am aflat ceva ingrozitor
Raspunsuri - Pagina 13
amiss_zip spune:
va relatez aici o povestire adevarata
a unui taran simplu, sarac si ai spune fara posibilitati sa-si creasca copii.
"Atunci când femeia mea a ramas însarcinata cu Amfilohie, adica acum 55 de am, începuse ca moda avorturilor sa se transmita si la sate. Deoarece mai aveam si alti trei copii, ne-am gândit sa nu-l mai tinem pe acesta. Am mers în oras (nota: a se întelege capitala judetului) si am vizitat un medic ginecolog, cunoscut de-al nostru. I-am spus ce voiam. Acela ne-a ascultat si dupa aceea mi-a spus: "Bre, Costica (nota: si acest nume este fictiv), daca vrei sa ai numai trei copii caci patru ti se par multi, de ce nu faci altceva? Daca îl omorâm pe acesta o bagam în primejdie si pe femeia ta. Nu e oare mai bine sa-l omorâm mai degrab pe unul din cei trei copii pe care îi ai, de preferinta pe cel mai mic, si sa-l lasam pe acesta sa se nasca? Astfel vei avea tot doar trei copii, iar femeia ta nu va trece prin nici o primejdie". Când am auzit aceasta m-am cutremurat. Credeam ca mi-a cazut un traznet în cap. Atunci am realizat ce voiam sa fac.
- Bine, doctore, i-am spus. Ai dreptate. îti multumesc. Vom tine copilul.
- Si-l voi boteza eu, a raspuns medicul.
Ne-am dat mâinile, si când s-a nascut Amfilohie al nostru si l-a botezat medicul, i-a dat numele tatalui sau, pe care s-a întâmplat sa-l cheme Amfilohie. Dupa asta, cum sa ne mai gândim la avort! Astfel au venit în lume înca alti doi copii dupa Amfilohie. Si fireste nu ne-a parut rau niciodata. Toti copiii nostri au ajuns foarte bine, toti s-au aranjat în cel mai bun mod. Când au crescut si au luat calea lui Dumnezeu, ne-au ajutat si pe noi sa devenim crestini buni..."
Elise spune:
da, superb.
si chiar asa e: un copil este tot un copil, indiferent ca ai ajuns sa il cunosti, sau ai ajuns sa il iubesti, sau nu.
Elise
nadyana spune:
Buna fetelor!Este un subiect ingrozitor, dar pe de alta parte educativ.De ce?Poate ca, de ex., o persoana care sta in dubii daca sa pastreze un copil, citind acest subiect va lua hotararea potrivita si nu va fi indemnata la rau asa de usor.Ce pot sa spun?Eu zic sa nu judecam pe nimeni pt. ca am observat ca, atunci cand judeci, este posibil sa ajungi chiar tu in acea situatie.Si suntem si noi femei si..fereasca Dumnezeu.Pt. ca, asa cum s-a scris mai sus, metodele contraceptive nu sunt chiar sigure 100%.Dar, pe de alta parte, ar trebui sa ne educam si sa ne impunem ca NICIODATA sa nu ne gandim sa omoram un suflet,fie el copilas, caine, insecta, floare.Se spune undeva ca , ceea ce nu poti face, sa nu omori.Ori noi cu puterea noastra nu suntem in stare sa facem ceea ce omoram.Mai bine preferam sa facem si sa crestem o sumedenie de copii decat sa le luam sufletelele.NU AVEM VOIE FETELOR!Cu toate acestea, unei femei i se poate intimpla, fie voit, fie ne voit,doar suntem femei..De aceea nu avem voie sa judecam pe nimeni.Propunerea mea este sa incercam sa tratam in acest subiect si felul in care ne putem spala un asemenea pacat.Pt. ca este un pacat enorm de care trebuie sa ne ferim.Si sunt invitate la acest subiect fetele care stiu sfaturi care ne-ar putea ajuta pe toate, cele care am facut acest pacat sa nu-l mai facem si sa luptam sa fim iertate si cele care nu l-am facut,sa nu-l facem vreodata.
Deborah77 spune:
Am si eu o intrebare...ce faci daca ramai insarcinata, iti doresti copilul, dar la eco se vad probleme/malformatii? Nu e retorica, chiar astept un copilas si ma pregatesc de prima ecografie...nu vreau sa par paranoica, dar ma gandesc si la asta, desi n-am nici un motiv s-o fac (sunt tanara-cat de cat, sanatoasa, n-avem alte probleme in familie).
nadyana spune:
quote:
Originally posted by Deborah77
Am si eu o intrebare...ce faci daca ramai insarcinata, iti doresti copilul, dar la eco se vad probleme/malformatii? Nu e retorica, chiar astept un copilas si ma pregatesc de prima ecografie...nu vreau sa par paranoica, dar ma gandesc si la asta, desi n-am nici un motiv s-o fac (sunt tanara-cat de cat, sanatoasa, n-avem alte probleme in familie).
Deborah, eu zic nici sa nu-ti treaca prin cap sa te gandesti la asa ceva.cel mai indicat ar fi sa te rogi la Dumnezeu pt. ca copilasul tau sa fie sanatos.Multa sanatate!
vioviju spune:
Intr-o zi ma plimbam in parc cu o alta mamica si cu copiii nostri. Era o tipa moderna, tanara, bine imbracata, maritata, educata cat de cat, in sensul ca vorbeste fara sa faca dezacorduri gramaticale, etc. Si isi iubeste mult copilasul, e foarte grijulie, la fel ca noi toate. Vorbeam vrute si nevrute si printre altele imi povestea ca nu a avut o sarcina tocmai usoara, ca a avut contractii si a stat cu teama fiindca pierduse o sarcina inainte de fetita respectiva, sarcina oprita in evolutie la 10 saptamani. Ma rog, eu ii spun "vai, saracuta de tine, cred ca ti-a fost tare greu sa pierzi primul copil", iar ea super calma si zambitoare imi spune "aaa, nu era primul, primul dorit, ca inainte au mai fost cativa". 
Eu pe asemenea tipe le judec, care desi traiesc in zilele noastre, cu metode anticonceptionale pe toate drumurile, cu televizor si internet acasa, cu ziare si reviste, cu informatie la tot pasul, considera avortul ca pe ceva fara insemnatate. "Dau afara" copiii nedoriti ca pe maselele stricate la dentist, sau nici macar, ca si atunci le pare mai rau probabil ca si-au pierdut un dinte.
Si mai cunosc, la noi in liceu era o practica curenta, desi fetele aveau parinti cu bani si informare cat cuprinde. Se intrebau una pe alta dupa avort "cum a fost?" si raspunsul "super, fata, mi-au dat halat si papuci".
Parerea mea este ca ai dreptul sa alegi doar pana in momentul conceptiei, daca te protejezi sau nu, asta e singura alegere care iti apartine (ma refer acum, in zilele noastre cand chiar ai metode contraceptive la discretie), odata ce l-ai conceput si il porti in burtica e deja un suflet, e al tau si esti responsabil doar in a-l aduce pe lumea asta sanatos. Din punctul meu de vedere dreptul tau de alegere, ca parinte, e limitat la asta.
Iar daca ai ales sa faci sex neprotejat iti asumi deplina responsabilitate ca in cazul in care se intampla sa ramai insarcinata sa-l si cresti.
Gandesc asa probabil pt. ca am un copil natural, a fost un accident si l-am pastrat desi sunt necasatorita, iar copilul stiam clar ca va fi nerecunoscut legal de tatal sau, ca va avea linie in certificatul de nastere. Multa lume m-a intrebat atunci "nu ti-e frica de ce te asteapta?" si da, imi era, dar mult mai frica mi-ar fi fost sa nu-l fac. Chiar nimeni nu se teme de avort? Ca mie asta mi se pare un motiv mult mai de speriat decat sa nasc un copil.
Pe vremea mamelor si bunicilor noastre era altceva, acolo e discutabil. Nu aveau anticonceptionale, nu erau informate, etc. Eu cred ca in cazul lor problema se pune un pic altfel, desi chiar si atunci un numar din doua cifre de avorturi la activ mi se pare nesimtire. Totusi nu le putem judeca cu aceeasi masura. La fel mi se pare scuzabila o intrerupere de sarcina in caz de viol sau in caz de urgenta medicala, malformatii, etc.
Problema ramane insa la cele care stiu prea bine ce fac, au capacitatea de a se proteja financiar si intelectual vorbind si totusi nu o fac, iar crima asta nu apasa pe constiinta lor mai mult decat atunci cand omoara o musca. Ma termina seninatatea asta cu care povestesc despre copiii avortati, in timp ce-l invelesc cu drag pe cel ce doarme in carucior.
am spus mai demult ca nu mai scriu aici ca sa nu mai supar pe nimeni, voiam sa ma limitez la a citi. totusi de data asta nu m-am putut abtine fiindca e un subiect ce ma atinge oarecum direct si de aceea mi-am permis, sper sa nu supar iarasi cu felul in care am pus problema, e o parere personala doar
Criss75 spune:
Acesta e un subiect care trezeste controverse, ori de cate ori este abordat.
amiss_zip, povestioara ta e senzational, cred ca ar trebui listata si tapetati cu ea peretii cabinetelor in care se fac intreruperi de sarcina la cerere!!!
Poate exagerez, dar sunt total impotriva avortului la cerere. Nu ma refer la avorturile in caz de urgente medicale, malformatii, etc.
Dar, mi se pare inadmisibil ca in secolul 21 sa se recurga la avort, ca metoda de contraceptie, cu atat mai mult cu cat exista atatea metode prin care ne putem feri de o sarcina nedorita.
Dar probabil sunt persoane care traiesc linistite dupa ce isi ucid copilasul nenascut, fara macar sa aiba mustrari de constiinta.
vioviju, toata admiratia pentru responsabilitatea pe care ti-ai asumat-o, aceea de a-ti creste singura copilul.
Ioana Sora spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Jocelyn
intru totul de acord.
Biserica, oricare ar fi, ar trebui sa sustina contraceptia. In orice chichita de sat este o biserica si tot poporul merge la slujba. Ar fi fost, daca bisericile ar vrea, un mijloc de educatie 100% sigur.
Pacat ca bisericile sunt ... puncte ... puncte ... ca sunt off topic.
O singura data si ultima oara, probabil, am fost sa ma spovedesc. Incerc sa redau discutia cu acel preot.
El:Ai facut avorturi?
Eu: Nu.
EL, mirat: Nuuu? Pai ce ai facut ?
Eu: Ne-am protejat.
El: Cum ?
Eu: Iau anticonceptionale.
El: Pai si asa inseamna ca ai omorat copii.
No comment...