunt si rosii feliate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
hanako2004 spune:
azi liniste mare la bucatarie
sper ca de maine ne vom pune la gatit
si eu azi am avut yasumi
maine trebuie sa fac pregatirile pt 14 febma ia cu tremuriciul
va pup si va doresc o seara frumoasa
EMILY
poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
hanako2004 spune:
japonici
tot eu sunt prima la bucatarie
azi nu stiu ce voi gatimai trebuie rasfoit putin prin cartea de bucate
azi ma apuc si pt prajiturica de mainevoi face ciocolata si un tortulet micut
va doresc o zi buna si spor la gatit
EMILY
poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
hanako2004 spune:
vai numai ei si cu mine
mina san osoiiii
eu am terminat ciocolata e tare buna la gustam puso in forma si astept sa se intareasca
imediat termin si cu tortuletul meu si o sa pun si poze dupa ce totul va fi gata
o zi buna
EMILY
poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dolphin9913 spune:
Buna fetele ce mai faceti azi la bucatarie?
Am facut papanasi ca tare pofta mai aveam , cine doreste reteta sa-mi zica , Vedeti si poza care am facut-o .
hanako sa pui pozele sa vad arta ta. Va doresc o zi buna PA PA
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
hanako2004 spune:
buna dolphin
arata minunat papanasul tau vreau si eu reteta ta stiu si eu una insa sa mi-o dai si pe a ta
azi mam fript toata cu tortul meu le-am terminat acum astept ziua de maine sa vad ce parere va avea sotiorul meu
pt diseara nu voi avea de gatit prea mult voi face tonkatsu si dashiake tamagoEMILY
poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)