doi!!
Raspunsuri - Pagina 2
a-cri spune:
BUNA.EU AM 2 BAIETI DE 4,6 ANI,SUNT IDENTICI.I-AM NASCUT LA 32-33 SAPTAMANI,AVEAU 1700g FIECARE SI 43cm.AM STAT 1 LUNA IN SPITAL,DAR AM PLECAT CU EI DE 2,3kg. MA BUCUR CA AM AVUT PUTERE SA TREC PRIN TOATE,IAR ACUMA STAU SA MA GANDESC LA FAPTUL CA AM CAM UITAT LA CAT DE GREU MI-A FOST.
TREBUIE SA AVETI INCREDERE IN VOI SI SA AVETI GRIJA DE VOI.
miruna2bebei spune:
Buna dalina,
si eu am 2 baieti care acum au deja 3 anisori, si am nascut la 37 de saptamani (totul e sa stai cat mai linistita); ai mei au fost grasuti (3300g -primul si 2400g) si intr-o saptamana am fost acasa :)
Multa rabdare
dalina2x2 spune:
ma bucur asa de mult cand citesc experientele voastre si vad ca totul a fost bine pana la urma... eu nu ma mai duc la servici, am intrat (fortat!) in concediu medical. saptamana trecuta am iesit din spital, unde am stat 10 zile, pentru o sangerare nu tocmai superficiala - desprindere de placenta. sunt si destul de slaba, toata lumea se mira ca am gemeni in burtica...., iar doctorita mi-a zis ca din cauza efortului s-a-ntamplat chestia asta... (am carat niste plase - nu asa de grele - de la piata,venind de la servici, vreo 2 zile la rand, iar a treia zi eram deja la spital, internata la avorturi!!! Asa de rau am fost speriata... Acum sunt bine, iau Duphaston, ceva pe baza de hormoni, pentru uter si fixarea placentei si stau acasa, mai mult in pat...
saptamana asta trebiue sa fac analizele pentru trisomia 21 si alpha-fetoproteina, pentru depistarea sindromului Down. Doctorita a zis ca sunt obligatorii intre 15-18 saptamani. Voi le-ati facut? Ce implicatii pot avea asupra sarcinii? Sper sa nu fie nimic serios!.. Nu mai vreau probleme!!!
Abia astept sa am si eu bebei mari si frumosi ca ai vostri!!
, dalina
dia_b spune:
Noi nu am facut nici una din analizele astea. Le-am facut doar pe cele obisnuite + toxoplasmoza. Stiam ca cea pentru depistarea sindromului Down este obligatorie doar la mamicile de peste 35 ani.
Iti raspund si la cealalta intrebare: baietii mei au la sfarsitul lunii 7 luni. Cand am timp o sa ne facem si noi album ca nu am fost harnici pana acum.
Alina, sa stai linistita si sa nu mai duci greutati in mana. Pune-ti sotul mai mult la munca! Nu o sa i se intample nimic, garantez!
Dia & 1+2
ad_rianna spune:
dalina felicitari si sarcina usoara sa ai in continuare. sa stii ca si eu am avut tot felul de temeri legate de sarcina gemelara dar cu ajutorul medicului mi le-am invins repede. e doar o sarcina mai deosebita si trebuie sa ai mai multa grija de tine. si tonusul conteaza mult, nu te gandi la lucruri urate ca..."nu e bine". si lasa plasele la altii, nu mai ridica nimic si daca nu poti mai bine nu mai face nimic, tu esti mai importanta decat orice acum. eu nu am facut testele de care zici tu, asa ca nu stiu cat de obligatorii sunt. ai peste 35 ani cumva?
aura stanciu bine te-am gasit si pe tine. uite si eu sunt o mamica de noiembrie 2004 si tot cu baietel si fetita. poate treci si pe la copilasi de nov-dec 2004, sunt mamici tare dragute si ne impartasim mult din experiente, griji, bucurii...te-am pus pe listuta
adriana & bianca si tudor (03.11.2004)
dalina2x2 spune:
multumesc pentru sfaturi, felicitari si gandurile bune!
Stau tot mai mult in pat, de iesit nu prea ies (mai ales cu vremea asta..) dar, sincer, am inceput deja sa ma cam plictisesc singura in casa toata ziua.. eu sunt o persoana activa si stau ca pe ghimpi! (dar, ma rog, am inteles ca de data asta nu mai sunt eu cea care conteaza! ci doar comorile mele mici... care au inceput deja sa-si faca simtita prezenta si se joaca toata ziua...
nu, ad rianna, nu am peste 35 ani, am 28, iar analizele astea nu erau obligatorii, mi-a zis doctorita, ci doar daca eu vreau sa le fac, dar mi s-a spus ca ar fi mai bine sa le fac, pentru a fi sigura ca totul e ok cu bebeii... Normal ca nu am stat pe ganduri, m-am simtit datoare fata de bebei sa le fac..
vreau sa va mai intreb, pe de alta parte, cum v-ati descurcat cu caruciorul? de unde as putea procura unul? Am auzit ca sunt carucioare de gemeni care, de fapt, sunt 2 individuale dar se pot prinde unul de altul ca si cum ar fi unul singur, si se pot manevra si individual (ma rfer la spatar, daca unuia ii e somnic iar altul vrea sa admire peisajul..) Aici, in Arad, nu prea e mare oferta, pentru gemeni se aduc carucioare mai mult la comanda, as vrea sa stiu unde pot gasi un magazin unde sa vad mai multe feluri de carucioare pentru gemnuti. Voi cum l-ati procurat? Dati-mi si mie idei, ca habar n-am ce-o sa fac cu aspectul asta!
dia, poate tu imi poti spune ceva magazine prin Timi, ca e mai aproape de Arad si poate tragem o fuga pana acolo cand s-o mai incalzi vremea.
dalina, 17+
aurastanciu spune:
si eu am nascut copii tot la 28 de ani. eu aveam 49 kg. cand am ramas insarcinata iar cand am nascut 82-83 kg. eu nu am facut analizele de care spui tu, dar daca mi le-ar fi recomandat medicul cu siguranta le-as fi facut.
cat despre carut, noi am preferat sa cumparam doua caruturi individuale deoareace stam la et. 8 si ar fi fost cam greu cu carut dublu in lift. problema era ca trebuia sa mai fiu cu cineva cand vroiam sa iesim, dar daca era urgenta il puneam pe cel mai slab in ham iar cel mai gras in carut si plecam in oras.
exista solutii la orice.
curaj si ai grija de bebelusi
TatianaG spune:
Buna dimineata!
DALINA, felicitari si sarcina usoara! Odihneste-te cat mai mult si ai grija de puii din burtica. Pentru carucior, da o cautare pe google si vei gasi in magazinele virtuale. Oferta nu e prea bogata. Nici eu n-am facut testele de care spui, doar analizele obisnuite de sange si urina de la inceputul sarcinii.
AURA, sa-ti traiasca copilasii! Ce idee buna cu carucioarele individuale. Eu nu m-am gandit la asa ceva (aveam unul simplu si l-am dat) si ma chinui cu caruciorul dublu... Mai rau e ca nu incapem in nici un magazin.
AD_RIANNA, cand ai timp, te rog completeaza listuta cu datele noastre. Baietii s-au nascut pe 9 dec 2005. Daniel Cornel, la ora 6,10, greutate 2200g, lungime 48 cm, SA=10 si Eduard Mihai, la ora 6,35, greutate 2400g, lungime 50cm, SA=6/8. Nu sunt identici, au fost intr-o placenta, dar in saci diferiti. Nasterea a fost pe cale naturala si a mers foarte repede. Acum avem aproape 3 luni, sunt tare dulci, chiar daca-mi fac nopti albe si zile fripte. De curand am scapat de colici si parca s-au linistit. Zambesc, ganguresc si descopera lumea din jurul lor in liniste.
Multi burticilor si mamicilor de gemeni!
Tatiana si
Clara Maria (31 ian 2004) Album 1 Album 2 Album 3 Copilasi ian-feb2004
Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005) album NOUwww.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006
ad_rianna spune:
Tatiana abia acum vad ca si voi sunteti clujeni! sa-ti traiasca minunile sunt atat de frumosi si asa cum sunt cu cheliutza pe varful capului sunt tare dragalasi (asa era si bianca mea si poate de asta imi plac asa de mult). chiar sunt minunati, nu-mi vine sa cred ce frumosi sunt! Si Clara e o frumusete! cum se intelege cu fratiorii ei? si tu cum te descurci ca sunt destul de apropiati ca varsta?
cum ai reusit sa nasti si natural? cu cine ai nascut?
adriana & bianca si tudor (03.11.2004)
dia_b spune:
Alina, si noi am cautat multa vreme carucior tandem. Am gasit pe Brancoveanu intr-un magazin numai de carucioare si mai de calitate dar aveau numai tip unul langa celelalt si are latime de 80 cm. Asta presupune sa lasi un copil jos pana ce il duci pe celalalt in casa daca nu ai ajutor. Si asa trebuie sa il strangi.
Noi am gasit la un magazin de langa Terra, unde se vand si articole sportive. E de la BabyCare, e sport si se poate lasa si pe spate. e tip vagon (unul dupa celalalt). Daca vrei, iti trimit poza prin mail. Eu sunt multumita de el. Vreau sa-ti spun ca la inceput i-am pus pe amandoi intr-un carucior simplu cu landou, pentru o luna.