am aflat ceva ingrozitor
Raspunsuri - Pagina 12
impreuna spune:
quote:
Originally posted by anca tanasica
parca era vorba de trecut, parca tu erai socata de ce facuse mama ta....cred ca inainte sa iti acuzi mama, si tu si alte fete de pe acest forum, ar trebui sa va ganditi cum era cu adevarat atunci!!!!
nu puteti sa va judecati mamele astfel atata vreme cat nu ati trait acele vremuri...
acum credeti voi ca e altceva, dar va spun eu ca nu e
am un program acum la fundatia la care lucrez de educatie sexuala si pot sa va spun ca mai ales in mediul rural nu prea se fol.mijloace contraceptive pentru ca: pilulele sunt scumpe, exista impresia ca ingrasa, dau cancer, deregleaza organismul...prezervativul nu e folosit pentru ca barbatii nu-l agreaza...metoda calendarului (cam ineficienta!) nu e folosita pentru ca de cele mai multe ori luate cu treburile campului uita sa calculeze...si am intalnit cazuri in care inca se mai fac avorturi cu cozi de muscata, vin fiert, alte substante introduse in uter!!!!
nu fac apologia avortului (desi eu sunt de parere ca o femeie are dreptul sa aleaga!), dar se intampla ca si cele mai eficiente mijloace contraceptive sa dea gres...iar pe vremea lu' ceasca chiar nu aveai cum sa mai cresti un copil in plus...si pe de alta parte le respect mai mult pe femeile care au facut putini copii si multe avorturi (ca mai dadeau gres met.contraceptive), dar i/au crescut bine pe copii, decat pe cele care au turnat multi copii pe care nu i/au crescut bine (vb aici si de mancare si de educatie!)
si, ma repet, in nici un caz nu i/as imputa mamei mele chestia asta...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
Aaaaa, vezi ca ai incurcat treburile, eu n-am de ce sa fiu socata de mama mea, ca n-a facut nici un avort, ca de altfel nimeni din familia mea.
Si da, sunt impotriva avorturilor din toate timpurile.
Si e parerea mea, la fel cum fiecare are dreptul la propria parere.
Si la fundatia unde am lucrat eu pana si rromilor li se ofereau informatii de planning si li se puneau la dispozitie metode contraceptive.
Cine vrea sa tina cont de asta si sa renunte la avort ca si metoda contraceptiva o face. Cine nu vrea, va gasi scuze cat curpinde.
Flavia (sotie si mamica fericita)
joker spune:
Da, e ciudat ca in secolul 21 sunt femei care nu prefera ca mijloc contraceptiv decat..avortul...E ciudat si regretabil pentru ca unele, multe din ele, o fac din lipsa de educatie...
E vorba de libertatea de a alege, nu comentez dar eu nu as putea rezista psihic unei chestii din astea...Si mie mi-a spus mama de chestia asta, si ea, la fel ca toate de pe vremea aia, a facut-o...Ce am simtit?La inceput furie...apoi mila...cand si-a mai dorit un copil nu s-a mai putut...acum resemnare..intelegere???Niciodata!!
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2
Elise spune:
Maica-mea n-a facut, nici macar atunci, avorturi.
A avut 10 sarcini.
Si i-ar fi facut pe toti 10.
Dar nu s-a putut....
In schimb, au tinut-o juma de an internata in spital cu fatul de 3 luni mort in burta, pe tratament.
Pentru ca avorturile erau ilegale.
Si fatul nu iesea, la analize, mort.
Iesea doar "oprit in evolutie"
Si au indopat-o cu pastile ca sa nu faca ea septicemie.
Si au asteptat "ii vina termenul" ca sa constate legal ca ea n-are ce sa nasca.
Si sa ii faca chiuretaj.
Asta vi se pare umal, normal, comparabil cu conditiile de acum ?!
Sa stai 6 luni cu cadavrul copilului - pe care ti l-ai dorit - in tine ?!
Din cauza unui sistem absurd ?!
Asta e motivul pentru care poate inteleg sistemul de atunci.
Si motivele pentru care se avorta.
Dar de ce o fac femeile acum.... nu mai inteleg.
Elise
diadaniela spune:
quote:
Originally posted by Elise
A avut 10 sarcini.
Dar nu s-a putut....
In schimb, au tinut-o juma de an internata in spital cu fatul de 3 luni mort in burta, pe tratament.
Si sa ii faca chiuretaj.
Elise
Elise,e posibil asa ceva?Nu pot sa cred!
Stiu care era situatia atunci ,dar povestea mamei tale m-a lasat masca.Asa ceva e inimaginabil.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
pisi_ella spune:
NUUUU, NU SE POATE!!!!!!!!! CUM ASA?????? Pai cu toate pastilele lor....pai nu facea septicemie????? Nu te invinuiesc ca minti, Doamne fereste...DAR MI SE PARE FF CIUDAT, INUMAN si tot ce vrei tu!! Cum sa o tina juma; de an in spital si sa se joace cu asa ceva????? Pai daca se intampla ceva, facea septicemie si murea, cu toate medicamentele lor?? Ce s-ar fi intamplat??
Mama ta stia ca bb nu mai e in viata??
Eu una nu inteleg nimic!!!
Ma depaseste cu totul situatia!!
quote:
Originally posted by Elise
A avut 10 sarcini.
Dar nu s-a putut....
Si sa ii faca chiuretaj.
Elise
_Ella,
Emma &
MateiPovestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Elise spune:
Dana,
da, era posibil.
Era la inceputul anilor '80, eu eram micuta, si o vizitam, impreuna cu taica-meu, la spital... unde o gaseam de fiecare data zambitoare, dar din ce in ce mai palida si ami ravasita.
Eu nu cred ca as fi ramas in toate mintile dupa o asemenea experienta.
Ea uite ca a ramas....
Asa ca inteleg si teroarea femeilor de atunci: in conditiile aberante in care aveai un copil mort in tine si nimeni nu vroia sa ti-l scoata, ca sa nu riste "exmatricularea", de ce ne miram ca femeile preferau fusul, leandrul si moartea...uneori?
pisi_ella - evident, stia.
Din moment ce n-avea burtica deloc, nu l-a simtit miscand niciodata, nnu mai avea nici un simtom de sarcina si era clar ca e oprit in evolutie de atita timp, cum sa nu stie ?!
Si doctorii stiau.
Dar nu aveau suficiente probe sa ii faca avort, si niciunul n-a vrut sa riste.
Trebuia intrunita o comisie medicala pentru aprobarea interventiei - comisie care nu s-a intrunit timp de 6 luni, cit a stat ea in spital.
Cind i l-au scos, "la termen", era mumificat.
Elise
diadaniela spune:
Probabil mama ta e o femeie curajoasa si puternica
Nu stiu care ar fi ramas intreaga la minte dupa o asemenea experienta groaznica.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
pisi_ella spune:

Nu se poate, zau asa!!!!!! CE vremuri oribile!!! Auzi...MUMIFICAT!!!
A propos de asta, am vazut la tv, pe Discovery parca, un reportaj despre o femeie care a purtat in ea vreo 30 de ani un fetus mumificat!!!!!!!! Calcefiat, au zis ei. Culmea e ca era fetus "la termen"!! Iarasi culmea e ca femeie nu stia ca il are in burta!!
Nu am vazut emisiunea de la inceput..dar, cat am vazut, m-a socat!!!
_Ella,
Emma &
Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
szivarvany spune:
Jocelyn
intru totul de acord.
Biserica, oricare ar fi, ar trebui sa sustina contraceptia. In orice chichita de sat este o biserica si tot poporul merge la slujba. Ar fi fost, daca bisericile ar vrea, un mijloc de educatie 100% sigur.
Pacat ca bisericile sunt ... puncte ... puncte ... ca sunt off topic.
Elise - 

Daria &
Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX ! 
Supercopiii iulie/august 2004
cricrim spune:
Sunt impotriva avortului. Orice vremuri am trai, cum putem sa fim asa senine cand vorbim practic de moartea copiilor nostrii, nu inteleg. Spunetimi care este diferenta intre a omora copilu inainte de nastere si al omora dupa nastere, nu e tot al nostru?nu e carne din carnea noastra?e bucata rupta din noi
E ca si cum mi-as taia o mana fiindca Dumnezeu mi-a dat doua, putem trai la fel cu o singura mana?
Cris mama lui Andreea