am aflat ceva ingrozitor

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

Am avut timp sa citesc toate aceste pagini ...si m-am cutremurat
Cel putin faza cu 30 de avorturi si copii ingropati am ramas pur si simplu fara respiratie
Primii 10 ani din viata i-am trait in comunism dar nicioadata nu mi-am inchipui ca a fost atat de groaznic situatia femeilor care au murit din asemenea experiente , asta pina sa citesc articolele postate de fete in acest subiect
uff
Au trecut ceva ani decand am terminat liceul ...in clasa a 9 stiam de una din colege care avea deja la activ 4 avorturi si nu avea decat 14 ani doar ...si ea trecuse deja de 4 ori prin experienta asta
De ce ?
Exact cum exemplifica cineva mai devreme pentru ea constituia metoda contraceptiva
Nu judec pe nimeni pentru ca nu fac asta in principiu ..oricum vremurile inainte de 89' erau descrise prin teroare/frica/ si alte asemenea lucruri
Cat despre mama chiar daca as afla ca a facut sau nu avorturi, pentru mine ar fi aceeasi femeie minunata pe care o iubesc mai presus de orice! Nu pot sa lovesc cu pietre , pentru ca nu am trait eu viata ei..

Mergi la inceput

vioviju toata admiratia din partea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacia spune:

Ioana,trbuia sa-i spui ca nu s-a format niciodata copil in burta ta,doar ai oprit formarea ovulatiei...
Nu judec ,dar cred ca generatia despre care se vorbeste a stiut prea putin despre anatomia omului si despre conceptie.Irina si Edy Irlandezu'cel scump!(5 noiembrie 2002)

Poze cu noi la 2 anisori
http://danielirina.tripod.com/mypersonalsite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Am citit odata demult, prin facultate, un studiu in care spunea ca in timp ce in tarile civilizate din Europa media avorturilor/ femeie era undeva sub 1, in top fiind tarile nordice parca cu 0.2, in Romania media era aproape de 8 avorturi. Pe mine una m-a speriat fr. tare, intotdeauna m-am protejat si n-am facut nici un avort pina acum, dar media asta o da cineva...unele femei pur si simplu educate, traind in Bucuresti, din familii ok - folosesc cu dezinvoltura metoda calendarului sau coitus intrerupt si se minuneaza ca au ramas apoi, apelind la avort. Mie asta mi se pare condamnabil clar, ca acum nu poti sa spui ca nu exista metode contraceptive de tot felul, ca nu ai bani (ptr ca anticonceptionalele se dau la cabinete si gratis daca n-ai bani) etc.

Andra

Mergi la inceput

amiss_zip , povestea ta este absolut minunata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ani3lla spune:

Pai, dragele mele, din punctul de vedere al bisericii, rolul actului sexual este acela de reproducere. Strict.
Asa se explica remarca preotului la spovedanie.
Dar cum pentru noi actul sexual are alte scopuri (nu la fel de marete, dar sigur mai placute), avem OBLIGATIA de a ne proteja.
Din punctul meu de vedere este strigator la cer in zilele noastre sa mai faci avort tinand cont de toate metodele contraceptive care exista. Bine, sunt si cazuri cand avortul este ultima solutie (pune in pericol viata mamei sau fatul are probleme grave de sanatate), nu trebuie generalizat.
Ca orice alt subiect si acesta are o mie de fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nu este adevarat ca biserica priveste relatia intima cu sotul ca avand doar scopul reproducerii. Cine crede asta habar nu are si ar mai trebui sa citeasca si dupa aia sa-si dea cu parerea. Relatia conjugala este vazuta ca fiind fireasca si mai are ca scop manifestarea iubirii dintre soti (vezi slujba Tainei Cununiei). Este adevarat ca nu se accepta contraceptia pt. ca Dumnezeu a poruncit omului sa se inmulteasca si sa stapaneasca pamantul, deci orice neascultare a poruncilor divine atrage responsabilitatea celui in cauza. Stim ca nu respectam intru totul legile lui Hristos , dar e bine sa evitam sa facem rau. Au fost pareri postate aici, in fata carora ma plec, dar au fost si pareri care m-au facut sa . Si femeile din timpul comunismului nu trebuie judecate, insa avorturile pe care le-au facut pot fi judecate clar. Intotdeauna se poate judeca pacatul, dar nu omul care l-a savarsit. Si am auzit si eu persoane care vorbesc si acum cu dezinvoltura despre avorturi provocate in casa, despre avortoni studiati si culmea ipocriziei despre Ioni si Ioane trecuti asa la pomelnice (copiii avortati), de catre cele care au refuzat sa le fie mame. E ingrozitor, si exceptiile de atunci, femei ca si celelalte, ma fac ca din respect pentru ele, sa condamn vehement avorturile, si cele de atunci si cele de astazi

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Sincer am avut nu de mult o sarcina oprita din evolutie si atunci mi-au dat varianta sa astept sa am un avort spontan sau sa merg la chiuretaj ,am ales chiuretajul pt ca imi era frica sa nu mi se intimple ceva cine stie pe unde, ajunsa acolo la doctor mi-a stat inima cand am vazut cate fete tinere sunt cel putin 25 mergea ca pe banda rulanta si ma intrebam in sinea mea fetele alea au auzit de protectie?
E tris ca voi vorbiti acum de perioada in care femeia nu prea avea de ales ,dar acum in zilele de astazi ce scuza mai au?

Mergi la inceput