doi!!
Salutare tuturor! Vreau sa ma alatur si eu voua, dat fiind faptul ca de curand (saptamana trecuta) am aflat ca in burtica mea se balacesc.. doi!! Am fost cu atat mai socata cu cat eu insami provin dintr-o pereche de gemene si eram convinsa ca asta se intampla din doua in doua generatii.. Mi-a luat vreo 2-3 zile sa-mi revin din soc, dar acum sunt ok.. Ma tot gandesc cum o sa fac fatza, pentru ca e greu cu unul, dar cu doi?? Voi, proaspete (mai mult sau mai putin) mamici de gemenuti, cum v-ati descurcat? Mie, una, mi-e groaza (stiu povestirile mamei mele!)...
Raspunsuri
mira_m spune:
Felicitari!
Sigur ca va fi greu dar de doua ori mai frumos!
Stii deja ce sex au bebeii?
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea ( mai 2004)
dalina2x2 spune:
Nu, inca nu stiu sexul bebeilor, dar abia astept!! Sarcina are abia 13 saptamani, deci nu se poate spune clar.. Doctorita a incercat sa vada, dar nazdravanii/-ele nu stateau deloc cuminti.. se jucau pe-acolo de mama focului!...
Pe la mijlocul lui februarie voi merge iar la eco si atunci cred ca voi putea afla.. Va tin la curent!
flori76 spune:
Felicitari!Ce frumos trebuie sa fie....Iti doresc o sarcina usoara si bb-i sanatosi si jucausi!
dia_b spune:
Felicitari Dalina. Vad ca esti aproape de mine. Nu stiu daca am mai vazut vre-o mamica din Arad.
Si eu am aflat la 12 saptamani ca o sa am gemeni. Nu mi-am revenit o saptamana. La control,cand medicul mi-a dat vestea am fost asa de shocata ca a vrut sa-mi cheme un taxi sa ma duca acasa. Eu nu stiam sa am gemeni in familie si mai am o fetita. Dar mi-am revenit si eu , si sotul meu, apoi incet s-a obisnuit toata familia.
Cred ca te obisnuesti cu timpul si o sa inceapa sa-ti placa cand ii simti ca misca.
E foarte important sa ii duci pana aproape de termen.
Eu am nascut la 35 sapt si a fost destul de greu. Am stat 1 luna in spital. Acum am 2 baieti draguti si sanatosi + o fetita geloasa nevoie mare.
Te pupam, iti dorim putere, curj si sanatate!
Dia & Catalin + Adrian
dia_b spune:
De abea m-am uitat la profilul tau. Vad ca avem multe in comun : varsta si ocupatia. Si mai suntem si la 60 km departare
dalina2x2 spune:
Multumesc mult, fetelor, pentru felicitarile si incurajarile voastre! Felicitari si tie, dia, nu mi-ai spus cat au ingerasii tai.. Imi pare rau sa aud ca ati stat in spital si au fost probleme, dar e bine ca acum sunteti sanatosi si voiosi! Si eu sunt un pic ingrijorata, pentru ca am auzit tot felul de povesti cum unul din gemeni nu reuseste sa reziste pana la termen, iar apoi, dupa nastere, exista riscul ca in prima luna de viata unul din ei sa nu reziste... Sper sa nu fie asa, v-am mai zis, si eu sunt dintr-o pereche de gemene si suntem chiar ok! Vreau sa-mi pastrez optimismul si sa cred ca totul va decurge cel putin bine si pentru mine...
si aveti grija de voi si de bebei!
Mirupati spune:
Felicitari !!! Stai linistita si odihneste-te cit poti, ai grija de tine si totul o sa fie bine !
dia_b spune:
Alina, poti sa fii linistita. Cat am stat eu in spitalul de prematuri au fost 5 perechi de gemeni si una de tripleti si toti erau bine (pe cat se poate spune pentru prewmaturi). Era o mama de 50 ani care a nascut gemeni la 7 luni si erau si ei OK. In maternitate cu o zi inaintea mea s-au nascut 2 fetite la termen, una de 3200 si una de 3000g si au plecat acasa fara nici o problema.
Important este sa stai linistita si sa te feresti de caldura de la vara. Noua asta ne-a venit de hac. Si nu numai noua. Ti-a calculat DPN? Cand este?
Bbii mei au 6 luni si 2 zile!
Dia & 1+2
Mirupati spune:
Dia are dreptate, la ce nivel a ajuns medicina in ziua de azi - desi nu s-ar zice - nu mai e o problema sa nasti prematur. Eu am reusit sa duc sarcina pina aproape de termen, dar mai toate mamele de gemeni care le stiu si cu care sint in legatura aici au nascut prematur, cu probleme, cu stat prin incubator etc si sint ok cu totii, n-au nici o problema. Doctorii nu-si faceau nici o problema. Dar nu te mai ingrijora ca nu-ti face bine, gindeste-te mai bine ce si cum dupa ce nasti !
aurastanciu spune:
eu am aflat la 8 saptamani ca o sa am gemeni. abia dupa ce am aflat ca sunt doi am aflat ca o matusa a mamei mele a avut gemeni. deci, cineva foarte indepartat, a nu stiu cata generatie.
eu am dus sarcina foarte bine, fara greturi, am fost la mare cand eram in patru luni, am fost la servici pana la 8 luni si dupa ce am intrat in prenatal ma mai duceam cate o zi pe acolo. la 35 de saptamani am avut o scurgere din cauza constipatie si m-am internat in spital si am nascut la o zi dupa ce am intrat in 37 de saptamini prin cezariana. la mine au fost in saci separati, dar au avut aceeasi placenta. fetita s-a vazut la ecografie si toti spuneau ca si celalalt este toto fetita, dar eu eram convinsa ca este baiat. prima s-a nascut Medeea cu 2600gr. iar la al doilea doctorii faceau pariuri cu mine pe masa si a fost Matei de 2200 gr.
nu pot spune ca nu mi-a fost frica atunci cand am aflat ca sunt doi, dar am avut incredere in doctor si mi-m chinuit aproape doi ani sa raman insarcinata, incat nu a contat ca sunt doi.
acum au un an si trei luni si sunt unul mai nazdravan decat altul.