am aflat ceva ingrozitor

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by diadaniela
si nici alte metode contraceptive nu erau legale.

Fals.

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Ai mei aveau cutiile cu prezervative in dulap (ziceam ca au faina pe ele:), pana le-am descoperit noi si le-am umflat si luat afara sa ne jucam cu copiii cu "baloanele"

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by michelle7
Si sa nu uitam ca Biblia a fost rescrisa de barbati . Ce solutie mai buna de a tine femeile ocupate decat sa le lasi bortoase nu?? Si atunci nimic nu intervine in calea fericirii barbatului

Imi pare rau ca gandesti astfel. Ai pus subiectul Biblia si erai cu aceeasi dilema, care ti-a fost explicata. Dumnezeu a creat barbatul si femeia ca egali si nu a intentionat ca femeia sa fie sluga si barbatul stapanul. Dar daca tu vrei sa crezi asta...

Cat priveste avorturile, e foarte dureros dar nu stiu daca facem bine judecand ce au facut alte femei in conditiile in care au fost. Sunteti voi sigure ca ati fi facut 10 copii si nici un avort oricat de greu ar fi fost? Sau ca nu ati fi facut sex in conditiile in care atatia barbati abuzeaza de sotii in acest mod, fara sa le pese cand vor, daca vor?
Mie cel mai rau mi se pare ca si acum biserica este impotriva contraceptivelor.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Despre timpurile trecute intr-owww.jurnalul.ro/articol_27891/decreteii.html" target="_blank">Editie de colectie - Decreteii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

cine m-a pus sa intru aici si sa va citesc postarile, deja mi-am stricat toate ziua....fetusi ingropati prin gradini, in spatele blocului, horor......

Loma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Judecata nu e a noastra, dar sigur putem sa avem o parere vizavi de subiect. Evident, oricarei persoane normale i se pare ingrozitor.
Nu ne putem noi imagina cat de bolnava era societatea aia. Am citit undeva ca existau sate in Basarabia, sate intregi unde se practica canibalismul. Va dati seama in ce stare au fost adusi oamenii aia? Parinti care isi mancau proprii copii, respectiv, si-i avortau, referitor la topic.
E de neimaginat pentru noi. O buba imensa, goraznica care a afectat o societate intreaga. Poate ati citit si voi in ce stadiu ajungeau unii oameni supusi reeducarii comuniste. Cred ca e acelasi lucru, la alta scara. O intrega societate reeducata. Debusolata, bolnava, distrusa.
Parerea mea e ca un om, respectiv o societate fara Dumnezeu poate ajunge oricat de departe in grozavii. Sa ne fereasca Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Nu zic ca no fi fost inainte si societatea de vina, ca a avut o mare parte din ea, dar acum daca ar fi sa dam vina doar pe societate, la ora actuala n-ar mai trebui sa existe atatea avorturi, si totusi suntem printre primele locuri in lume.
Acum avem acces la toate metodele contraceptive, avem si educatia necesara si totusi numarul avorturilor creste.

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nu inteleg cum de atunci cand ne spuenm parearea si nu suntem de acord cu unele lucruri inseamna ca judecam.Eu nu cred ca cineva a judecat. Doar ne-am spus parerea, ca de-aia s-a deschis subiectul, nu? De-aia e forum de discutii sa ne spunem parerile care nu pot fi aceleasi la toata lumea? Corect? Cand am spus ca nu sunt de acord si ca nu inteleg cum de puteau face asemena grozavii, nu inseamna ca judec, ca nu sunt Dumnezeu. Isi va lua fiecare plata , nu e problema mea. Chiar ma doare ca se intampla astfel de lucruri.
Si nu dau vina pe societate. Chiar nu vad legatura. Nu aveau dreptul al informatie? E adevarat ca nu erau atat de discutate problemele legate de contraceptie ca in ziua de azi.Insa trebuia sa fie prea incuiat la minte, incat sa nu iti dai seama dupa ce ai cel mult o sarcina nedorita ca perioada fertila nu e aia pe care ti-ai calcualt-o, nu trebuie sa faci 30 de copii ca sa iti dai seama de asta. Iar faptul ca preferau sa moara , sa nasca copii malformati din cauza ca avortul nu reusea - am exemplu o vecina de-a mea de la tara, care toata viata traieste cu contiinta patata, ca fata ei este retardata fizic si psihic din cauza ca nu a reusit sa o avorteze Daca ar fi sa-i spuna fetitei de ce e asa , ce i-ar spune??? - mi se pare peste puterea mea de intelegere. Sa nu iti pese de ceilalti copii, doar ptr. ca unul in plus chiar nu se putea creste. Si alta faza cu avortul in casa, in camera alaturata cu copiii pe la usa ascultand ..... Imi pare rau ,dar nu pot sa inteleg....si nu pot sa spun cu atata seninatate ca fiecare sa faca ce vrea, nu e problema mea. Pai eu ma topesc de mila unor pui de pisica parasiti, dar de niste copii? Cum sa fii indiferent??? Sunt om,ma doare sufletul, imi vine sa mor cand ma gandesc cat or fi suferit, cum se zbateau ....deja mi-a venit rau....

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Anda141,

Metoda calendarului nu e sigura.
Nici alte metode "empirice" nu sint.
La orice cabinet de planning afli asta.

Deci, ce sa fi facut femeile alea daca era luna si copilu'?

Sa faca toate cite 5 copii, asa cum dicta odiosul?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by anda141

Nu aveau dreptul al informatie?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Ori esti foarte, foarte tinara ori esti foarte naiva cu asa declaratie...

Sint de acord ca 30 de avorturi este excesiv si probabil ca sint mai multe motive pentru asa o grozavie, dar sa judecati o generatie intreaga, in special cind nici nu poti concepe cum mergeu lucrurile atunci, mi se pare rea-vointa, incapatinare, ca sa nu zic ceva vorbe mult mai grele.

Si cele care cu dezinvoltura mentionati ca ce era greu sa mai cresti inca unul as vrea sa va aduc aminte de frigurile care erau in case, lipsa laptelui praf daca nu puteai alapta, si restul lipsurilor absolut ingrozitoare (nu haine, nu mincare, nu jucarii, etc). In nici un caz nu erau Cora, Carrefour si alte minunatii...nu era internet, nu era TV, nu era radio...chiar ma gindesc, oare chiar asa de batrina sint eu, sau poate memoria celor de virsta mea a inceput sa aiba scapari masive...

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput