am aflat ceva ingrozitor

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rexanne spune:

Eu sunt relativ tinerica, adica nu am prins de nici un fel perioada comunista din acest punct de vedere. Dar nu as putea niciodata sa-mi judec mama ca a facut sau nu avorturi, o iubesc neconditionat. Nu incurajez aceasta practica, mai ales acum, cand sunt atatea metode de contraceptie disponibile, dar nici nu imi permit sa judec. Unele dintre voi au dat citate din porunci.Eu ma ghidez dupa un principiu de baza a religiei noastre, respectiv cel ca numai Dumnezeu are dreptul sa judece, si nu noi, oamenii.
De exemplu mama mea nu a facut niciodata un avort.Sunt singurul copil la parinti, si am fost planificata, dupa 7 ani de casnicie in care ai mei, casatoriti de tineri, si-au trait viata, cum se spune. A folosit cu sfintenie metoda calendarului, dar s-a si priceput cum sa o foloseasca, fiind asistenta medicala...Cat despre prezervative, mi-a spus si mie ca se gaseau ffff rar si greu...Dar va intreb pe voi...Romania avea si inca are majoritar o populatie rurala...Cate dintre femeile de la tara aveau acces si la putinele metode de contraceptie existente?
Si ca un exemplu de inceput de schimbare a mentalitatii, va spun ca de aproximativ 4 ani, la cabinetele medicale individuale de la tara a inceput un program in care se ofera gratuit consultanta si anticonceptionale (pastile si injectii). Daca la inceput mai toate femeile erau reticente si copii continuau sa curga, acum 95% dintre femeile intre 16 si 40 de ani iau anticonceptionale si isi planifica sarcina. Cel putin in zona din care provin eu.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

quote:
Originally posted by Rexanne

Eu sunt relativ tinerica, adica nu am prins de nici un fel perioada comunista din acest punct de vedere. Dar nu as putea niciodata sa-mi judec mama ca a facut sau nu avorturi, o iubesc neconditionat. Nu incurajez aceasta practica, mai ales acum, cand sunt atatea metode de contraceptie disponibile, dar nici nu imi permit sa judec.

e fix treaba ei. sigur ca ma afecteaza, ca nu-s de lemn, dar nu e treaba mea. Daca vrea sa divorteze, divorteaza, daca vrea sa-si ia un amant, sa-si ia, daca vrea sa faca un chiuretaj sa-l faca. Va fi mama mea indiferent ce va face. Este o fiinta independenta, are un coeficient mare de inteligenta si am mare incredere in judecata ei, o respect. Nu trebuie sa-mi dea mie socoteala pentru ce a facut, daca a facut ceva care nu se incadreaza perfect in verticalitatea mea morala, ca sa zic asa, inseamna ca a fost constransa de imprejurari, de alte persoane, de alte vremuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Mie mi se pare ca se cam confunda judecata cu dezaprobarea.
Daca spun ca nu sunt de acord cu ceea ce a facut o anumita persoana nu inseamna ca o judec, ci pur si simplu ca dezaprob ceea ce a facut.
La fel si aici, nu cred ca vre-una din fetele care au dezaprobat faptul ca cineva din familie a recurs la avort sa fi spus ca nu isi mai iubeste mama (sau persoana respectiva). Ci simplu ca nu este de acord sau a ingrozit-o ceea ce a facut.
La fel si cu respectul, da, ii respectam pentru ca sunt parintii nostri, dar asta nu inseamna ca daca au gresit cu ceva, noi trebuie sa fim de acord cu ei asa orbeste si neconditionat.
Personal cred ca trebuie facuta diferenta.

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

nu cred ca mamele au neoie de aprobarea noastra.

nu-s aprod de la Curtea de apel, sa stau cu ciocanelul in mana si sa aprob toata ziua ce face mama mea sau a altuia. Vai de mine, sunteti pline de indignare ca pe vremea lui Ceausescu se faceau avorturi!!!!! sigur, dezaprobam total!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Nepotzica, nu sunt indignata ca se faceau avorturi atunci cum nu sunt ca inca se mai fac. Vremurile erau grele si probabil putina protectie pe care ti-o permiteai nu era de ajuns si te aducea in situatii limita.
Dar 30 de avorturi si copii ingropati in gradina e peste puterea mea de intelegere chiar si in discutiile mama-fiica.
N-as putea s-o judec sau sa-i reprosez ceva dar sigur n-am mai fi in aceeasi relatie. Nu pot accepta scuza "i-am omorat ca tie sa-ti fie bine" cand se refera la 30 de suflete. Asa ceva nu poate fi pe constiinta mea.

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Sa inteleg ca ar trebui sa fim indiferenti daca cineva din familie recurge la un avort?
Eh uite ca eu nu pot, n-as putea fi fata de un strain, cu atat mai mult fata de familia mea!

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Fara sa ma cert cu nimeni ,si fara sa judec pe nimeni vin si eu cu un sfat :iubiti-va mamele atat cat sunt pe lume ,nu le judecati ca nu stii cum este sa fi in pielea altuia .
Mama mea a murit acum un an si as da orice ,absolut orice doar sa o mai strang o data in brate .Ce ma intereseaza pe mine ce a facut si ce n-a facut .Era mama mea m-a crescut si era viata ei .Fiecare face ce vrea cu viata lui .
Si apoi ce eu sunt perfecta ? Stai asa ca sunt destul de tanara ,cine stie ce imi mai rezerva viata si ce alegeri o sa fac .Sa nu zici niciodata, niciodata .
Eu am doi copii ,facuti cand am vrut eu si nu am facut nici un chiretaj desi sunt casatorita de 14 ani dar mama a facut doua din care la unul era sa moara .

Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

quote:
Originally posted by nepotzica

nu cred ca mamele au neoie de aprobarea noastra.

nu-s aprod de la Curtea de apel, sa stau cu ciocanelul in mana si sa aprob toata ziua ce face mama mea sau a altuia. Vai de mine, sunteti pline de indignare ca pe vremea lui Ceausescu se faceau avorturi!!!!! sigur, dezaprobam total!!!!

De acord cu Nepotzica! Ce sa-ti spun,hai sa judecam bietele femei care au facut avorturi pe vremea lui Ceausescu.Multe dintre voi habar nu aveti cum era cu contraceptia si educatia sexuala pe vremea aia.Pai daca-i spunea o biata femeie de la tara sotului ei ,venit beat de la crasma, sa foloseasca prezervativul sau coitus intreruptus ce credeti ca se intampla?Credeti ca el ii spunea ,,da,draga mea;?Eu cred ca risca sa-si ia si una in dinti. Si probabil situatii de acest gen mai sunt si acum.Si sa fim intelese,prezervativele nu se gaseau pe toate drumurile cum poate credeti voi si nu intodeauna medoda calendarului functioneaza.Voi judecati acum din perspectiva voastra de femei cu educatie sexuala si contraceptive la indemana,dar puneti-va in situatia mamelor voastre si incercati sa le intelegeti.Nu mai judecati atat de usor o situatie pe care n-ati trait-o.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hanuska spune:

...ce m-ati intristat, stiam eu ceva de pe vremea lui ceasca din auzite da parca nu ma asteptam sa fie chiar asa.
Eu nu am facut avorturi , dar cred ca fiecare e liber sa decida pt el .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Haideti mai fetelor ca nu e nici chiar asa de ici de colo sa-ti avortezi copilu ,sa-l studiezi si cum arata inca.Si nu-i vorba de unu,doi ,un accident.Se vorbeste de 30-40 de avorturi!!Doamne Sfinte!dupa ce ai vazut cum arata un fetus la 3-4 luni si l-ai ingropat cu mina ta ai mai putut sa faci inca unul si inca unul...????
De mama nu stiu,dar de bunica mea stiu sigur ca a avut trei copiii si nici un avort .Cum a reusit?A avut trompele legate.
Da,da deci se putea.Desi era de la tara !A dat o pereche de boi la dr. si s-a rezolvat fara sa fie nevoie de zeci de avorturi.
Cu un an inainte sa moara a fost la un control ginecologic si dr. ia zis mamei mele ca nu a vazut in toata cariera lui femeia asa "curata" la virsta ei.Ca arata ca o fata de 16 ani.Mama a ramas tablou.Si bunica-mea de rusine s-a dus la toaleta sa se imbrace si si-a bagat ambele picioare pe un "crac" de dres si nu stia de ce nu se poate misca.
Nici nu suntem in masura sa judecam,dar oricum e cumplit sa auzi de un asa numar de avorturi.

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput