am aflat ceva ingrozitor
Raspunsuri - Pagina 7
Elise spune:
din punctul meu de vedere - da, e o crima, eu n-as face-o, indiferent de consecinte.
dar nu sint sigura ca nu e o decizie indusa de circumstante: si nu judec prin prisma ultimilor ani, in care problema mea principala a fost cum sa fac, nu cum sa nu fac copii.
daca...naturel as fi putut sa torn un copil pe luna, si n-as fi avut nici o posibilitate de contraceptie (calendarul, retentia si alte metode naturale nu sint sigure) nu sint convinsa ca mi-ar fi convenit.
Si nici ca as fi renuntat definitiv la viata sexuala, ca sa nu raman.
Probabil cele 30-40 de avorturi au fost o solutie de compromis - singura pe care au gasit-o respectivele femei, atunci.
Autorul moral e dobitocul care a impus "norma" de copii per familie.
SI mai e un aspect: citi copii cu malformatii grave, innascute sau dobindite, s-au nascut in urma unor avorturi esuate? Sau din mame care n-au avut curaj sa "faca pasul" asta? Sau n-au putut?
Care e diferenta intre a umple orfelinatele de copii retarzi, sau fara maini, picioare, sau de copii sanatosi care ulterior au murit din cauza conditiilor animalice in care au fost tinuti?
E mai bine sa il faci asa?
Sa sa fie sfasiat mai tirziu?
Esti mai curata in fata lui Dumnezeu daca ii dai viata si il pasi sa putrezeasca intr-o hruba, cu alti 5 in pat?
Sau care era solutia ?!
Elise
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Elise
daca...naturel as fi putut sa torn un copil pe luna, si n-as fi avut nici o posibilitate de contraceptie (calendarul, retentia si alte metode naturale nu sint sigure) nu sint convinsa ca mi-ar fi convenit.
Si nici ca as fi renuntat definitiv la viata sexuala, ca sa nu raman.
Probabil cele 30-40 de avorturi au fost o solutie de compromis - singura pe care au gasit-o respectivele femei, atunci.
M-am gandit si ce-as fi facut eu.
Da, este adevarat metodele gen calendar, coitus interuptus, etc. nu sunt 100% sigure. Dar si prezervativul&pilula nu sunt 100%. Doar abstinenta.Dar, folosind aceste metode, se puteau rari sarcinile nedorite si nu se ajungea la 20-30-....
Pentru ca dupa 20-30 avorturi sanatatea unei femei este grav afectata. Si nu cred ca numai cea fizica.
Mama unei prietene, dupa numai vreo 6-7 avorturi, nu este decat o femeie subreda, la care toate sunt "stricate". Bineinteles, exista si exceptii, dar in general acest numar aberant de avorturi te afecteaza la greu.
Imi place sa fac sex. M-am gandit bine, dar nu as fi ajuns sa bat aceste oribile recorduri de macelarie. Mai bine as fi renuntat la sex. Si pettingul sau masturbarea ar putea fi o solutie in cazul meu.
Parere personala.

Cat despre nejudecarea parintilor... Imi pare rau, dar ipotetic vorbind, daca ei ar face o fapta reprobabila (o crima, un furt, o inselaciune) eu nu as putea doar sa zic "sunt parintii mei, stiu ei ce fac, este treaba lor". As fi si eu afectata de fapta lor.
Si imi place ca se discuta numai de femei..
Unde erau barbatii in toate aceste povesti?
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
anaana spune:
Asa vorbiti de 30-40 de avorturi de parca toate femeile asa faceau, 30-40 de avorturi si pe deasupara toate isi ingropau copii in spatele blocului. Nu-mi vine sa cred asa grozavii... poate 1 sau 2 cazuri dar cine stie in ce stare psihica erau acele femei. Si nu toate femeile faceau 30-40 de avorturi.
Si eu am auzit de un neam de-al meu care a murit in incercarea ei de a-si provoca avort si a lasat in urma 2 copii. Va dati seama in ce stare psihica puteau fi unele femei de riscau atit de des sa moara. Multe au murit din aceasta cauza. Voi ca mame care stiti ce nevoie au copiii de voi, va dati seama cit de greu puteau lua o astfel de decizie, chiar credeti ca nu aveau ezitari ca nu incercau sa fie bine? Si faza ca se gaseau prezervative sau alte contaceptive mi-i se pare deplasata.
Si repet ca nu avem nici un drept sa le judecam, oricum cred ca acele femei au fost marcate pe viata de ce au facut.
Nu ati trait acele vremuri, cind iarna inghetai de frig fara curent,gaz sau apa calda si fara mincare in frigider, fiecare care a trait in acea perioada cred ca e marcat intr-un fel sau altul.
Si oricum aceste fapte se intimpla si in ziua de azi.
Si in loc sa judec persoanele care le fac m-as simti mai bine sa ajut cum pot unele asociatii ce se ocupa cu combaterea avortului.
Acum e usor sa te protejezi dar in trecut cred ca era.
Nu-mi vine sa cred ca sunteti asa 'neiertatoare' cu proprii parinti.
Sanatate la toata lumea
Ana
hannen spune:
Ana,nu a zis nimeni ca suntem neiertatoare,doar ca doare!Doare al naibii de tare sa auzi,asa cum zicea cineva mai sus ca au facut (unele din ele) adevarate recorduri de macelarie.
Adica erau marcate de frig si de foame dar nu era nici una marcata dupa ce si-a vazut propriul copil facut bucati cu propriile-i maini!!
Dupa ce ai nascut un copil nu cred ca esti capabila de un avort,cind vezi ce "minunatie" ai adus pe lume,dar dupa ce ai vazut unul omorit tot mai ai curaj??
Unde sunt 2 e loc si de al 3-lea si unde-s 4 e loc si de al 5-lea.
Si asa ma enervez cind aud ca "vaiiii,da` romanii is credinciosi"Iata dovada!daca bunicile noastre faceau asa crime apoi ce sa mai asteptam mai bun in zilele noastre?
Mai oameni buni,nici animalele nu isi omoara puii!!
am zis,se intimpla ....bla...bla stiu eu de ce si cum,dar sa practici avortul ca pe o masura de contraceptie nu este scuzabil deloc.Nici acum ,nici pe vremea bunicii.
Nici nu vreau sa ma gindesc de ce erau in stare si cum se "scobeau",efectiv imi vine rau.Si nici nu imi explic ,era un copil o pedeapsa mai mare decit propria-i moarte?Adica isi risca viata,ca sa omoare copilul.
care se putea solda si cu moartea ei si cu suferinta celor de-acasa!
M-am suparat!![]()
------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)
sinzi_ana spune:
Eu nu inteleg de ce le condamnati doar pe femei???
Caci o parte din vina o au si barbatii...numai ca bietele femei trebuie sa sufere...
Nu sunt de acord cu avortul, si sper sa nu am parte niciodata...
Dar sunt de acord ca sunt cazuri in care nu ai alta cale, si sunt sigura ca femeile in cauza au intors pe toate partile problema si nu au gasit alte solutii...
Nici nu pot sa imi imaginez prin ce suferinta au trecut cele care au trebuit sa isi vanda sufletul si sa isi omoare proprii copii...cred ca pedeapsa lor este si asa destul de grea, fara condamnarile noastre
Ce ma revolta, este ca jumatatea cealalta care a fost de fata la conceptie scapa de fiecare data cu basma curata...si au sufletul impacat si nu cred ca realizeaza nici o farama din ce simt bietele foste mame....
De asta sufereau femeile...pt ca sotii lor, partenerii habar nu aveau prin ce trebuie ele sa treaca...
Daca la fiecare avort al partenerei erau "pedepsiti" (ma gandeam la scurtarea cu un cm al instrumentului
) sunt sigura ca ar fi scazut numarul avorturilor spre 0!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
David
hannen spune:
Sinziana,eu nu cred ca batbatii scapa asa usor pina la urma si la coada.Toate la timpul lor!
Am zis,eu nu ma refer la cele care au facut unul ,doua,trei...s-a intimplat ,se poate intimpla oricui.Eu m-am ingrozit cind am auzit de numarul record!!!
Este ceva ce nu imi pot imagina.
Si de ce se da vina pe "animalul care a interzis avorturile"?Ca mi-a venit asa ideea,adica daca erau legale numarul lor era mai mic ,sau cum?Daca in conditii de ilegalitate se practicau un asa nr. ce scoruri ar fi fost daca ele erau legale.
Problema se pune daca existau sau nu mijloace contraceptive!
Din moment ce am auzit de bunici de la tara,printre care si a mea ,care au avut trompele legate eu zic ca existau.Dar cred ca trebuie si putina educatie si buna vointa.Nu,"ei lasa daca ramin il dau afara la joaca".Am auzit vorba asta si mi-a venit sa-mi dau pumni in cap

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)
diadaniela spune:
Fetele care sunteti asa indignate,mai cercetati cum era pe vremurile alea,mai descoaseti mamele,mai cititi despre asta.Dupa ce va documentati bine,veniti si dati-va cu parerea.![]()
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
diadaniela spune:
Hannen,nici legarea trompelor si nici alte metode contraceptive nu erau legale.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by diadaniela
Fetele care sunteti asa indignate,mai cercetati cum era pe vremurile alea,mai descoaseti mamele,mai cititi despre asta.Dupa ce va documentati bine,veniti si dati-va cu parerea.
Pai chiar asta facuram.

(a se vedea in paginile anterioare)
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
RELY27 spune:
Despre legarea trompelor nu stiu cat era de legala dar mamei mele i s-a facut aceasta operatie dupa a doua cezariana ( inainte de 89).
Avortul din punctul meu de vedere este un pacat si multumesc lui Dumnezeu ca nu am fost nevoita vreodata sa il fac pentru ca nu stiu daca as fi putut. Indiferent cum este privit cred totusi ca e dreptul fiecarei femei sa aleaga in a face un copil sau nu. Intradevar sunt foarte multe metode contraceptive in zilele noastre, deci avorturile din ziua de azi nu prea si-ar avea justificare, dar ma intreb pe acea vreme cate femei beneficiau de educatie sexuala.
O sa va spun o mica gluma referitoare la cea mai sigura metoda contraceptiva si anume ASPIRINA.
Mod de utilizare : se tine intre genunchii femeii si nu i se da druml pentru nimik in lume.